Silja Line & Tallink: – Ligurian keittiö valtasi Tavolàta-ravintolat / Ligurian food at Tavolàta restaurants

Italialainen keittiöpäällikkö Valter Gaiaudi on suunnitellut uudistuneen ruokalistan Silja Linen ja Tallinkin laivojen Tavolàta-ravintoloihin 

Matkustajat pääsevät nauttimaan vuoden verran 1.4.2018-31.3.2019 Luoteis-Italian Liguriasta lähtöisin olevasta menusta, joka sisältää runsaasti merenantimia, ja on saanut inspiraation tyypillisesti siitä, mitä tavalliset italialaiset kotiäidit ostavat markkinoilta.

Idean toteuttaja Valter Gaiaudi toimii opettajana Arma Di Taggian hotelli- ja kokkikoulussa, joka on yksi huippuosaamisen kansallisista kouluista Italiassa.

adbfc9616b587548_org
Gaiaudi  luonnehtii, että häntä inspiroi suuresti eri sesongit ja tuoksut
– Etenkin se kun kiertelen kala-, hedelmä- ja vihannesmarkkinoilla katsoen, mitä tavalliset kotiäidit ostavat ja valmistavat, hän kertoo.

Tavolàta-ravintoloiden ruokalistalla näkyy alueen erikoisuudet ja raaka-aineet; mereneläviä, kalaa, lihaa ja vihanneksia. Alkupalalistalta löytyy Italiassa suosittua turskaa, joka on Tavolàtassa tuoreesta fileestä hauduttaen valmistettu. Sille antaa makusäväyksen Taggiascaoliivijauhe. Kampasimpukat on kevyesti savustettu ja maustettu fenkolilla ja tähtianiksella.

a66453cd611f5a6e_org travolata.jpg
Ensimmäinen lämmin ruoka eli primi piatti on jättirapurisotto, joka saa kermaista täyteläisyyttä Stracciatella-tuorejuustosta, kesäkurpitsapasta nautitaan Taggiasca-oliivien ja paahdettujen pinjansiemenien kanssa.

Paahdettu lohi maustuu seesamkastikkeella. Voissa paistettu ruijanpallas saa seurakseen rypäle-emulsiota, haudutettua endiiviä ja karamellisoitua klementiiniä. Yksi pääruoista on avattu kanin filee, joka täytetään vasikanlihasta, pinaatista ja yrteistä tehdyllä murekkeella. Annoksessa on mukana oliiveja ja munakoisokaviaaria ja sen kruunaa timjamikastike. Ja toki listalla on myös grillattua härän sisäfileetä.

Jälkiruoista Tiramisu lienee se rakastetuin. Ricottavanukas sokeroidulla appelsiinilla, hasselpähkinällä ja suklaakastikeella löytää epäilemättä paljon ystäviä.

b050bf2025d52c31_org
Jälkiruokien ennakkosuosikki lienee kuitenkin täydellinen oliiviöljyjäätelö, josta Silja Serenaden keittiöpäällikkö Juha Tamminen tiivistää ”on muuten todella hyvää”.

Valter Gaiaudi teki menun suunnittelussa yhteistyötä Silja Linen laivojen keittiöpäälliköiden kanssa, sillä matkustajien suosikkeja haluttiin säilyttää mukana listalla. Listalta löytyy edelleen kaksi erilaista leikkelevalikoimaa, tomaatti-mozzarellasalaattia, lohta ja sitruunapannacottaa. Neljän ruokalajin ”Menu Italiano” maksaa 59,00 €, muuten hinnat annoksen mukaan.

Oliivit ovat Ligurian toinen tunnettu herkku. Alpeilta Välimereen laskeutuvien jokilaaksojen pengerretyissä oliivilehdoissa kypsyvät arvostetut Taggiasca-oliivit. Niitä viljelee perinteisillä menetelmillä Boerin perhe, jonka tunnettuja ROI-oliiveja ja -oliiviöljyjä käytetään Tavolàtan keittiössä. Niitä voi myös ostaa Tavolàta-ravintoloista mukaan tuliaisiksi.

 

ENGLISH EDITION*******

The Italian Chef Valter Gaiaudi planned a new menu to the Silja Line and Tallink cruise ships

The Italian Chef Valter Gaiaudi planned a completely new menu to Silja Line’s and Tallink’s Tavolàta restaurants. Customers will get to enjoy the new menu for one year 1.4.2018-31.3.2019.

The menu originating from Liguria is composed among others of seafood and it has been inspired by what ordinary Italian housewives buy from their local market places.

Chef Valter Gaiaudi  works as a teacher in Arma Di Taggia’s hotel and cooking school, which is one of the national top talent schools in Italy. 

adbfc9616b587548_org
Gaiaudi is inspired by different seasons and aromas. -Especially by walking around on fish, fruit and vegetable market places watching what normal Italian housewives buy and prepare, he defines.

The new menu of the Tavolàta restaurants contains specialties and raw materials from the Liguria region; seafood, fish, meat and vegetables. For starters there is cod, very popular in Italy. The scallops have been lightly smoked and flavored with fennel and star anise.

a66453cd611f5a6e_org travolata
The first warm course, i.e. primi piatti is a scampi risotto, which gets its creamy texture from Stracciatella cream cheese. The zucchini pasta is enjoyed with Taggiasca olives and roasted pine nuts.

The roasted salmon is served with sesame sauce. The halibut fried in butter comes with grape emulsion, braised endive and lightly caramelized clementine. One of the main dishes is the rabbit roll, which is filled with veal meat, spinach and herbs. The dish is served with olives, aubergine caviar and thyme sauce. Naturally, the menu also contains grilled fillet of beef.

From the desserts, the Tiramisu is certainly the most loved one. The Ricotta pudding with sugared orange, hazelnuts and chocolate sauce will unarguably find many friends.

 

b050bf2025d52c31_org
The definite front-runner of the desserts is after all the olive oil ice cream, which Silja Serenade’s Chef de Cuisine Juha Tamminen shortly comments “extremely good”.

 

 

Valter Gaiaudi planned the menu in cooperation with the chefs of Silja Line, as also some of the all-time favorites of Tavolàta were to remain on the menu. The menu still offers two different antipasti assortments, tomato and mozzarella salad also known as Caprese, salmon and lemon pannacotta. The four course “Menu Italiano” costs 59 €, other prices according to portions.

Olives are a delicacy of the Ligurian region. The Taggisca olives grow on the mountains descending from the Alps towards the Mediterranean. The olives are grown by traditional methods by the Boeri family, whose famous ROI olives and olive oils are used in the Tavolàta kitchen. The products can also be bought as souvenirs in the Tavolàta restaurants.

 

Photos by Silja Line

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s