Tapahtumia Helsingissä – Maaliskuu 2019

Maaliskuussa Helsingissä mm. vietetään laskiaista, saunotaan eri puolilla pääkaupunkiseutua Helsinki Sauna Dayssa ja tutustutaan kirjallisuuteen Roihuvuoren kirjamessuilla sekä Aasialaisiin elokuviin Helsinki Cine Aasiassa. Katso tästä vinkkejämme maaliskuun tapahtumiin.

Horse carriage Kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang / Helsinki Marketing
Hevosrattaat Helsingin keskustassa Kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang / Helsinki Marketing

Helsinki Drink Festival

1-2.3 – Helsinki Drink Festival on tapahtuma kaikille cocktaileista kiinnostuneille. Tapahtumassa pääsee maistamaan eri cocktaileja ja mocktaileja, tutustumaan niiden valmistukseen ja raaka-aineisiin sekä kokeilemaan juomasekoitusten valmistusta ammattilaisten opastuksella.

Paikka: Vanha ylioppilastalo

Lisätietoja: https://www.helsinkidrinkfestival.fi/

Helsingin Kädentaitomessut 2019

2.-3.3. – Helsingin Kädentaitomessut järjestetään Wanhassa Satamassa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Näytteilleasettajina mm. kehräämöita, vaate- ja korusuunnittelijoita eri puolilta Suomea.

Messuilla voi ostaa käyttö- ja koriste-esineitä käsityön taitajien valikoimista, hankkia käsityötarvikkeita ja -tarpeita tai tutustua työnäytöksiin ja osallistua työpajoihin. Näytteilleasettajat ja ohjelma

Paikka: Wanha Satama, Lauantai klo 10-17 ja sunnuntai klo 10-16.

Lisätietoja: http://www.mediapromessut.fi/messut/kadentaitomessut/helsingin-kadentaitomessut-2-3-3-2019https://www.facebook.com/K%C3%A4dentaitomessut-Helsinki-583479045047258/

Laskiainen 3.3.

Hevosrattaat laskiaisena Seurasaaressa Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Hevosrattaat laskiaisena Seurasaaressa Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing

Seurasaaren laskiaisrieha klo 12-16 – Ohjelmassa mm. kärryajelua suomenhevosella ja vipukelkkailua Lisätietoja: https://www.seurasaarisaatio.fi/tapahtumat/

Taivaskallion Laskiainen 2019 klo 12-14 – Ohjelma mm. vie hevosrekiajelulle, paloauton kyytiin sekä mahdollisuus, poniratsastukseen. Nälkään hernekeittoa laskiaispullia ja makkaranpaistoa. Lisätietoja: http://www.verkkoviestin.fi/lionshkikapyla/ajankohtaista/

Puotilan kartanon Maalisrieha klo 11-14 – Ohjelmassa perinneleikkejä, mukana tapahtumassa Hyvän mielen alpakat ja lampaat. Paikan päällä on makkaranpaistoa ja päivän kunniaksi myynnissä laskiaispullia. Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/291055544921057/

Annalan laskiainen klo 11-14 – Tapahtumassa mäenlaskua ja välipalaksi makkaroita, Annalan ponitalli on menossa mukana. Lisätietoja:https://www.facebook.com/events/371938390050384/

Leif Segerstamin 75-vuotisjuhlakonsertti

Temppeliaukion kirkko Kuva: The Great Travelogue / Helsinki Marketing
Temppeliaukion kirkko Kuva: The Great Travelogue / Helsinki Marketing

4.3. –Säveltäjä-kapellimestari Leif Segerstamin 75-vuotisjuhlakonsertissa Temppeliaukion kirkossa on esiintymässä Helsingin kaupungin muusikoita, Suomen kansallisoopperan ja Radion sinfoniaorkesterin soittajia sekä Segerstamin muusikkoystäviä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Paikka: Temppeliaukion kirkko, klo 19.

Lisätietoja: https://www.temppeliaukionkirkko.fi/tapahtumat/merkinta.qdi6itxfz

Paul Osipow Taidehallissa – Ilmaisilta Ke 6.3.

Taidehallissa esillä olevan suomalaisen Paul Osipowin laaja retrospektiivinäyttely esittelee taiteilijan tuotantoa 1960-luvulta tähän päivään. Näyttelyssä nähdään Osipowin geometrisia ja vapaamuotoisia abstraktioita, klassisia maalausaiheita, kuten ruoka-asetelmia, mutta myös ennennäkemättömiä teoksia. Näyttelyyn on keskiviikkona 6.3. vapaa pääsy klo 16-20.

Lisätietoja: http://taidehalli.fi/

Kansallismuseon ilmaisperjantai

Kansallismuseo Kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang / Helsinki Marketing
Kansallismuseo Kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang / Helsinki Marketing

8.3., 15.3., 22.3., 29.3. – Kansallismuseoon on ilmainen sisäänpääsy jokaisena maaliskuun perjantaina klo 16-18.

Lisätietoja: https://www.kansallismuseo.fi/fi/

Helsinki Sauna Day

Helsinki Sauna Day Kuva: Eetu Ahanen / Helsinki Marketing
Helsinki Sauna Day Kuva: Eetu Ahanen / Helsinki Marketing

9.3. – Useat sekä yksityiset että julkiset saunat lämpiävät halukkaiden saunojien käytettäväksi, maksutta perjantaina 9.3.2019 Helsinki Sauna Dayn aikana. Tapahtumaan osallistuvia saunoja on ympäri Helsinkiä. Osallistuvat saunat löytyvät kartalta http://www.helsinkisaunaday.fi/search. Kansallismuseon puutarha on myös käytettävissä siirrettävien saunoja varten.

Lisätietoja:http://www.helsinkisaunaday.fi/https://www.facebook.com/helsinkisaunaday

Roihuvuoren Kirjamessut 2019

9.3. – Avoin ja maksuton kirjallisuustapahtuma tarjoa runsaasti ohjelmaa kirjallisuudesta kiinnostuneille. Keskustelemassa tapahtumassa on kirjailijoita, runoilijoita ja muusikoita monista kirjallisuuteen liittyvistä aiheista mutta esillä on myös keskustelua mm. musiikin lyriikasta, sarjakuvista ja romaanien sovittamisesta näyttämölle. Tapahtuman koko ohjelman voi lukea Facebookista https://www.facebook.com/roihuvuorenkirjamessut/photos/a.375444886253389/586785045119371.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/roihuvuorenkirjamessut/

Helsinki Cine Aasia

14-17.3 – Elokuvafestivaali Helsinki Cine Aasia esittää kiinnostavimmat ja ajankohtaiset itä- ja kaakkoisaasialaiset elokuvat. Festivaalilla nähdään 18 ensi-iltaa peräti 11 maasta. Elokuvia esitetään Korjaamolla, Kino Reginassa (Oodi) sekä Orionissa. Koko elokuvatarjonnan löydät täältä https://helsinkicineaasia.fi/ohjelmisto.

Lisätietoja: https://helsinkicineaasia.fi/https://www.facebook.com/HelsinkiCineAasia/

Kattilahallin kirppis

17.3 – Suvilahdessa järjestettävässä kirpputoritapahtumassa voi tehdä löytöjä kattilahallin kahdessa kerroksessa. Kirpputori on avoinna klo 13-18. Kirppisalueella on myös kahvila.

Lisätietoja: https://www.suvilahti.fi/tapahtumia/kattilahallin-kirppis-35

Season Film Festival

28.-31.3. – Rakkautta ja Anarkiaa- festivaalin kevätkauden Season Film Festival tuo maailmalla elokuvafestivaaleilla suosiota keränneitä ja kevään uusimpia elokuvia Bio Rexiin, Maximiin ja Kinopalatsiin. Tämän vuoden elokuvina nähdään mm. Robert Redfordin tähdittämä The Old Man & The Gun sekä Sistersin Veljekset, jonka pääosissa nähdään Jake Gyllenhaal ja Joaquin Phoenix. Koko ohjelmiston löydät täältä.

Kuvat: Helsinki Marketing, Kansikuva Eetu Ahanen / Helsinki Marketing.