Lyhyesti

Taivaalliset Värit – Sinistä ja Kultaa Sinebrychoffin taidemuseossa

Sinebrychoffin Taidemuseossa on 28.3. avautunut uusi näyttely Taivaalliset värit – Sinistä ja Kultaa. Näyttelyyn on koottu teoksia, joissa nämä historiassa vahvan symbolisen merkityksen saaneet värit ja materiaalit, sininen ja kulta ovat keskiössä. Näyttelyssä on nähtävissä mm. Akseli Gallen-Kallelan, A.W. Finchin ja Väinö Aaltosen töitä. Näyttely on nähtävissä 25.8.2019 asti.

Maljakko ja sinisiä figuureja - Alfred William Finch. Kuva: Hannu Aaltonen / Kansallisgalleria
Maljakko ja sinisiä figuureja – Alfred William Finch. Kuva: Hannu Aaltonen / Kansallisgalleria
Yves Klein - Victoire de Samothrake, Didrichsenin taidemuseo Kuva: Jussi Pakkala
Yves Klein – Victoire de Samothrake, Didrichsenin taidemuseo Kuva: Jussi Pakkala

Sinebrychoffin museon Punaisessa kellarissa on myös esillä Sinebrychoffit – Hietalahden hyväntekijät -näyttely, joka esittelee Sinebrychoffin suvun historiaa 12.1.2020 asti.

Nikolai Sinebrychoff perusti panimon 1819 joka myöhemmin kasvoi suuryritykseksi. Sinebrychoffit olivat aktiivisia kulttuurin tukijoita ja olivat mm. perustamassa Kansallisteatteria. Paul ja Fanny Sinebrychoff olivat myös aktiivisia taiteen keräilijöitä, ja vuosikymmenten varrella heille karttui Pohjoismaiden suurin yksityinen taidekokoelma. Fanny Sinebrychoff lahjoitti taidekokoelman vuonna 1921 Suomen valtiolle. Suuri osa kokoelmasta on nähtävillä Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotitalon toisen kerroksen kotimuseossa, Bulevardi 40:ssä, jossa Sinebrychoffin taidemuseo nykyisin sijaitsee. Toisen kerroksen kotimuseoon on aina vapaa pääsy.

Kustavilainen salonki - Sinebrychoffin taidemuseo. Kuva: Arno de la Chapelle / Kansallisgalleria
Kustavilainen salonki – Sinebrychoffin taidemuseo. Kuva: Arno de la Chapelle / Kansallisgalleria

Lisätietoja ja aukioloajat löytyvät Sinebrychoffin taidemuseon kotisivuilta.

Inherit The Dust ja Jälkiä -näyttelyt Kansallismuseossa

Perjantaina 5.4.2019 aukeaa Kansallismuseossa kaksi uutta ihmisen ja luonnon välistä suhdetta pohtivaa näyttelyä, Jälkiä sekä Inherit the Dust – Nick Brandtin valokuvia.

Jälkiä

Selkäkoru, täytetyt tangarat, puuvillanyöri. 1930-luku, jívarot, Ecuador. Kuva: Ilari Järvinen, Museovirasto.
Selkäkoru, täytetyt tangarat, puuvillanyöri. 1930-luku, jívarot, Ecuador. Kuva: Ilari Järvinen, Museovirasto.

Kansallismuseon ensimmäisen kerroksen pop-up tilaan aukeaa Jälkiä-näyttely, joka tutkii hyvin ajankohtaistakin aihetta, ihmisen ja eläinten välistä suhdetta museokokoelmien avulla. Esillä on luonnontieteellisiä näytteitä tai eläinmateriaalia kaikilta mantereilta. Jälkiä-näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on nähtävillä 5.4.-4.8.2019.

Inherit the Dust – Nick Brandtin valokuvia

Alleyway With Chimpansee, 2014, © Nick Brandt.
Alleyway With Chimpansee, 2014, © Nick Brandt.

Inherit the Dust – Nick Brandtin valokuvia koostuu suurikokoisista mustavalkokuvista. Brittiläisyntyinen valokuvaaja Nick Brandt (s. 1964) on vienyt eläimistä otetut ja luonnollisessa koossa olevat valokuvat niiden elinalueille, jotka ihminen on nyttemmin muuttanut mm. kaatopaikaksi ja tehtaaksi. Näyttely herättää pohtimaan millaisen jäljen jätämme teoillamme luontoon ja eläimiin. Näyttely on nähtävissä 5.4.-1.9.2019.

Valokuvaaja Nick Brandt on keskustelemassa näyttelystä ja sen kuvaamasta luonnon muutoksesta la 6.4 klo. 16-17.30 Kansallismuseossa järjestettävässä Kulutusjuhlat-tapahtumassa. Tapahtumassa järjestetään myös muita kestävään kehitykseen ja luonnon muutokseen liittyviä pikaluentoja, elokuvia ja työpajoja.

Kansallismuseo Kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang / Helsinki Marketing
Kansallismuseo Kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang / Helsinki Marketing

Lisätietoja: JälkiäInherit the DustNick BrandtKulutusjuhlat

Lautasella-tapahtuma tarjoilee ravintotietoutta Messukeskuksessa

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään 5.-6.4.2019 Lautasella-tapahtuma, joka on suunnattu erikoisruokavalioista ja ravintotietoudesta kiinnostuneille. Messuilla on mahdollista tutustua mm. glutenittomaan , vege-,vegaaniseen ja FODMAP-ruokavalioon sekä raakaruokaan. Näytteilleasettajina on valmistajia, maahantuojia sekä esimerkiksi eri ruokavalioihin keskittyneitä yhdistyksiä.

Lautasella-tapahtuma. Kuva: Messukeskus.

Tapahtumassa järjestetään myös useita luentoja ja tietoiskuja aiheesta. Näytöskeittiön lavalta voi napata vinkit mukaan omaan keittiöön, ja vinkkejä antamassa on mm. villiyrttien käytöstä ruoanlaitossa tunnettu Sami Tallberg. Katso myös tapahtuman muut puhujat.

Messuosastot on ryhmitelty ruokavaliotyypin mukaisesti, gluteeniton ruoka, muut erityisruokavaliot, kasvis- ja vegaaniruoka sekä elävä- ja raakaravinto, joten kiinnostavaan aihepiiriin ja sen uutuustuotteisiin voi tutustua helposti. Tapahtuman kaikki näytteilleasettajat löydät tapahtuman kotisivuilta.

Lautasella-tapahtuma. Kuva: Messukeskus.

Kiinnostaako raakasuklaa ja viini?

Perjantaina 5.4. klo 16:00 – 17:00 hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija sekä tietokirjailija Jaakko Halmetoja ja viiniasiantuntija Kalle Naatula pitävät hieman perinteistä poikkeavan viinitastingin, jossa aidon raakakaakaon ja suklaan terveysvaikutuksien avaamisen rinnalla etsitään sekä perinteisimmille mutta myös mausteisimmille raakasuklaille viinejä makupareiksi. Tasting pureutuu viinien ja suklaan useiden makumaailmojen kautta aiheeseen.

Tastingin hinta on 19€, ja se sisältää lajitelman suklaaherkkuja suositusviineineen. Varaa paikkasi täältä: http://lautasella.messukeskus.com/tastingit/

Lisätietoja: https://lautasella.messukeskus.com/

Kuvat: Messukeskus

Huhuutokauppa ensimmäistä kertaa Stockmannilla

Hullut Päivät starttaavat keskiviikkona 27.3. Stockmannin tavaratalojen ja netin viisipäiväisen kampanjan lisäksi löytöjä voi myös huutaa uudessa Huhuutokaupassa.

Stockmann järjestää ensimmäistä kertaa Hullujen Päivien Huhuutokaupan, jossa voi tehdä uniikkejakin löytöjä, kuten huutaa hääpukuja, kodin designia, timanttisormuksia, lastentarvikkeita ja lomia.

Huhuutokaupassa on kaupattavana myös Citroën C3 PureTech 82 Shine -mallin henkilöauto vailla lähtöhintaa. Huhuutokauppa järjestetään Helsingin tavaratalossa, mutta henkilöautoa varten voi jättää tarjouksia myös ennakkoon kaikkien Stockmann-tavaratalojen palvelupisteissä.
Huutokauppaa juontaa Juuso Mäkilähde ja meklarina toimii Mika Sirén. Huutokauppa järjestetään Helsingin tavaratalon 1A-kerroksessa lauantaina 30.3. klo 15 alkaen.

Stockmann Hullut Päivät Helsingin keskustan tavaratalossa. Kuva: Kenneth Luoto / Stockmann
Stockmann Hullut Päivät Helsingin keskustan tavaratalossa. Kuva: Kenneth Luoto / Stockmann

Stockmannin tavaratalotoiminnoista vastaavan Maiju Niskasen mukaan Hullujen päivien asiakkaat halutaan taas yllättää uutuuksilla, esimerkkinä tästä ensimmäistä kertaa järjestettävä Huhuutokauppa.

Huutokaupan tuotteisiin sekä tarkempiin aikatauluihin ja ohjeisiin voi tutustua osoitteessa hullutpaivat.com/huhuutokauppa. Keltaisten katalogien rinnalla tuotevalikoimiin pääsee tutustumaan myös hullutpaivat.com-sivustolla ja Stockmann-mobiilisovelluksella. Iltatärpit löytyvät myös nyt ensimmäistä kertaa tavarataloista.

Fashion Centerin ystävämyynti 23.-24.3.

Vantaan Vehkalassa sijaitsevan Fashion Centerin ystävämyynti on avoinna tänä viikonloppuna myös kuluttaja-asiakkaille la 10-16 ja su 11-16.

Muodin Ammattilaisten Fashion Centerissä on esillä viikonloppuna maahantuojien mallikappaleita ja erikoiseriä: vaatteita, kenkiä, laukkuja ja asusteita naisille ja miehille.


Perille pääsee junalla Vehkalan asemalle, josta Fashion Center näkyy. P- ja I-junat kulkevat Vehkalaan kehärataa Helsingin keskustan ja Tikkurilan suunnista.

Fashion Center Ulkonäkymää.

Lisätietoja : https://fashioncenter.fi/ysmy/Facebook

Kuvat: Ideal Helsinki.

Kuutamouintia Helsingissä

Tiesitko, että Helsingissä voi käydä maaliskuussa kuutamouinnilla? Allas Sea Pool järjestää kuutamouinteja täydenkuun aikana Helsingissä.

Allas Sea Pool on helsinkiläinen merikylpylä ja hyvinvointikeidas, jossa on mahdollista uida, saunoa, treenata sekä syödä ja juoda vuoden jokaisena päivänä. Allas tarjoaa uintimahdollisuuden Helsingin sydämessä sijaitsevissa lämmitetyissä altaissa myös kesäsesongin ulkopuolella – syksyisin, talvisin ja keväisin.

Allas Sea Pool. Kuva: Allas Sea Pool / Dorit Salutskij
Allas Sea Pool. Kuva: Allas Sea Pool / Dorit Salutskij

Talviuinti Kauppatorin kupeessa sijaitsevalla Altaalla tarkoittaa uintia höyryävässä lämminvesialtaassa tai autenttisesti merivesialtaassa. Talvella uintireissulle on hyvä muistaa ottaa mukaan pipo, pään ja hiuksien suojaksi (vuorellinen uimalakki uimareille, vesijuoksijoille fleecepipo tai villamyssy), iso pyyhe tai kylpytakki altaalle mentäessä ja sieltä poistuttaessa sekä varvastossut jalkojen suojaksi.

Allas Sea Pool talvella. Kuva: Allas Sea Pool
Allas Sea Pool talvella. Kuva: Allas Sea Pool

Myöhäisillan kuutamouintipakettiin kuuluu löylyt ja uinti Altaan lämmitetyssä altaassa. Seuraavat kuutamouintipäivät ovat 21.3. ja 19.4. Tapahtuma on Allas Sea Poolilla mainittuina päivinä klo 19- 22.
Kuutamouinnin hinta on 14 euroa/henkilö

Lisätietoja: https://www.allasseapool.fi/fi/Facebook

Kuvat: Allas Sea Pool.

Meno–Paluu – Nykytaidetta Itämeren alueelta

Mikäli nykytaide Itämeren alueelta kiinnostaa, vielä ehdit parin viikon ajan Kiasman kolmannen kerroksen täyttävään kokoelmanäyttelyyn, joka kertoo Itämeren alueen nykytaiteesta. Meno-Paluu on avoinna 24.3. asti. Näyttelyssä on esillä yhteensä 26 taiteilijan töitä Virosta, Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Suomesta ja Venäjältä.

Itämeren alueen maita yhdistää niin maantiede kuin historiakin.

Meno–Paluu -näyttelyn työt ovat kiinni ajassa – aiheinaan matkustaminen, muutto sekä paikka ja siihen kuuluminen. Taiteilijat kuvaavat teoksissaan matkoja yli meren, asettumista uuteen ympäristöön ja haaveita muutoksesta.

Näyttelyn teokset herättävät arkisten aiheiden rinnalla pohtimaan, mistä tulemme, minne menemme ja mihin kuulumme.

Näyttelyn taiteilijat

Tanya Akhmetgalieva, Roma Auškalnyte, Miķelis Fišers, Alexei Gordin, Artor Jesus Inkerö, Alge Julija Kavaliauskaitė, Flo Kasearu, Tiina Ketara, Karel Koplimets, Kris Lemsalu, Inga Meldere, Daria Melnikova, Mindaugas Navakas, Katrīna Neiburga, Jüri Okas, Anna Reivilä, Jaanus Samma, Tea Tammelaan, Maria Toboła, Jaan Toomik, Gintautas Trimakas & Nomeda Urbonienė & Elena Valiukaitė, Gediminas Urbonas, Jenni Yppärilä sekä Darius Žiūra.

Näyttely on avoinna 24.3.2019 asti Kiasmassa. Lisätietoja: https://kiasma.fi/nayttelyt/meno-paluu/.

Kuvat: Ideal Helsinki


Minielämysloma odottaa yhä useampaa jäätelönystävää

Valio Jäätelöfabriikin ja Klaus K -hotellin yhteistyönä 1. maaliskuuta avaama ja tiettävästi maailman ensimmäisen jäätelöteemainen hotellihuone sai jatkoaikaa vuoden 2019 loppuun. Jäätelösviitti on varattavissa nyt myös lokakuusta joulukuulle. Sweet Suite -nimisen sviitin oli tarkoitus aluksi olla avoinna vain syyskuun loppuun. Nyt se sai lisäaikaa.

Valio Jäätelöfabriikki Sweet Suite myytiin loppuun heti samana päivänä, kun yhteistyömme julkistettiin, kertoo Valion liiketoimintapäällikkö Tea Ijäs.

Klaus K & Valio Sweet Suite -jäätelöpakastin. Kuva: Valio
Klaus K & Valio Sweet Suite -jäätelöpakastin. Kuva: Valio

Sweet Suite -hotellihuoneen sisustuksen ovat suunnitelleet sisustussuunnittelijat Anna Pirkola ja Kirsikka Simberg. Valiolta kerrotaan, että vierailu Sweet Suitessa on lähimatkailua parhaimmillaan. Siellä voi uppoutua viihteeseen, lepäillä pehmeissä lakanoissa, lillua vaahtokylvyssä – ja ennen kaikkea nauttia niin paljon jäätelöä kuin haluaa.  

Hotellivierailijoita odottaa huoneessa jäätelöillä täytetty pakastin. Huone on sisustettu mm. 30-luvun vintage-huonekaluin ja pohjoismaisella designilla.

Klaus K & Valio Sweet Suite -hotellihuoneen sisustusta.
Klaus K & Valio Sweet Suite -hotellihuoneen sisustusta. Kuva: Valio.

Designhotelli Klaus K innostui ideasta heti. Asia herätti myös kansainvälistä huomiota.

 – Asiakkaamme arvostavat laadukkaita elämyksiä. Hotellihuone on paljon enemmän kuin vain yöpymispaikka. Uskomme, että sekä kotimaiset että kansainväliset vieraat ottavat teemahuoneen ilolla vastaan, Klaus K:n hotellinjohtaja Hanna Kiuru toteaa.

Osallistumalla keräilykampanjaan voi voittaa yön jäätelösviitissä

6. maaliskuuta käynnistyi Valion jäätelökeräilykampanja, jonka palkintona on 100 yötä Sweet Suiteen. Kampanja on voimassa 31.5. asti. Ohjeet löytyvät Valion kotisivuilta

Kevään uutuusjäätelöherkut ovat Klaus K:ssa saatavana myös kahdella järjestetyllä erikoisbrunssilla: lauantaina 9.3. ja sunnuntaina 10.3. Valio Jäätelöfabriikin kevään uutuusmakujen ympärille suunniteltu jäätelöbrunssimenu on toteutettu yhteistyössä hotelli Klaus K:n ja Valion Koekeittiön kanssa.

Lisätietoja: Klaus K- hotelli

Kuvat: Valio

The Best Of Björn -näyttely Lapponian Esplanadin lippu­laiva­myymälässä

Lapponian lippulaivamyymälään Esplanadille on avattu korutaiteilija ja kuvanveistäjä Björn Weckströmin koruteoksia esittelevä The Best Of Björn -näyttely. Weckströmin 60-luvulla alkaneen ja kansainvälistä mainetta saavuttaneen uran kiinnostavimpia teoksia on nähtävillä 31.1.2019 asti. Muutama näyttelyn harvinaisuuksista on myös myytävänä.

Koruillaan Weckström on halunnut kuvata veistoksellisesti suomalaista luontoa; hopeakoruja ovat inspiroineet mm. Suomen talviset, lumiset ja jäiset, maisemat. Weckströmin suunnitelemat Planetaariset Laaksot -kaulakoru ja Darinan Koru- rannekoru nähtiin Prinsessa Leian yllä Tähtien Sota- elokuvassa vuonna 1977, mikä edelleen siivitti Lapponian korujen ja Björn Weckströmin muotokielen nousua kansainvälisen yleisön tietoon. Kyseiset korut kuuluvat vielä tänäkin päivänä Lapponian mallistoon.

Osoite: Kalevala Koru, Pohjoisesplanadi 25-27

Aukioloajat:
ma-pe: 10-19, la: 10-17, su: 12-17 (30.12. saakka)

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1887948001326875/

Kuva: Lapponia Jewellery

Seikkailu jouluyönä -musikaali

Joulupukille sattuu kohtalokas virhe. Koko joulu on vaarassa! Pelastaakseen joulun lähtee joukko neuvokkaita lapsia, pari poroa ja tonttua apunaan, joulunpelastusretkelle. Näin alkaa musiikkia, huumoria, vauhtia ja jännitystäkin tulviva koko perheen musikaali Seikkailu jouluyönä Helsingin Kaupunginteatterissa.

Seikkailu jouluyönä.
Seikkailu jouluyönä. Kuva: Meikku Ilander / Helsingin kaupunginteatteri.

Musikaali perustuu lontoolaisen Chickenshed- teatterin käsikirjoitukseen. Tärkeässä roolissa musikaalissa ovat monimuotoisuutta korostavan musiikkiteatteri ShedHelsingin musiikkiteatterikerhon 9-19 -vuotiaat lapset ja nuoret. Marco Bjurströmin johdolla lavalle nousee musiikkiteatterin ammattilaisten ja opiskelijoiden rinnalle yli 130 lasta ja nuorta. Osa esiintyjistä kelailee näyttämöllä pyörätuolillaan ja osa musikaalista esitetään viittomakielellä. Tällöin kaikilla näyttelijöillä on mahdollisuus tulla nähdyksi omina ainutkertaisina yksilöinä, juuri sellaisena kuin he ovat.

Seikkailu jouluyönä saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa 8. joulukuuta. Musikaali esitetään rinnakkain suomeksi ja suomalaisella viittomakielellä. Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille.

Kuva: Meikku Ilander / Helsingin kaupunginteatteri.