Silja Line satsaa mocktail-valikoimiin

Silja Linen uusi mocktail-lista kertoo alkoholittomien drinkkien kansainvälisestä suosiosta.

Ideal Helsinki tutustui Tallink Silja Linen esittelemään yhtiön kesäkuussa uudistuneeseen alkoholittomien cocktail-juomien – mocktailien listaan.

Mocktailien suosio kasvaa kaikkialla maailmassa, laivayhtiö Tallink Silja vastaa kansainvälisen suuntauksen luomaan kysyntään.
Yhtiö tekee yhteistyötä juomavalikoiman kehittämiseksi  suomalaisen Mixtecin ja vuoden 2016 drinkkien maailmanmestari, baarimestari Markus Sillanpään kanssa.

Sillanpää on kehittänyt Tallink Siljan uutta valikoimaa ja samalla kouluttanut baarihenkilökuntaa hiomaan mocktail-sekoituksia todella huippuunsa.
Yhtiössä nähdään, että yhä useampi sekä kotimainen että kansainvälinen matkustaja valitsee itselleen laadukkaasti valmistetun alkoholittoman cocktailin, ja että asiakkaat haluavat nimenomaan testata mocktailien myötä uusia makuja ja makuelämyksiä. Mocktailien teko on myös taitolaji, jossa voidaan saada aikaan erittäin hyviä juomamakuelämyksiä.

Markus Sillanpää, mocktail valmistusta.

 

Berry Merry -mocktail, Markus Sillanpää.

Mocktail-vaihtoehtoja on Silja Tallinkin uudistuneella listalla kaikkiaan kahdeksan.

Markus Sillanpää tietää, että valittavaksi löytyy myös ns. ”premium mocktaileja” eli entistä terveellisempiä ja maistuvampia alkoholittomia vaihtoehtoja.

– Mocktailien yksi ainesosa on makusiirapit, joista tämän kesän suosikkeja ovat esimerkiksi kotimaiset Modo cask ja Modo rosmariini. Caskissa maistuu tammi, pitkäpippuri ja katajanmarja. Rosmariini on suosikkimaku, joka soveltuu juomasekoitusten lisäksi hyvin myös leivontaan. Laivoille halusin suunnitella monipuolisen mocktail-menun, josta löytyy muun muassa tulista mangoa, neljä vuodenaikaa ja yrttistä karpaloa, maailmanmestarin titteliä kantava Markus Sillanpää summaa.

Katso myös artikkelimme Valter Gaiaudin suunnittelemasta Ligurialaisesta ruokalistasta, josta pääsee nauttimaan Silja Linen ja Tallinkin Tavolàta-ravintoloissa.

Kuvat:  Ideal Helsinki and Silja Line