Bottan Henki – Bottan ravintolatoimintaa 50 vuotta

Legendaarinen Ostrobotnian ravintolatoiminta täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Monelle helsinkiläisille ovat Bottan ravintolayksiköt; Botta, Manala ja St. Urho’s Pub tulleet tutuiksi – ehkä jo opiskeluaikana yhteislauluista ja teemailloista, mutta myös hyvistä monipuolisista esiintyjistään vuosien ja vuosikymmenien varrella.

Juhlavuoden kunniaksi Bottalla tapahtuu paljon. Helmikuussa julkaistiin Bottan henki -niminen historiikki. Lisäksi ravintola tarjoaa kiinnostavia menuja ja erilaisia musiikkiesityksiä koko juhlavuoden ajan.

Keväällä voi nauttia Bottan Manala-ravintolassa sekä 1970-luvun että 1980-luvun menut. 70-luvun menu tarjoillaan aina maaliskuun puoleen väliin, ja 11.3. saataville tulee 80-luvun herkut. Myöhemmin keväällä Botta lupaa lisää teemamenuita sekä uudenlaista ravintolatoimintaa mm. yöruuan ystäville.

Katkarapucocktail alkuruokana ja perinteinen Wieninleike kuuluvat 1970-luvun teemaan.

Bottalla voi nauttia myös live-musiikkiesityksistä kolmesti viikossa. Esimerkkinä tästä torstaipäivien afterwork-iltapäivät Manalan baarissa. Fiilistele Manalan baarin nostalgista tunnelmaa ja House Bändin esitystä Ideal Helsinki – FB-sivuilta.

Ostrobotnian talo huokuu myös monenlaista historiaa. Bottan useissa juhla- ja kokoussaleissa on pidetty useita merkittäviä kokouksia. Lisäksi kiinteistössä on paljon arvokasta suomalaista taidetta sekä kuriositeettina voi mainita suomalaisen 7-viisarisen Könninkellon – palasia historiaa, joita on säilytetty tulevia sukupolville. Myös tänä päivänä monet kauniit salit ovat kokousvieraiden käytössä.

Juhlakerroksen harmoninen aulatila, josta avautuvat ovet useisiin saleihin.
7-viisarista Könninkelloa on säilytetty Ostrobotnialla tulevia sukupolville.

Bottan henki -kirja luo läpileikkauksen talon historiaan

Bottan henki -historiikin on kirjoittanut filosofian tohtori, DJ ja radiotoimittaja Mikko Mattlar. Tätä Limited Edtion -kirjaa on saatavana mm. Bottan ravintoloista.

Historiikin julkistamistilaisuus alkamassa

Kirja valottaa 50-vuotista ravintolatoiminnan aikaa, mutta kertoo myös aikaisemmista ajoista. Pohjalaiset ylioppilaat rakennuttivat arkkitehti W.G. Palmqvist suunnitteleman Ostrobotnian rakennuksen Helsingin Etu-Töölöön vuonna 1912.

Teos kertoo jo 1960-luvun artistien, kuten The Delta Rhythm Boys´ien vierailuista ja huomioi monet menneiden vuosikymmenien merkittävät esiintyjät, kuten Kivikasvot, Hectorin tai tuo esille juhlalavalla esitettyä 1980-luvun punk- ja rockmusiikkia, esiintyjinä esimerkiksi Sielun Veljet tai Popedan, muutamia mainitaksemme.

Mikko Mattlarin kirjoittamaa Limited Edtion -kirjaa on saatavana mm. Bottan ravintoloista.

Kirjassa muistellaan myös legendaarisia yhteislauluiltoja, juhlatiloissa järjestettyjä latotansseja, klubi-iltoja sekä erilaisia performanssi- ja taide-esityksiä vuosikymmenien varrelta.

Monien Bottan toimintaa tuntevien tunnettujen suomalaisten kiinnostavat siteeraukset tuovat lisää syvyyttä Bottan Henki -kirjan lukukokemukseen. Kirjan sivuilla kerrotaan myös presidentti Urho Kekkosen vierailusta osakunnassa.

Vuodesta 1970 Oy Botta Ab on vastannut Pohjalaisen Osakunnan kiinteistön ravintolatoiminnasta.

Lisätietoja juhlavuoden Bottasta

Kuvat Ideal Helsinki