Korttelikinot – elokuvateatterit lähellä sinua

Tiesitkö, että pääkaupunkiseudulla toimii useita itsenäisiä elokuvateattereita. Korttelikinoihin tai tarkemmin niitä edustavaan Korttelikinot Ry-yhdistykseen kuuluu elokuvateattereita Helsingistä ja Espoosta. Korttelikinojen tarjontaan voi tutustua keskitetysti ja ohjelmistosta vastaavat Cinema Orion, Kannukino, Kino Engel, Kino Tapiola, Kino Sheryl,Korjaamo Kino, Riviera ja WHS Teatteri Union.

Korttelikinot esittävät omaa laaja-alaista ohjelmistoa aina uusimmista 3D-elokuvista elokuvaklassikkoihin. Ne toimivat myös esityspaikkoina useille pääkaupunkiseudun alueella järjestettäville elokuvafestivaaleille, kuten Rakkautta ja Anarkiaa ja sen kevätpuoliskon sisarukselle Season Film Festivaleille sekä Docpointille, Espoo Cinélle, Night Visions -elokuvafestivaaleille ja Helsinki Cine Aasialle.

Kino Sheryl

Kino Sheryl sijaitsee Kaikukadulla Sörnäisissä, vanhassa Elannon korttelissa kulttuurikeskus Caisan yhteydessä. Sheryl esittää uusia arthouse- ja suosikkielokuvia mutta ohjelmistossa on myös klassikkopoimintoja ja teemailtoja. Elokuvia esitetään arkisin ja viikonloppuisin ohjelmiston mukaisesti. Lippuja voi ostaa Kino Sherylin verkkokaupasta tai 30 minuuttia ennen ensimmäistä näytöstä paikan päältä.

Kino Sherylin uusittu graafinen ilme. Kuva: Kino Sheryl.
Kino Sherylin uusittu graafinen ilme. Kuva: Kino Sheryl.

Riviera

Kalliossa Harjukadulla sijaitsee Riviera, yksisalinen elokuvateatteri, jonka yhteydessä on baari ja kesällä terassi. Elokuvan seuraksi voi napata mukaan lasillisen viiniä tai länkkärin tunnelman hiekat voi huuhdella kurkusta oluella elokuvasalin takaosassa sijaitsevalla tiskillä. Riviera esittää uusia elokuvia, mutta joukossa on myös vanhoja klassikoita. Lippuja voi ostaa Rivieran verkkokaupasta tai viimeistään puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä näytöstä teatterilta.

Rivieran elokuvasali. Kuva: Kaisu Jouppi / Riviera
Rivieran elokuvasali. Kuva: Kaisu Jouppi / Riviera
Riviera - Kuva: Shoot Hayley / Riviera.
Riviera – Kuva: Shoot Hayley / Riviera.

WHS Teatteri Union

Kruununhaassa, Siltavuorenrannassa sijaitsee WHS Teatteri Union. Teatterilla on pitkät perinteet, sillä tiloissa on toiminut elokuvateatteri jo 1920-luvulla. WHS Teatteri Unionin ohjelmistossa on eriteemaisia elokuvia useilta eri vuosikymmeniltä. WHS Teatteri Union järjestää myös teemaviikonloppuja ja useista elokuvista koostuvia elokuvasarjoja. Lippuja voi ostaa WHS Teatteri Unionin kotisivuilta.

WHS Teatteri Union siltavuorenrannassa. Kuva: Ideal Helsinki.
WHS Teatteri Union Siltavuorenrannassa. Kuva: Ideal Helsinki.

Kino Engel

Kaksisalinen Kino Engel sijaitsee Sofiankadulla, Torikortteleissa. Kesäaikana Kino Engelissä on tunnettu kesäkino, jossa elokuvia esitetään Cafe Engelin sisäpihalla. Kino Engel esittää pääasiassa uusia elokuvia, ja esityksiä on jokaisena viikonpäivänä. Ohjelmistossa on myös lapsille suunnattuja elokuvia. Lippuja voi ostaa Kino Engelin verkkokaupasta tai teatterista alkaen 30 minuuttia ennen päivän ensimmäistä näytöstä.

Kino Engel elokuvasali. Kuva: Kino Engel.
Kino Engel elokuvasali. Kuva: Kino Engel.

Cinema Orion

Cinema Orion sijaitsee ydinkeskustassa, Eerikinkadulla Kampissa. Alun perin mykkäelokuvalle rakennettu art déco -tyylinen elokuvasali valmistui vuonna 1928, ja on ollut siitä asti yhtäjaksoisesti teatterikäytössä. Orionin ohjelmistossa on uusimpien arthouse-elokuvien rinnalla klassikoita ja myös lapsille sopivaa ohjelmistoa sekä myös elokuvasarjoja. Lippuja Cinema Orionin elokuviin voi ostaa verkkokaupasta tai teatterin lipunmyyntipisteestä alkaen 45 minuuttia ennen ensimmäistä näytöstä.

Orionin elokuvasali. Kuva: Mikko-Lyytikäinen / Orion.
Orionin elokuvasali. Kuva: Mikko-Lyytikäinen / Orion.
Orion Eerikinkadulla. Kuva: Mikko Lyytikäinen / Orion.
Orion Eerikinkadulla. Kuva: Mikko Lyytikäinen / Orion.

Korjaamo Kino Bio Rex ja Töölö

Keskustan alueella sijaitsee Korjaamo Kino Bio Rex, jonka 550-paikkainen sali on Lasipalatsissa Amos Rex -taidemuseon yhteydessä. Korjaamo Kinon toinen elokuvateatteri, kaksisalinen Korjaamo Kino Töölö sijaitsee Kulttuuritehdas Korjaamolla. Korjaamo Kino esittää uusia elokuvia, dokumentteja ja ajoittain myös klassikko- ja teemaelokuvia. Ohjelmistossa on myös lapsille suunnattuja elokuvia. Töölössä elokuvia esitetään jokainen viikonpäivä ja Bio Rexissä perjantaista sunnuntaihin. Lipunmyynti aukeaa arkisin Korjaamolla klo 9 ja viikonloppuna klo 11, Bio Rexissä tuntia ennen päivän ensimmäistä näytöstä. Lipun voi hankkia myös Korjaamo Kinon verkkokaupasta.

Korjaamo Kino Bio Rex. Kuva Korjaamo Kino.
Korjaamo Kino Bio Rex. Kuva Korjaamo Kino.

Kino Tapiola

Espoon puolella toimiva Kino Tapiola sijaitsee nimensä mukaisesti Tapiolassa. Kino Tapiola on 50-luvun tyyliä noudatteleva elokuvateatteri, joka esittää ohjelmistoa iltaisin keskiviikosta perjantaihin, sekä viikonloppuna myös päivällä. Ohjelmistossa on pääasiassa uusia elokuvia ja lisäksi lapsille suunnattuja elokuvia, sekä myös 3D-elokuvia. Elokuvateatterin yhteydessä on kahvila. Kino Tapiola toimii Espoo Cine -elokuvafestivaalin päänäyttämönä. Lippuja voi ostaa Kino Tapiolan verkkokaupasta tai teatterilta arkisin näytöspäivinä klo 17 alkaen ja viikonloppuna puoli tuntia ennen ensimmäistä näytöstä.

Kino Tapiola elokuvasali. Kuva: Claire Simon / Kino Tapiola
Kino Tapiola elokuvasali. Kuva: Claire Simon / Kino Tapiola
Kino Tapiolan konehuone. Kuva: Tanja Ryhänen / Kino Tapiola
Kino Tapiolan konehuone. Kuva: Tanja Ryhänen / Kino Tapiola

Kannukino

Kannukino sijaitsee Espoon rautatieaseman (Espoon keskus) välittömässä läheisyydessä Kannusillanmäen väestönsuojassassa sijaitsevassa Kannusalissa. Kannukino esittää uutta elokuvaa, mutta myös arthouse-nostoja ja dokumenttielokuvia sekä erityissarjoja. Ohjelmistossa on myös lapsille suunnattua ohjelmistoa ja 3D-elokuvia. Lippuja elokuviin voi ostaa Lippupisteestä tai teatterista elokuvien yhteydessä.

Kannukinon aula. Kuva: Kannukino.
Kannukinon aula. Kuva: Kannukino.

Ohjelmisto

Korttelikinojen ohjelmistoon voi tutustua keskitetysti kinot.fi -sivustolla. Tällä hetkellä ohjelmistossa on esimerkiksi yksi vuoden odotetuimmista toimintaelokuvista Avengers: Endgame, 3.5. ensi-iltansa saava Tolkien, Etelänavan valloittaneen Roald Amundsenin elämänkertaelokuva Amundsen, Penélope Cruzin ja Javier Bardemin tähdittämä rikosdraama Kaikki tietävät, Julia Binochen tähdittämä ranskalaiskomedia Rivien välissä, lapsille suunnatut Dumbo sekä Asterix ja taikajuoman salaisuus, sekä suomiklassikko Kiljusen herrasväki.

Lisätietoja: kinot.fiKino SherylRiviera WHS Teatteri UnionKino Engel
Cinema OrionKorjaamo KinoKino TapiolaKannukino