Tapahtumia Helsingissä – Toukokuu 2019

Toukokuussa luonto alkaa herätä kohti kesäistä loistoaan, ilmat lämpenevät ja kirsikkapuut jo kukkivat. Ulkoilmatapahtumat, kuten katufestivaalit tulevat taas ja valtaavat kaupunginosat sekä keskustan. Erilaiset kevätmarkkinat tarjoavat ohjelmaa ja ostosmahdollisuuksia. Myös ulkoliikuntapaikat siirtyvät kesäaikaan ja maauimalat avautuvat. HSL:n vyöhykeuudistuksen myötä pääkaupunkiseudun tapahtumat ovat helposti yhä useampien saavutettavissa. Listasimme vinkkejä toukokuun tapahtumiin.

Espoo Ciné

Espoon kulttuurikeskus- Kuva: Patrik Fagerström / Espoon kaupunki.
Espoon kulttuurikeskus- Kuva: Patrik Fagerström / Espoon kaupunki.

6.-12.5. – 30-vuotisjuhlaansa viettävä Espoo Ciné -elokuvafestivaali tarjoaa viikon mittaisella festivaalilla lähes sadan elokuvan kattauksen. Elokuvatarjonta on laaja aina kotimaisesta lastenelokuvista kansainvälisillä festivaaleilla suosiota keränneisiin uusiin elokuviin. Tämän vuoden ohjelmistoon kuuluvat mm. elokuvafestivaaleilla suosiota saanut tanskalaiselokuva The Guilty, Tukholman syndrooman lähteille vievä, tositapahtumiin perustuva pankkiryöstöelokuva Stockholm, Oscar palkitun ohjaaja László Nemesin (Son Of Saul, Paras ulkomainen elokuva 2016) uutuusdraama Budapestin auringonlasku ja Oscar palkitun ohjaajan Peter Jacksonin ensimmäisestä maailmansodasta kertova dokumenttielokuva They Shall Not Grow Old. Espoo Cinén yhteydessä järjestetään myös Junior Ciné, joka esittää lapsille suunnattuja elokuvia. Katso myös koko festivaalin ohjelmisto ja artikkelimme Espoo Cinéstä.

Lisätietoja: https://www.espoocine.fi/2019/fi/

Grand Champagne

Grand Champagne Helsinki. Kuva: Grand Champagne Helsinki.
Grand Champagne Helsinki. Kuva: Grand Champagne Helsinki.

9-11.5 – Vanhalla Ylioppilastalolla pääsee maistelemaan ja tutustumaan samppanjan saloihin Grand Champagne -tapahtumassa. Maisteltavana on yli 250 samppanjaa. Tapahtumassa on tarjolla samppanjan kanssa yhteensopivia ja maistuvia maisteluannoksia. Lisäksi vierailija voi osallistua luentoihin ja työpajoihin, joissa voi perehtyä samppanjoihin tai syventää tietojaan juomasta . Vieraina tapahtumassa on mm. Veuve Clicquot- ja Charles Heidsieck -shamppanjatalojen kellarimestarit sekä Taittingerin samppanjasukuun kuuluva Clovis Taittinger. Tapahtuma K-18.

Lisätietoja: https://grandchampagnehelsinki.fi/

Kallio kukkii

10.5. – 19.5. – Kallion alueella järjestettävä kaupunkifestivaali tarjoaa runsaan kattauksen mm. musiikkia, taidetta, kulttuuria, työpajoja ja ohjattua liikuntaa. Ohjelmaa riittää runsaasti koko 10 päivää kestävän tapahtuman ajaksi sisällä ja ulkona. Puhaa on myös perheen pienimmille. Koko ohjelman löydät täältä.

Lisätietoja:https://www.kallionkulttuuriverkosto.fi/kalliokukkii/

Teurastamon kesän 2019 avajaisviikonloppu

17.-19.5. -Teurastamon kesäkauden avajaisten ohjelmassa on mm. pihatanssit, musiikkia, kirpputori, taimien istutusta Teurastamolle ja taimia kotiin vietäväksi. Perheen pienimmät pääsevät ratsastamaan ponilla. Teurastamon ravintolat ja toimijat pitävät ovensa avoinna vieraille, ja pihalla grillit ovat kuumina.

Teurastamon piha
Teurastamo. Kuva: Riku Pihlanto / Helsinki Marketing

Lisätietoja: https://teurastamo.com/tapahtuma/teurastamon-kesan-avausviikonloppu/

Ravintolapäivä

Ravintolapäivä. Kuva. Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Ravintolapäivä. Kuva. Jussi Hellsten / Helsinki Marketing

18.5. – Ravintolapäivä tuo ruoan ystävät Helsingin kaduille omien pop-up ravintoloidensa kanssa. Lähialueen pop-up-ravintoloita voi etsiä osoitteesta http://www.restaurantday.org/en/locations/ tai somesta tagilla #RestaurantDay.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/RestaurantDayFinland/

Kansainvälinen museopäivä

Kansallismuseo Kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang / Helsinki Marketing
Kansallismuseo Kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang / Helsinki Marketing

18.5. – Lauantaina 18.5. vietetään kansainvälistä museopäivää. Useisiin museoihin on Helsingissä vapaa pääsy tai alennettu pääsymaksu lauantain ajan ja museoissa järjestetään päivään liittyvää ohjelmaa. Lue lisää museopäivästä Helsingissä.

Arabian katufestivaali

18.5. – Katutaidefestivaali levittäytyy Helsingin Arabiasta Hämeentielle. Tarjolla on katutaidetta, musiikkia, ruokakojuja ja kirpputoreja. Esiintymässä mm. Kuumaa-yhtye. Tarkka ohjelma ja esiintyjät julkaistaan toukokuun aikana.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/366010787587904/

Roihuvuoren hanami

Kirsikkapuiden kukintaa. Kuva: Omar El Mrabt / Helsinki Marketing.
Kirsikkapuiden kukintaa. Kuva: Omar El Mrabt / Helsinki Marketing.

19.5. – Kirsikkapuiden kukintaa juhlitaan Hanami-juhlassa, Roihuvuoren kirsikkapuistossa. Kirsikkapuistossa ja sen yhteydessä sijaitsevassa japanilaistyylisessä puistossa on yhteensä noin 275 kirsikkapuuta. Puiden kukkaloiston ohella voi puistossa syödä piknikkiä tai nauttia tapahtuman yhteydessä järjestettävästä ohjelmasta, joka sisältää mm. musiikkia, tanssia ja japanilaisten itsepuolustuslajien esityksiä. Puistoon voi tutustua myös ohjatusti etukäteen 16.5 järjestettävällä puistokävelyllä.

Lisätietoja: https://www.roihuvuori.fi/hanami/

Ihana Helsinki

Ihana Helsinki - Kukka-asetelma Esplanadilla. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing.
Ihana Helsinki – Kukka-asetelma Esplanadilla. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing.

23-26.5. – Ihana Helsinki -kaupunkifestivaali järjestetään keskustan alueella. Torstaina 23.5. keskusta puhkeaa kukkaan useiden kukka-asetelmien ja -taideteosten voimalla. Esimerkiksi Esplanadin pylväät koristellaan kukka-asetelmin. Perjantaina vietetään Kauppojen iltaa tarjouksineen ja terassikauden avaavaa Tour de Terracea oheisohjelmineen. Lauantaina ohjelmaa tavoittaa koko perheen mm. erilaisin työpajoin. Tarkempi ohjelma julkaistaan toukokuun aikana.

Lisätietoja: https://www.lovelyhelsinki.com/ohjelma-2018

Maailma kylässä

Maailma Kylässä -Tapahtuma Kuva: Saara Kivimäki / Fingo.
Maailma Kylässä -Tapahtuma Kuva: Saara Kivimäki / Fingo.

25-26.5. – Helsingin keskustassa järjestettävä Maailma kylässä -festivaali tuo Kaisaniemen puistoon ja Rautatientorille satoja näytteilleasettajia ja ruokamyyjiä, musiikkia, paneelikeskusteluja ja elokuvia. Festivaalin teemana on tänä vuonna ilmastonmuutos.

Lisätietoja: https://www.maailmakylassa.fi

Designmuseon ilmaisilta

Designmuseo - Kuva: Jenna Pietikainen / Helsinki Marketing.
Designmuseo – Kuva: Jenna Pietikainen / Helsinki Marketing.

28.5 – Ilmainen sisäänpääsy 28.5 klo 17-20 museon näyttelyihin ja opastus suomeksi klo 17.00, sekä designpaja klo 18-20. Designmuseon näyttelyt ovat; Maailmojen salat, joka esittelee helsinkiläisten suunnittelijoiden Aamu Songin ja Johan Olinin tuotantoa yli kymmenen viime vuoden ajalta, kokoelmanäyttely Utopia nyt – Kertomus suomalaisesta muotoilusta kertoo suomalaisen muotoilun historiasta, sekä Utopian takana, joka on läpileikkaus museon koko 75 000 esinettä kattavaan kokoelmaan tilastollisen näkökulman kautta. Lisäksi museon vintillä on esillä museokokoelmiin kuuluvan noin 500 lelun kokoelma.

Lisätietoja: http://www.designmuseum.fi/fi/events/ilmainen-designilta/

Kansikuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing.