Prinsessa Ruusunen ja Madama Butterfly jatkavat Oopperan ja Baletin Stage24-ohjelmistoa.

Oopperan ja Baletin Stage24-virtuaalinäyttämöllä julkaistaan nyt kevään aikana esitystallenteita menneiltä esityskausilta, joita on mahdollista katsoa omassa kodissa. Koko perheen suosikkibaletti Pieni merenneito aloitti esityksien sarjan, torstaina 26.3. klo 19.

Tällä viikolla Stage24-videopalvelussa nähdään kaksi suosikkiteosta Prinsessa Ruusunen ja Madama Butterfly, Samalla tutustutaan kauden 2020–2021 ohjelmistoon. Ennen esityksiä nähtävissä keskusteluissa klo 18.30 alkaen taiteelliset johtajat Lilli Paasikivi ja Madeleine Onne kertovat Oopperan ja Baletin uudesta kaudesta.

Torstaina 23.4. klo 19 nähdään Prinsessa Ruusunen, joka on yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista balettiklassikoista. Toteutus sopii koko perheelle.

Prinsessa Ruusunen on tuttu tarina lumotusta prinsessa Aurorasta, hyvistä ja pahoista haltiattarista sekä seikkailevasta prinssistä. Prinsessa Ruusunen sopii hyvin myös lapsen ensimmäiseksi balettikokemukseksi. Esitystä suositellaan yli 4-vuotiaille katsojille.

Perjantaina 24.4. klo 19 nähdään Madama Butterfly. Aidossa japanilaisessa hengessä toteutettu Madama Butterfly on yksi Giacomo Puccinin kauneimmista oopperoista. Säveltäjä vuodatti nuoren tytön rakkaudesta ja pettymyksestä kertovaan tragediaan koskettavinta musiikkiaan.

Kansallisoopperassa nähdään oopperan toinen versio aidossa japanilaisessa hengessä. Esitys tuo lavalle rakkautta, kaipausta ja kyyneliä, mutta myös ennenkuulematonta Puccinia. Esitystä suositellaan yli 12-vuotiaille katsojille.

Pieni merenneito aloitti Stage24-virtuaaliesityksien sarjan

Pieni merenneito vie katsojansa mukanaan lumoavaan merenalaiseen maailmaan. Baletti on näyttävä spektaakkeli ja koskettava kertomus unelmien tavoittelusta ja rakkauden voimasta. Esitystä suositellaan yli 7-vuotiaille katsojille.

Ennen esitystä lähetettävässä keskustelussa tavattiin haastattelussa tanssijat Mira Ollila ja Jouka Valkama, jotka kertovat paitsi Pienestä merenneidosta, myös arjestaan muuttuneessa tilanteessa.

Kuvat Sakari Viika, Ooppera ja Baletti

#stage24 @oopperabaletti