Lyhyesti

The Best Of Björn -näyttely Lapponian Esplanadin lippu­laiva­myymälässä

Lapponian lippulaivamyymälään Esplanadille on avattu korutaiteilija ja kuvanveistäjä Björn Weckströmin koruteoksia esittelevä The Best Of Björn -näyttely. Weckströmin 60-luvulla alkaneen ja kansainvälistä mainetta saavuttaneen uran kiinnostavimpia teoksia on nähtävillä 31.1.2019 asti. Muutama näyttelyn harvinaisuuksista on myös myytävänä.

Koruillaan Weckström on halunnut kuvata veistoksellisesti suomalaista luontoa; hopeakoruja ovat inspiroineet mm. Suomen talviset, lumiset ja jäiset, maisemat. Weckströmin suunnitelemat Planetaariset Laaksot -kaulakoru ja Darinan Koru- rannekoru nähtiin Prinsessa Leian yllä Tähtien Sota- elokuvassa vuonna 1977, mikä edelleen siivitti Lapponian korujen ja Björn Weckströmin muotokielen nousua kansainvälisen yleisön tietoon. Kyseiset korut kuuluvat vielä tänäkin päivänä Lapponian mallistoon.

Osoite: Kalevala Koru, Pohjoisesplanadi 25-27

Aukioloajat:
ma-pe: 10-19, la: 10-17, su: 12-17 (30.12. saakka)

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1887948001326875/

Kuva: Lapponia Jewellery

Seikkailu jouluyönä -musikaali

Joulupukille sattuu kohtalokas virhe. Koko joulu on vaarassa! Pelastaakseen joulun lähtee joukko neuvokkaita lapsia, pari poroa ja tonttua apunaan, joulunpelastusretkelle. Näin alkaa musiikkia, huumoria, vauhtia ja jännitystäkin tulviva koko perheen musikaali Seikkailu jouluyönä Helsingin Kaupunginteatterissa.

Seikkailu jouluyönä.
Seikkailu jouluyönä. Kuva: Meikku Ilander / Helsingin kaupunginteatteri.

Musikaali perustuu lontoolaisen Chickenshed- teatterin käsikirjoitukseen. Tärkeässä roolissa musikaalissa ovat monimuotoisuutta korostavan musiikkiteatteri ShedHelsingin musiikkiteatterikerhon 9-19 -vuotiaat lapset ja nuoret. Marco Bjurströmin johdolla lavalle nousee musiikkiteatterin ammattilaisten ja opiskelijoiden rinnalle yli 130 lasta ja nuorta. Osa esiintyjistä kelailee näyttämöllä pyörätuolillaan ja osa musikaalista esitetään viittomakielellä. Tällöin kaikilla näyttelijöillä on mahdollisuus tulla nähdyksi omina ainutkertaisina yksilöinä, juuri sellaisena kuin he ovat.

Seikkailu jouluyönä saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa 8. joulukuuta. Musikaali esitetään rinnakkain suomeksi ja suomalaisella viittomakielellä. Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille.

Kuva: Meikku Ilander / Helsingin kaupunginteatteri.

Vuoden kaunein sormus 2018

Vuoden kaunein sormus 2018 -kilpailun voittajaksi on valittu Kristian Saarikorven Satumetsä -sormus kymmenen kovatasoisen kilpailijan joukosta. Satumetsä-timanttisormus keräsi noin neljänneksen annetuista äänistä.

Satumetsä-sormuksellaan Saarikorpi halusi muokata perinteisestä  rivitimanttisormuksesta jotakin uutta ja raikasta, säilyttäen samalla vihkisormuksen klassisen ajattomuuden. Sormus on 950-platinaa ja sisältää 11 timanttia (0,95 karaattia).

 

Kilpailua varten syntyneen sormuksen inspiroinutta maisemaa Saarikorpi kuvailee seuraavasti:

Avaan silmäni ja olen keskellä mitä ihmeellisintä maailmaa. Platinaisena hohtava kumpuileva maasto levittäytyy ympärilläni kirkkaana ja kummallisia peilikuvia luoden. Nostan katseeni ylös ja tajuntaani räjähtää, huikea loiste ja välke kaikissa sateenkaaren väreissä, ylläni on timanttitaivas.

Korumuotoilija ja kultaseppä Kristian Saarikorpi työskentelee Saarikorpi Design Oy:ssa Fiskarsin Ruukilla. Suomen Kultaseppien Liitto on myös nimennyt Saarikorven vuonna 2005 Vuoden Kultasepäksi.

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät yhteistyössä I love me -messut ja Häät-lehti.

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Ruusunmarja Balm biohajoavassa rasiassa

Suomalainen luonnonkosmetiikkamerkki Choice Finland on lanseerannut Ruusunmarja Balm -uutuutensa biohajoavassa rasiassa.

Niin ikään suomalainen kestävän kehityksen pakkausvalmistaja Sulapac Ltd. on valmistanut Ruusunmarja Balmin rasian, joka ei sisällä mikromuoveja. Rasia voidaan hävittää polttamalla tai kompostissa, jossa se hajoaa kolmessa viikossa sahanpuruksi. Poltettaessa purkista ei irtoa vaarallisia aineita.

Ihonhoitotuote Ruusunmarja Balm -all around balm sopii huulille, kuiville ihoalueille ja kynsinauhoille.

Choice Finland -sarjan tuotteet on saatavana apteekeista ja mm. Helsingissä Mikonkadulla sijaitsevasta Tre-liikkeestä. Ruusunmarja Balm -rasia 30 ml, voiteen hinta 25 euroa.

Ruusunmarja Balm sisältää karitevoita, viinirypäleen siemenöljyä, rypsiöljyä, karnaubvahaa, ruusunmarjaa ja E-vitamiinia.

Valokarnevaali valloittaa Linnanmäen

valokarnevaali linnanmäki 2018. Kuva Ideal Helsinki.Syksyn illat pimenevät, mutta Linnanmäki syttyy loistoon valokarnevaalin merkeissä. Sunnuntaihin, lokakuun 21. päivään asti jatkuvassa tapahtumassa huvipuisto loistaa erikoisvalaistuksessa, jonka suunnittelusta vastaa Sun Effects. Tämän vuoden erikoisuutena on Paola ja Pirjo Suhosen kanssa suunnitellut tähtihetket, joissa yhdistyvät muoti, musiikki ja valo. Valojen loistetta säestää useat musiikkiesitykset ja mm. DJ Alex Mattson. Tapahtuma, ja samalla Linnanmäen kausi huipentuu päätöspäivän iltana sunnuntai-iltana klo 21.50 järjestettävään ilotulitukseen (säävaraus). Tapahtuman tarkempi ohjelma ja aikataulu löytyy Linnanmäen sivuilta.

Mirva Saukkolan uutuuskirja Once in a lifetime

Mirva Saukkolan matkakirja Once in a lifetime on ilmestynyt. Kuva Ideal HelsinkiMirva Saukkolan uutuuskirjassa on koottu  samoihin kansiin paikkoja, joihin kirjoittajan mukaan pitäisi matkustaa ainakin kerran elämässään. Kirja johdattaa lukijan  niin Kioton parhaille kimonon kutojille ja taas toisaalta Firenzen muotiapajille, yhteensä kahdeksaantoista kaupunkiin eri puolille maailmaa. Teos toimii niin ideoiden herättäjänä mutta myös romaanina, lukija aistii monia matkakohteille tunnusomaisia asioita lukukokemuksellaan.