Gran Delicato – kreikkalaisen kellariravintolan tunnelmaa Helsingissä

Kreikkalaisen ruuan ravintola Gran Delicato Wine Bar & Taverna sijaitsee Albertinkadulla, lähellä Kalevankadun kulmaa Helsingin kantakaupungissa. Ravintolan kreikkalaiset omistajat ovat perustaneet tämän tunnelmallisen ravintolan jo vuosia toimineen samannimisen kahvilansa välittömään läheisyyteen hiljattain.

Kiinnostavine yksityiskohtineen ja erilaisine valaistuselementteineen sisustettu kellaritunnelmainen ravintola tarjoaa kreikkalaista ruokaa varsinaisen à la carte -listan lisäksi päivän annos -ajatuksella. Tarjolla on niin kalaa kuin liha-annoksia ja vegeruokaa.

Ravintolan sisustukselliseksi erikoisuudeksi voi mainita erilaiset kiinnostavat valaistukselliset ratkaisut.

Lisäksi ruokalistalta on valittavissa myös traditionaalisia kreikkalaisia ruokalajeja; alku-, pää- ja jälkiruokia. Yhtenä kiinnostavista kestosuosikeista voi mainita Gran Delicaton à la carte -listan friteeratun kalamarin.

Kreikkalainen salaatti kuluu ravintolan annoksiin päivittäin.
Kokonainen friteerattu kalamari on Gran Delicaton à la carte -listan kestosuosikki, ja on saatavilla päivittäin.

Sisään astuessa huomio kiinnittyy nopeasti taustavalaistuun kabinettiin, jossa peruskallion tukemalla hyllyillä säilytetään ruuan kanssa tarjottavia viinejä.

Ravintolassa voi myös piipahtaa viinilasillisella tai kuohuvalla. Valikoimissa on useita puna- ja valkoviinejä ja mm. kreikkalaisen Karanikan kuohuviinejä. Kuvassa yllä oikealla on Xinomavro- ja Limniona-rypäleistä valmistettu kuiva rosée.

Lisäksi Gran Delicatolla on laaja ouzovalikoima, kreikkalaiseen tapaan eri maakuntien parhailta tuottajilta.

Kaikki tarjolla olevat viinit, ouzot ja digestiivit ovat ravintolan omaa maahantuontia ja Suomessa saatavilla vain Gran Delicato Wine Bar & Tavernassa.

Ravintolan ruokalista on ajantasaisesti nähtävänä ravintolatilassa.

Gran Delicato Wine Bar & Taverna on avoinna arkisin ti-to klo 17-23, viikonloppuisin pe-la klo 16-24.

Lisätietoja ravintolasta tästä linkistä

Gran Delicato kartalla

Kuvat: Ideal Helsinki