Tuomas Parkkisen Madaamit-näytelmä viihdyttää ja koskettaa

Näytelmäkirjailija Tuomas Parkkisen seitsemäs näytelmä Madaamit sai ensi-iltansa Hämeenlinnan Teatterissa 12. lokakuuta. Näytelmä on täynnä huumoria, mutta samalla se on syvällinen ja oivaltava kertomus äidiksi tulemisesta ja äitiydestä.

Huumorin takaa paljastuvat monet tutut, arkipäiväiset elämänkysymykset. Äitiyttä tarkastellaan myös erityisesti näytelmän ainoan miehen – Jaakon näkökulmasta.

Tuomas Parkkisen kirjoittama komedia viihdyttää ja koskettaa. Sen tunnistettavat tilanteet kolahtavat sekä miehiin että naisiin, niin äiteihin kuin isiinkin, nykyisiin ja tuleviin.

Äitiyttä tarkastellaan Madaamit-näytelmässä erityisesti esityksen ainoan miehen – Jaakon näkökulmasta

Madaamit kertoo tuiki tavallisesta ambulanssikuski Jaakosta, joka eräänä päivänä antaa periksi vaimonsa vaaleanpunaisille vauvahaaveille. Asia, jonka jälkeen kotiin tulevat myös daamit: anoppi, naapurinrouva ja oma äiti, jotka tietävät ylivertaisesti äitiydestä kaiken. Jaakon uutta roolia tulevana isänä ja isänä naisten keskellä ei helpota yhtään myöskään se, että oma äiti takertuu kuvainnollisesti kiinni poikansa housunlahkeeseen, eikä suostu laskemaan irti.

Jaakon elämään vaikuttavat oman vaimon lisäksi anoppi, naapurinrouva sekä oma äiti.

Tuomas Parkkinen itse luonnehtii näytelmäänsä mm. näin: ”Jos monimutkaisille asioille voi nauraa, jos katsoja voi nauraa ensin puolisonsa äidille, sitten omalle äidilleen ja lopuksi kenties itselleen, hän saattaa kyetä ymmärtämään elämäänsä, jopa muuttamaan sitä, ja sehän on teatteriesitykseltä paljon saatu.”

Rooleissa nähdään Tuija Vuolle, Sauli Suonpää, Sanni Haahdenmaa, Johanna Reilin, Liisa Peltonen, Minerva Salomäki/ Kerttu Suonperä.

Matka pääkaupunkiseudulta taittuu Hämeenlinnaan noin tunnissa. Teatteri ja esitykset ovat helposti saavutettavissa esimerkiksi kävellen Hämenlinnan Rautatieasemalta.

Esitys on -K12-

Näytökset ja lisätiedot: hmlteatteri.fi

Kuvat: Hämeenlinnan Teatteri, Tapio Aulu

Katso myös muut teatteriin liittyvät artikkelimme.