Tapahtumia Helsingissä – Kesäkuu 2019

Kesäkuussa Helsingissä järjestään paljon ulkoilmatapahtumia, ja mm. Sambakulkueet täyttävät keskustan kadut Helsinki Samba Carnavalilla. Ruoan ystävät pääsevät nauttimaan herkuista niin sisällä kuin ulkona kun Little Italy Festival järjestestään Teurastamolla ja Feel Helsinki Musiikkitalossa. Suomenlinnan museoista ja tunnelmasta voi nauttia Suomenlinnan museopäivässä ja Alppiruusupuisto on myös kesäkuussa parhaimmillaan. Tässä vinkkejämme kesäkuun tapahtumiin.

Little Italy Festival

Teurastamon piha
Teurastamo. Kuva: Riku Pihlanto / Helsinki Marketing

1-2.6. – Italia valtaa Teurastamon kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Little Italy Festivaleilla. Italian kansallispäivään ajoittuvalla festivaleilla on tarjolla italialaista kulttuuria, ohjelmaa ja ruokaa koko viikonlopun ajan.

Lisätietoja: https://www.littleitalyfinland.com

Suomen Valokuvataiteen museon 50-vuotisjuhla

Kaapelitehdas ulkonäkymä.
Kaapelitehdas. Kuva: Ideal Helsinki.

3.6 – Kaapelitehtaalla sijaitseva Suomen valokuvataiteen museo on Euroopan vanhin valokuvamuseo ja viettää 50-vuotissyntymäpäiväänsä 3.6. Klo 16-20. Juhlan kunniaksi museossa on erityisohjelmaa, esityksiä ja ilmainen sisäänpääsy.

Lisätietoja: https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/kalenteri/suomen-valokuvataiteen-museon-50-vuotisjuhla

Suomenlinnan museopäivä

Ehrensvärdin Hauta Suomenlinnassa. Kuva: Dorit Salutskij / Suomenlinnan hoitokunnan kuva-arkisto.
Ehrensvärdin Hauta Suomenlinnassa. Kuva: Dorit Salutskij / Suomenlinnan hoitokunta.

6.6. – Linnoituksen kaikkiin museoihin on Kustaan päivänä järjestettävässä tapahtumassa ilmainen sisäänpääsy. Suomenlinnassa sijaitsee Suomenlinna-museo, Ehrensvärd-museo, Sukellusvene Vesikko, Sotamuseon Maneesi, Suomenlinnan Lelumuseo ja Tullimuseo, ja kaikki museot ovat tapahtumapäivänä avoinna klo 20. saakka. Museoissa järjestetään opastuksia ja tietoiskuja päivän aikana. Lisätiedot ja aikataulut löytyvät osoitteesta https://www.suomenlinna.fi/tapahtumat/suomenlinnan-oma-museopaiva-6-6-2019/

Helsinki Samba Carnaval

8.6. – Sambakulkueet valtaavat keskustan kadut kun sambakoulut kisailevat suomenmestaruudesta. Kulkueet lähtevät liikkeelle klo. 15 Senaatintorilta ja matkaavat reittiä Senaatintori – Unioninkatu – Pohjoisesplanadi – Mannerheimintie – Aleksanterinkatu. Ohjelma Senaatintorilla alkaa jo klo 11. ja kestää klo 18. asti.

Lisätietoja: http://www.helsinkisambacarnaval.fi/ohjelma-2019/

Feel Helsinki

Musiikkitalo. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing.
Musiikkitalo. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing.

8.6. – Feel Helsinki on ruokaa, viiniä ja taideohjelmaa yhdistävä tapahtuma Musiikkitalossa. Ohjelma sisältää musiikkia, tanssia, teatteria, kuvataidetta, keskusteluja ja puhujia. Esitykset ovat pääsääntöisesti maksuttomia ja kestävät noin 30 minuuttia. Ruoka ja juomapuolesta vastaavat useat pop-up- ravintolat ja -viinibaarit. Lisäksi tapahtumassa järjestetään viinitastingeja ja viini-aiheisia luentoja.

Lisätietoja: https://www.feelhelsinki.info

Helsinkipäivä

12.6 – Helsinkipäivänä koko kaupunki on täynnä ohjelmaa, konsertteja ulkona ja sisällä, avoimia ovia, liikuntaa, työpajoja ja vaikka mitä. Katso ja etsi mieleiset Helsinkipäivän tapahtumat osoitteesta: https://www.helsinkipaiva.fi/

Helsinki Farmer´s Market

30.6.- Lähituottajatori Helsinki Farmer´s market valtaa Hakaniemen torin kesäkuun viimeisenä sunnuntaina klo 10-16. Tapahtumassa on myynnissä lähituottajien tuotteita sekä pop-up ravintoloita, joiden teemana on peruna ja kala.

Lisätietoja: https://helsinkifarmersmarket.fi/

Liikuntapalvelut 100-vuotta kävelykierrokset

Eläintarhan urheilukenttä.
Eläintarhan urheilukenttä. Kuva: Helsingin Kaupunginmuseo (CC by 4.0, rajattu).

4.6., 11.6.,18.6.,25.6. – Helsingin liikuntahistoriaan pääsee tutustumaan tiistaisin 17-18.30 kesän ajan Helsinki liikkuu järjestämillä ohjatuilla kävelyillä. Lue lisää erillisestä artikkelistamme.

Alppiruusupuisto

Alppiruusupuisto Haagassa. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Alppiruusupuisto Haagassa. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing

Haagassa sijaitseva Alppiruusupuisto on parhaimmillaan kesäkuun alkupuolelta lähtien. 8,6 ha kokoinen puistoalue on jaettu kahteen, osaan joista toisessa kasvaa alppiruusuja ja toisessa atsaleoja. Usean metrin korkeuteen nousevien alppiruusujen välissä voi kävellä, tai niitä voi ihailla myös yläpuolelta katselulavalta. Puistossa on myös kasveista kertovia opastetauluja ja sinne on vapaa pääsy. Opastetut kävelyt puistoon järjestetään maanantaina 10.6. klo 17:30–19 ja klo 19:30–20.

Lisätietoja: https://vihreatsylit.fi/alppiruusupuisto/

Kansikuva: Dorit Salutskij / Suomenlinnan hoitokunta.