Lyhyesti

Tutustu arvontamme Upcycle With Jing -voittokoruihin ja korumallistoon

Arvontamme voittona on herkät korvakorut. Korut valmistuvat Suomessa käsityönä ja valmistus perustuu kierrätykseen. Voittoina on kahdelle osallistujalle korvakorut , jotka on osittain valmistettu kierrätetystä PET-muovista. Malleissa on 14K-kullalla tai 925-hopealla päällystettyjä kupariosia, kuten ketjut, lukot ja koukut. Kaikki malliston korut ovat ihoystävällisiä, eikä niissä ei ole käytetty allergisoivia aineita, kuten lyijyä, nikkeliä eikä kadmiumia. Korumallistolla on Suomalainen Avainlippu-merkki.

Mikä koru on näistä suosikkisi? Kirjoita arvonnan kommenttikenttään Malli 1, 2 tai 3 – Voittaja saa palkintona oman lempiversion. Jos voittaja on vastannut ”mukana”, onnettaremme arpoo voittokorun kolmesta vaihtoehdosta.

Korvakoruparin arvo on 48 euroa. 💕 💫 Mallisto sisältää useiden korvakorumallien lisäksi mm. kaula- ja rannekoruja sekä solkia ja näyttäviä sormuksia. 💍 💎 Lisätietoja https://upcyclewithjing.com/

Malli 1/kulta/valkoinen LUE LISÄÄ

Malli 2 /hopea/sininen LUE LISÄÄ

Malli 3/hopea/vihreä LUE LISÄÄ

Kuvat @upcyclewithjing

Arvonta Instagramissa sekä Facebookissa. Osallistu arvontaan ainoastaan siellä.

Sini Majurin näyttävää lasitaidetta esillä Gumbostrand Konst & Formissa 20.8-3.10.2021


20. elokuuta avautui Sipoon Gumbostrand Konst & Formissa, lasitaiteilija Sini Majurin näyttely Etiäinen, joka on avoinna yleisölle 3. lokakuuta asti.
Näyttely esittelee Sini Majurin uniikkeja sekä pieninä sarjoina valmistuneita persoonallisia lasiesineitä.

Sini Majurin Etiäinen-näyttelyssä käsitellään suomalaisten pandemiakokemuksia, jotka sekoittuvat suupuhalletun lasin sisällä kyläilyperinteisiin. Surrealistisen kokonaisuuden veistoksia on myös kutsuttu Venetsian lasiviikkojen päänäyttelyyn Palazzo Loredaniin sekä Tokion muotoilumessuille.

Lasitaiteilija yhdistää raikkaita, ajanhenkisiä ideoitaan modernin 3D-tekniikan avulla perinteiseen lasinpuhallustekniikkaan. Majuri on sekä suomalainen muotoilija ja lasiesineiden designer mutta myös aktiivinen suomalaisen lasitaiteen ja muotoilun puolestapuhuja. UNESCO:n katoavan maailmanperinnön listalle haettu lasinpuhallustaito vaatii tekijöiltään aktiivisuutta sekä yhteistyötä.

Majurille ovat taiteessa tärkeitä lasin optisista ominaisuuksista läpinäkyvyys, heijastukset sekä valon taitto. Uusimmissa teoksissa inspiraationa on 17-vuotiaan naisen kertomus siitä, kuinka koronan alkuaikoina mallinnettiin kauppakeskusten hyllyväleissä liikkuvia hengityspilviä. Hän murehti sitä, voisivatko hänen siskonsa hääjuhlissa puhalletut saippuakuplat kuljettaa virusta. Jostakin viattomasta oli tullut vaarallista. Veistokset käsittelevät saippuakuplateemaa, juhannushäiden vanhojen rakennusten yksityiskohtia. Kalanruotoparketteja – tunnelmia ja tunteita. 

Majuri luonnehtii lasia yhdeksi avainteknologiaksi, josta nyky-yhteiskunta on muotoutunut. Linssien kehitys mahdollisti näkemisen mikroskooppisen lähelle sekä avaruuden kaukaisuuteen. Tämä ajatus on Majurin veistoksissa toistuva teema. Samalla lasi on herkkä ja runollinen materiaali, jolla on mahdollista tulkita vaikeasti sanoitettavia tunteiden sävyjä.

Sini Majuri Venetsian lasiviikkojen päänäyttelyn kutsutaiteilijana Etiäinen-sarjan veistoksilla.

Sini Majuri on perustanut FRESH-nykytaidehankkeen, joka vie suomalaisen nykylasin alan huipputapahtumaan Venetsian lasiviikoille. Hänen missionsa on nostaa suomalainen nykylasi kansainväliseen tietoisuuteen, auttaa taiteilijoita verkostoitumaan, mutta avata myös lasitaiteelle konkreettisia portteja eri puolille maailmaa. 

Etiäinen-näyttelyn kanssa samanaikaisesti Majuri, seitsemän muun lasitaiteilijan kanssa, osallistuu näyttelyyn Bel Air Fine Art-galleriassa, jossa aiemmin esillä on ollut maailmankuuluja taiteilijoita mm. Salvador Dalista Jeff Koonsiin. Majuri myös järjestää suomalaisen taiteen lasinpuhallusnäytöksiä Muranon saaren maineikkaissa Berengon sekä Waven studioissa. Hän on lisäksi yksi lasiviikkojen päänäyttelyn kutsutaiteilijoista Etiäinen-sarjan veistoksilla. Lasityöt ovat esillä Venetsian lasiviikoilla ajalla 3-12.9.2021.

Suomalainen lasitaiteilija Sini Majuri on palkittu kansainvälisissä nykytaiteen ja suunnittelun kilpailuissa Italiassa, Amerikassa ja Kiinassa. Tänä kesänä Majuri on palkittu neljällä A’Design Awardilla, ja hän myös esiintyi kansainvälisen kilpailun online-gaalassa. Palkinto tuli esimerkiksi Alankomaihin suunnitellusta teollisuuden jätelasia hyödyntävästä Bumpy-mallistosta. Yhteensä hänellä on yhdeksän A´Design Awardia. Hän on myös toiminut kahdesti arvostetun design-kilpailun Grand Juryssä. Majurin esineitä on ollut yli 50 näyttelyssä New Yorkissa, Tokiossa, Hong Kongissa ja Venetsiassa.

Kuvat: Ideal Helsinki

Sini Majuri Design

Gumbostrand Konst & Form

Bertel Gardbergin elämäntyö esillä Helsingin Tuomiokirkon Kryptassa 30.8.2020 saakka

Akateemikko, hopeaseppä Bertel Gardbergin (1916-2007), Fiskarsin Ruukissa vuonna 2017 pidetty satavuotisnäyttely sai jatkoa, kun suomalaisen taidekäsityön mestarin tuotanto on esillä Tuomiokirkon Kryptassa 30.8.2020 asti.

Gardberg oli viime vuosisadalla yksi Suomen merkittävimmistä hopeasepistä. Sen lisäksi, että Bertel Gardberg edisti suomalaisen muotoilun kansainvälistä mainetta, hän uransa aikana suunnitteli ja valmisti uniikkiesineitä, koruja ja pienveistoksia niin tilaustöinä kuin teollisen muotoilun tuotteiksi.

Hopean lisäksi Gardberg käytti materiaalina puuta, kiveä, terästä, messinkiä ja tinaa.

Näyttely on esillä Helsingin Tuomiokirkon Kryptassa 30.8. 2020 asti.
Hopean lisäksi Gardberg käytti töissään ja yhdisteli materiaalina puuta, kiveä, terästä, messinkiä ja tinaa.

Näyttely tuo esille Bertel Gardbergin tuotantoa 1950-luvulta alkaen. Mukana näyttelyssä on mm. koruja, monille tuttuja 1960-luvun aterimia sekä kirkkoihin suunniteltuja hopeaesineitä.

Gardberg suunnitteli sakraaliesineitä Helsingissä yli 15 kirkkoon, ja myös muualle Suomeen. Kuopion kirkkoon hän valmisti 200 erilaisia kirkollista esinettä. Näyttelyssä on lainassa mm. Helsingin Malmin sekä Herttoniemen kirkkojen alttarikalustoja, jotka Gardberg on suunnitellut.

Puuta yhdistettynä hopeaan.
Esillä on myös Gardbergin ateljee-verstaan työkaluja ja muuta esineistöä.
Monipuoliseen uraan liittyy myös teollinen suunnittelu uniikkiesineiden rinnalla.

Näyttely järjestetään yhteistyössä Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan ja Designmuseon kanssa.

Näyttely on avoinna ma-la klo 11-17, su klo 12-17.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Tuomiokirkon Krypta: Kirkkokatu 18, Helsinki

Löydä Tuomiokirkon Krypta kartalla täältä.

Kuvat Ideal Helsinki

Kansainvälinen museopäivä Helsingissä 18.5.


Lauantaina 18.5. vietetään kansainvälistä museopäivää. Useisiin museoihin on vapaa pääsy tai alennettu pääsymaksu lauantain ajan ja museoissa järjestetään päivään liittyvää ohjelmaa ja opastuksia.

HAM / Tennispalatsi Kuva: Riku Pihlanto / Helsinki Marketing
HAM / Tennispalatsi Kuva: Riku Pihlanto / Helsinki Marketing

Ilmaiseksi pääsee vierailemaan ainakin seuraavissa (normaalisti maksullisissa) museoissa:

Kansallismuseo Kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang / Helsinki Marketing
Kansallismuseo Kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang / Helsinki Marketing

Puoleen hintaan pääsee lisäksi:

Lisätietoja museopäivästä ja muuta ohjelmaa löydät Museoviikon- sivuilta.

Taivaalliset Värit – Sinistä ja Kultaa Sinebrychoffin taidemuseossa

Sinebrychoffin Taidemuseossa on 28.3. avautunut uusi näyttely Taivaalliset värit – Sinistä ja Kultaa. Näyttelyyn on koottu teoksia, joissa nämä historiassa vahvan symbolisen merkityksen saaneet värit ja materiaalit, sininen ja kulta ovat keskiössä. Näyttelyssä on nähtävissä mm. Akseli Gallen-Kallelan, A.W. Finchin ja Väinö Aaltosen töitä. Näyttely on nähtävissä 25.8.2019 asti.

Maljakko ja sinisiä figuureja - Alfred William Finch. Kuva: Hannu Aaltonen / Kansallisgalleria
Maljakko ja sinisiä figuureja – Alfred William Finch. Kuva: Hannu Aaltonen / Kansallisgalleria
Yves Klein - Victoire de Samothrake, Didrichsenin taidemuseo Kuva: Jussi Pakkala
Yves Klein – Victoire de Samothrake, Didrichsenin taidemuseo Kuva: Jussi Pakkala

Sinebrychoffin museon Punaisessa kellarissa on myös esillä Sinebrychoffit – Hietalahden hyväntekijät -näyttely, joka esittelee Sinebrychoffin suvun historiaa 12.1.2020 asti.

Nikolai Sinebrychoff perusti panimon 1819 joka myöhemmin kasvoi suuryritykseksi. Sinebrychoffit olivat aktiivisia kulttuurin tukijoita ja olivat mm. perustamassa Kansallisteatteria. Paul ja Fanny Sinebrychoff olivat myös aktiivisia taiteen keräilijöitä, ja vuosikymmenten varrella heille karttui Pohjoismaiden suurin yksityinen taidekokoelma. Fanny Sinebrychoff lahjoitti taidekokoelman vuonna 1921 Suomen valtiolle. Suuri osa kokoelmasta on nähtävillä Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotitalon toisen kerroksen kotimuseossa, Bulevardi 40:ssä, jossa Sinebrychoffin taidemuseo nykyisin sijaitsee. Toisen kerroksen kotimuseoon on aina vapaa pääsy.

Kustavilainen salonki - Sinebrychoffin taidemuseo. Kuva: Arno de la Chapelle / Kansallisgalleria
Kustavilainen salonki – Sinebrychoffin taidemuseo. Kuva: Arno de la Chapelle / Kansallisgalleria

Lisätietoja ja aukioloajat löytyvät Sinebrychoffin taidemuseon kotisivuilta.

Inherit The Dust ja Jälkiä -näyttelyt Kansallismuseossa

Perjantaina 5.4.2019 aukeaa Kansallismuseossa kaksi uutta ihmisen ja luonnon välistä suhdetta pohtivaa näyttelyä, Jälkiä sekä Inherit the Dust – Nick Brandtin valokuvia.

Jälkiä

Selkäkoru, täytetyt tangarat, puuvillanyöri. 1930-luku, jívarot, Ecuador. Kuva: Ilari Järvinen, Museovirasto.
Selkäkoru, täytetyt tangarat, puuvillanyöri. 1930-luku, jívarot, Ecuador. Kuva: Ilari Järvinen, Museovirasto.

Kansallismuseon ensimmäisen kerroksen pop-up tilaan aukeaa Jälkiä-näyttely, joka tutkii hyvin ajankohtaistakin aihetta, ihmisen ja eläinten välistä suhdetta museokokoelmien avulla. Esillä on luonnontieteellisiä näytteitä tai eläinmateriaalia kaikilta mantereilta. Jälkiä-näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on nähtävillä 5.4.-4.8.2019.

Inherit the Dust – Nick Brandtin valokuvia

Alleyway With Chimpansee, 2014, © Nick Brandt.
Alleyway With Chimpansee, 2014, © Nick Brandt.

Inherit the Dust – Nick Brandtin valokuvia koostuu suurikokoisista mustavalkokuvista. Brittiläisyntyinen valokuvaaja Nick Brandt (s. 1964) on vienyt eläimistä otetut ja luonnollisessa koossa olevat valokuvat niiden elinalueille, jotka ihminen on nyttemmin muuttanut mm. kaatopaikaksi ja tehtaaksi. Näyttely herättää pohtimaan millaisen jäljen jätämme teoillamme luontoon ja eläimiin. Näyttely on nähtävissä 5.4.-1.9.2019.

Valokuvaaja Nick Brandt on keskustelemassa näyttelystä ja sen kuvaamasta luonnon muutoksesta la 6.4 klo. 16-17.30 Kansallismuseossa järjestettävässä Kulutusjuhlat-tapahtumassa. Tapahtumassa järjestetään myös muita kestävään kehitykseen ja luonnon muutokseen liittyviä pikaluentoja, elokuvia ja työpajoja.

Kansallismuseo Kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang / Helsinki Marketing
Kansallismuseo Kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang / Helsinki Marketing

Lisätietoja: JälkiäInherit the DustNick BrandtKulutusjuhlat

Lautasella-tapahtuma tarjoilee ravintotietoutta Messukeskuksessa

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään 5.-6.4.2019 Lautasella-tapahtuma, joka on suunnattu erikoisruokavalioista ja ravintotietoudesta kiinnostuneille. Messuilla on mahdollista tutustua mm. glutenittomaan , vege-,vegaaniseen ja FODMAP-ruokavalioon sekä raakaruokaan. Näytteilleasettajina on valmistajia, maahantuojia sekä esimerkiksi eri ruokavalioihin keskittyneitä yhdistyksiä.

Lautasella-tapahtuma. Kuva: Messukeskus.

Tapahtumassa järjestetään myös useita luentoja ja tietoiskuja aiheesta. Näytöskeittiön lavalta voi napata vinkit mukaan omaan keittiöön, ja vinkkejä antamassa on mm. villiyrttien käytöstä ruoanlaitossa tunnettu Sami Tallberg. Katso myös tapahtuman muut puhujat.

Messuosastot on ryhmitelty ruokavaliotyypin mukaisesti, gluteeniton ruoka, muut erityisruokavaliot, kasvis- ja vegaaniruoka sekä elävä- ja raakaravinto, joten kiinnostavaan aihepiiriin ja sen uutuustuotteisiin voi tutustua helposti. Tapahtuman kaikki näytteilleasettajat löydät tapahtuman kotisivuilta.

Lautasella-tapahtuma. Kuva: Messukeskus.

Kiinnostaako raakasuklaa ja viini?

Perjantaina 5.4. klo 16:00 – 17:00 hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija sekä tietokirjailija Jaakko Halmetoja ja viiniasiantuntija Kalle Naatula pitävät hieman perinteistä poikkeavan viinitastingin, jossa aidon raakakaakaon ja suklaan terveysvaikutuksien avaamisen rinnalla etsitään sekä perinteisimmille mutta myös mausteisimmille raakasuklaille viinejä makupareiksi. Tasting pureutuu viinien ja suklaan useiden makumaailmojen kautta aiheeseen.

Tastingin hinta on 19€, ja se sisältää lajitelman suklaaherkkuja suositusviineineen. Varaa paikkasi täältä: http://lautasella.messukeskus.com/tastingit/

Lisätietoja: https://lautasella.messukeskus.com/

Kuvat: Messukeskus

Huhuutokauppa ensimmäistä kertaa Stockmannilla

Hullut Päivät starttaavat keskiviikkona 27.3. Stockmannin tavaratalojen ja netin viisipäiväisen kampanjan lisäksi löytöjä voi myös huutaa uudessa Huhuutokaupassa.

Stockmann järjestää ensimmäistä kertaa Hullujen Päivien Huhuutokaupan, jossa voi tehdä uniikkejakin löytöjä, kuten huutaa hääpukuja, kodin designia, timanttisormuksia, lastentarvikkeita ja lomia.

Huhuutokaupassa on kaupattavana myös Citroën C3 PureTech 82 Shine -mallin henkilöauto vailla lähtöhintaa. Huhuutokauppa järjestetään Helsingin tavaratalossa, mutta henkilöautoa varten voi jättää tarjouksia myös ennakkoon kaikkien Stockmann-tavaratalojen palvelupisteissä.
Huutokauppaa juontaa Juuso Mäkilähde ja meklarina toimii Mika Sirén. Huutokauppa järjestetään Helsingin tavaratalon 1A-kerroksessa lauantaina 30.3. klo 15 alkaen.

Stockmann Hullut Päivät Helsingin keskustan tavaratalossa. Kuva: Kenneth Luoto / Stockmann
Stockmann Hullut Päivät Helsingin keskustan tavaratalossa. Kuva: Kenneth Luoto / Stockmann

Stockmannin tavaratalotoiminnoista vastaavan Maiju Niskasen mukaan Hullujen päivien asiakkaat halutaan taas yllättää uutuuksilla, esimerkkinä tästä ensimmäistä kertaa järjestettävä Huhuutokauppa.

Huutokaupan tuotteisiin sekä tarkempiin aikatauluihin ja ohjeisiin voi tutustua osoitteessa hullutpaivat.com/huhuutokauppa. Keltaisten katalogien rinnalla tuotevalikoimiin pääsee tutustumaan myös hullutpaivat.com-sivustolla ja Stockmann-mobiilisovelluksella. Iltatärpit löytyvät myös nyt ensimmäistä kertaa tavarataloista.

Fashion Centerin ystävämyynti 23.-24.3.

Vantaan Vehkalassa sijaitsevan Fashion Centerin ystävämyynti on avoinna tänä viikonloppuna myös kuluttaja-asiakkaille la 10-16 ja su 11-16.

Muodin Ammattilaisten Fashion Centerissä on esillä viikonloppuna maahantuojien mallikappaleita ja erikoiseriä: vaatteita, kenkiä, laukkuja ja asusteita naisille ja miehille.


Perille pääsee junalla Vehkalan asemalle, josta Fashion Center näkyy. P- ja I-junat kulkevat Vehkalaan kehärataa Helsingin keskustan ja Tikkurilan suunnista.

Fashion Center Ulkonäkymää.

Lisätietoja : https://fashioncenter.fi/ysmy/Facebook

Kuvat: Ideal Helsinki.

Kuutamouintia Helsingissä

Tiesitko, että Helsingissä voi käydä maaliskuussa kuutamouinnilla? Allas Sea Pool järjestää kuutamouinteja täydenkuun aikana Helsingissä.

Allas Sea Pool on helsinkiläinen merikylpylä ja hyvinvointikeidas, jossa on mahdollista uida, saunoa, treenata sekä syödä ja juoda vuoden jokaisena päivänä. Allas tarjoaa uintimahdollisuuden Helsingin sydämessä sijaitsevissa lämmitetyissä altaissa myös kesäsesongin ulkopuolella – syksyisin, talvisin ja keväisin.

Allas Sea Pool. Kuva: Allas Sea Pool / Dorit Salutskij
Allas Sea Pool. Kuva: Allas Sea Pool / Dorit Salutskij

Talviuinti Kauppatorin kupeessa sijaitsevalla Altaalla tarkoittaa uintia höyryävässä lämminvesialtaassa tai autenttisesti merivesialtaassa. Talvella uintireissulle on hyvä muistaa ottaa mukaan pipo, pään ja hiuksien suojaksi (vuorellinen uimalakki uimareille, vesijuoksijoille fleecepipo tai villamyssy), iso pyyhe tai kylpytakki altaalle mentäessä ja sieltä poistuttaessa sekä varvastossut jalkojen suojaksi.

Allas Sea Pool talvella. Kuva: Allas Sea Pool
Allas Sea Pool talvella. Kuva: Allas Sea Pool

Myöhäisillan kuutamouintipakettiin kuuluu löylyt ja uinti Altaan lämmitetyssä altaassa. Seuraavat kuutamouintipäivät ovat 21.3. ja 19.4. Tapahtuma on Allas Sea Poolilla mainittuina päivinä klo 19- 22.
Kuutamouinnin hinta on 14 euroa/henkilö

Lisätietoja: https://www.allasseapool.fi/fi/Facebook

Kuvat: Allas Sea Pool.