LE COQ – taistelu ravintolasta

Uutuuskomedia Le Coq – taistelu ravintolasta sai ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä 6. helmikuuta. Esitys ammentaa aiheensa humoristisella tavalla ravintolamaailmasta ja sen ajankohtaisesta monimuotoisuudesta, Michelin-tähdistä, keittiöiden tasokkuudesta kilpailuineen sekä ravintolakriitikoista ja rakkaudesta ranskalaiseen keittiöön.

Max von Salmen omistama entinen Michelin-tähditetty ravintola Le Coq kamppailee Arenan estradilla veloissaan. Aika on ajanut maailmanluokan mestarikokin ohi, asiakkaat ovat kaikonneet, ja ravintola on konkurssin partaalla.

Mustia pilviä on kasautunut Max von Salmen omistaman ravintolan ja päähenkilön elämään ja ylle. Odottamaton käänne ja monen kavalankin tapahtuman ketju alkaa, kun tuntematon velipuoli Venäjältä saapuu ja haluaa osansa suvun perinnöistä ja ravintolaa itselleen. Ollaan vaikeiden ratkaisujen edessä, ja samalla alkaa taistelu ravintolan herruudesta.

”Minä en luovu Le Coqista, minä olen Le Coq!” – Max von Salmi

Mutta – kun asiat etenevät, mihin kavaluus johtaa……

Kummelistakin tuttujen Timo Kahilaisen ja Heikki Vihisen takuuvarmasti terävä farssikynä vahvoine musiikkiesityksineen on puhunut. Monien, jopa tiuhaankin tahtiin esille tulevien humorististen ja farssirepliikkien takaa löytyy ajankohtaisia puhuttavia aiheita elävästä elämästä, ravintolamaailmasta ja erilaisista ajan ilmiöistä ruokatottumuksissa.

Lavalla rooleissa nähdään Riitta Havukainen, Heikki Hela, Kaisa Hela, Jouko Klemettilä, Pertti Koivula, Jarkko Niemi sekä Eija Vilpas

Kuvat: Helsingin kaupunginteatteri © Jaakko Vuorenmaa