Lastenkirjoja teatterin lavalla

Lastenkirjoista ja saduista tuttuja hahmoja seikkailee usean pääkaupunkiseudun teatterin lavalla tänä keväänä. Kokosimme muutamia teatteriesityksiä, jotka ehtii vielä nähdä kevään aikana – vaikka koko perheen voimin. Kevään lastenteatteritarjonta on kiinnostava.

Liisa Ihmemaassa

Liisa Ihmemaassa Kuva: Riku Virtanen / Tanssiteatteri Hurjaruuth
Liisa Ihmemaassa Kuva: Riku Virtanen / Tanssiteatteri Hurjaruuth

Tanssiteatteri Hurjaruuth tuo näyttämölle modernin tulkinnan Lewis Carrolin kirjoittamasta Liisa Ihmemaassa -klassikosta. Koko perheelle suunnattu tanssiesitys on kunnianosoitus mielikuvitukselle ja leikille sekä niiden tärkeydelle. Esitys saa ensi-iltansa Hurjaruuthissa Kaapelitehtaalla 16.3. ja on ohjelmistossa 13.4. asti. Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille. Liput alkaen 14 / 17 €.

Lisätietoja: http://www.hurjaruuth.fi/liisa-ihmemaassa/

Koiramäen Suomen Historia

Koiramäen Suomen historia Kuva: Tuomo Manninen / Kansallisteatteri
Koiramäen Suomen historia Kuva: Tuomo Manninen / Kansallisteatteri

Mauri Kunnaksen samannimiseen kirjaan perustuva Koiramäen Suomen Historia on musiikkipitoinen näytelmä, jossa käydään läpi Suomen historian vaiheita 1500-luvulta 1800-luvun alkuun. Koiramäen väki tutustuttaa katsojan historiaan, esimerkiksi Kustaa Vaasan, Aapisen ja Nuijasodan kautta. Esitystä suositellaan kouluikäisille, ja se on nähtävissä Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä elokuun loppuun asti. Liput alkaen 38€.

Lisätietoja: https://kansallisteatteri.fi/esitys/koiramaen-suomen-historia/

Herra Hakkarainen seikkailee

Herra Hakkarainen seikkailee Kuva: Pekka Elomaa / Teatteri Hevosenkenkä
Herra Hakkarainen seikkailee Kuva: Pekka Elomaa / Teatteri Hevosenkenkä

Tunnettu unissakävelijä Herra Hakkarainen nähdään Teatteri Hevosenkengän lavalla Mauri Kunnaksen hahmoihin perustuvassa Herra Hakkarainen seikkailee- esityksessä. Tassulan kaupungin yössä seikkaileva Herra Hakkarainen ja hänen paras ystävänsä Masa Marsu joutuvat mitä kummallisimpiin yöllisiin tilanteisiin ja päätyvät mm. samalla selvittämään, kuka varastelee kaupunkilaisten kultalusikoita. Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille, ja se on ohjelmistossa toukokuun loppuun asti. Liput alkaen 11,50€.

Lisätietoja: https://hevosenkenka.fi/portfolio_page/herra-hakkarainen-seikkailee/

Tahvo ja Bella

Helsingin Kaupunginteatteri – Tahvo ja Bella – Kuvassa Mikko Vihma ja Tiina Peltonen – Kuva Henriikka Koskenniemi

Tapani Baggen lastenkirjoista tutut eläinystävykset Tahvo ja Bella seikkailevat Helsingin Kaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiössä 20.3. alkaen. Bella-koira asuu majakkasaarella yhdessä emäntänsä kanssa, minne Tahvo-kissa erään myrskyn saattelemana saapuu kylpyammeveneellään. Yht´äkkiä majakan valo sammuukin, ja tuoreet ystävykset Tahvo ja Bella päätyvät yhdessä ratkomaan tilannetta, jotteivät ohitse seilaavat laivat aja karille. Äänimaailmaltaan rikas ja musiikillinen Tahvo ja Bella -esitys ottaa myös kantaa ympäristönsuojeluun, ja näytelmän puvustus ja lavasteet hyödyntävät kierrätysmateriaaleja. Esitystä suositellaan 3-vuotta täyttäneille ja se on nähtävissä 18.5. asti. Liput 10€.

Lisätietoja: https://hkt.fi/esitykset/tahvo-ja-bella/