Kreikkalainen Taverna Zorbas perinteisten aterioiden ja mezen mestari

Ravintola Taverna Zorbas sijaitsee trendikkäässä Kalliossa, lähellä Linnanmäkeä, Läntisellä Brahenkadulla Helsingissä. Useita vuosikymmeniä, Helsingissä aitoa kreikkalaista ruokaa tarjonneessa ravintola Zorbaksessa valmistuvat niin perinteiset kreikkalaiset ateriat kuin kreikkalaisen mezepöydän herkkuvalikoima. Meze on rentoa kreikkalaista ruokailua ystävien kesken, ja edustaa uutta laajasti suosittua social diningia parhaimmillaan.

Kun astuu sisään ravintola Zorbakseen, ymmärtää nopeasti kreikkalaisen kulttuurin monimuotoisuuden. Ravintolasta löytyy kaiken ikäisille tuttuja kreikkalaisia elementtejä; esineitä, kuvioita ja tyylimaailmaa, jotka osittain peilaavat myös monille suomalaisille tutun Välimeren kesälomamaan historiaa. Ravintolan sisustus on rauhoittava, mutta samalla inspiroiva. Valkoiset pöytäliinat ja tuoreet kukat pöydillä viimeistelevät miellyttävän vierailun .

Zorbaksen à la carte -menu on monipuolinen. Listalta löytyy monia kalavaihtoehtoja, Välimeren kultaotsa-ahventa ja miekkakalaa, mutta myös pohjoismaisittain tutumpaa siikaa ja lohta. Kala-annokset ovat viimeistellyt tyypillisellä kreikkalaisella twistillä mm. maukkaalla tuoreytti-sitruunakastikkeella. Yksi ravintolan bravuureista on lammas.

KATSO videomme ravintolasta täältä

Ravintolassa pidetään asiakkaista huolta niin keittiössä kuin salissa, että palvelu ja tunnelma ovat kreikkalaisen ystävällistä. Ruokien maussa tuntee kreikkalaiset makujen nyanssit. Alkuperäisyys tuntuu jo ensipuraisulla.

Zorbaksen mezepöytä on runsas, siihen sisältyy mm. vihanneksia, dolmadeksia, jättirapuja, simpukoita. Jälkiruuaksi voi tilata a la carte-listalta ihanaa tomaattijääteloä, joka yllätti tutulla mausteisella maullaan. Kokeilemisen arvoinen.

Mezepöytä on katettu!

Tiesithän , että meze-ruokailu on kreikkalainen tapa viettää aikaa ystävien kesken. Naposteltavasta muodostuu myös juhlavakin ruokailu, kun monet merenherkut, juustot, vihannekset saapuvat pöytään. Pääruuaksi voi yhdistää vaikka kultaotsa-ahventa. Kreikkalaiset viinit maistuvat makuparina ruokailussa. Välimerellinen herkkuhetki on valmis.

Salin puolella ystävällisestä tarjoilusta vastaa Vasilis. Paula Hatzivasiliou odotteli grillattua kultaotsa-ahventa pääruuaksi.

Ravintolassa on hyvä valikoima kreikkalaisia viinejä. Malamatina on monen Kreikan-kävijän kestosuosikki. Ravintola Zorbaksen viinilistalla on muitakin viinejä; retsinoita, valkoviinejä, sekä punaviinejä. Myös samoslainen Muscato-jälkiruokaviini yllätti iloisesti. Samoksella vuosia asunut Paula Hatzivasiliou kehui samoslaista jälkiruokaviiniä ja muisteli Kreikan tunnelmiaan.

Ravintola Zorbas on avoinna ti-to 15.00 – 23.00, pe 15.00 – 24.00. la 13.00-24.00, su 13.00 -22.00.

Lisätietoja ravintola Tavena Zorbaksesta täältä

Sijainti kartalla

Artikkeli päivitetty 20.9.2023

Kuvat: Ideal Helsinki