Tapahtumia Helsingissä – Huhtikuu 2019

Huhtikuun tapahtumat lupaavat osittain kevättunnelmaa; vappu on lupaus kesästä ja pääsiäinenkin sijoittuu tänä vuonna huhtikuun puolen välin jälkeisille viikoille tapahtumineen. Olemme listanneet tähän artikkeliin kiinnostavia ja helposti lähestyttäviä kevättapahtumia niin kulttuurin kuin ruokakulttuurinkin saralta.

Hakaniemi ja Kallio keväällä. Kuva: Omar El Mrabt / Helsinki Marketing
Hakaniemi ja Kallio keväällä. Kuva: Omar El Mrabt / Helsinki Marketing

Helsinki Beer Festival

5.-6.4. – Oluen ystävät kerääntyvät Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin jo 21. kerran järjestettävälle Helsinki Beer Festivalille. Vuoden 2019 teemamaa on Slovakia. Paikalla on myös noin 30 suomalaispanimoa ja lukuisia ulkomaalaisia esittelemässä tuotteitaan. Mukana on myös uutuusoluita ja siidereitä, ja tapahtumassa järjestään myös oluttastingeja. Tapahtuma on K-18. Aukioloajat: 5.4. klo 17-01, 6.4 klo 12-01.

Lisätietoja: http://www.helsinkibeerfestival.fi

Ilmaispäivä Kiasmassa

Kiasma - Kuva: Yiping Feng Ja Ling Ouyang / Helsinki Marketing
Kiasma – Kuva: Yiping Feng Ja Ling Ouyang / Helsinki Marketing

5.4. – Kiasma on saanut helmi- ja maaliskuun aikana neljä uutta näyttelyä, joihin voi tutusta ilmaiseksi kuun ensimmäisenä perjantaina 5.4. Museo on perjantaisin avoinna klo. 10-20.30. Tämänhetkiset näyttelyt ovat Shoplifterin pörröinen ja hiustentäyteinen aivotutkimusta ja neurotieteitä heijastava Nervescape VIII, Iiu Susirajan lämpimän humoristinen valokuvanäyttely Kuivakka Ilo, Alma Heikkilän Kiasma Commission by Kordelin- sarjan näyttely jossa tarkastellaan mikroskooppisen pieniä eliöitä suurikokoisissa maalauksissa ja installaatioissa ja lisäksi viiden ulkomaisen nykytaiteilijan osallistava näyttely Astu lavalle.

Lisätietoja: https://kiasma.fi

Falkmanin ateljee avoinna Helsingin kaupunginmuseossa su 7.4.

Falkmanin piha Helsingin kaupunginmuseossa. Kuva: Maija Astikainen / Helsingin Kaupunginmuseo
Falkmanin piha Helsingin kaupunginmuseossa. Kuva: Maija Astikainen / Helsingin Kaupunginmuseo

7.4 – Suomen vanhin säilynyt taiteilija-ateljee, jonka kuvataiteilija Severin Falkman (1831-1889) rakennutti itselleen on avoinna yleisölle sunnuntaina 7.4. klo 12–15. Ateljee sijaitsee Helsingin kaupunginmuseossa. Oppaiden opastuksella on mahdollisuus tutustua aikakauden tunnelmaan ja Falkmanin elämään. Kiinnostavaa on, että tilassa on osin alkuperäinen sisustus. Museoon on vapaa pääsy.

Lisätietoja: http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat/falkmanin-ateljee-museon-salainen-aarre-9/

Night Visions -elokuvafestivaali

The Purity of Vengeance (2018) - Fares Fares, Johanne Louise Schmidt ja Nikolaj Lie Kaas. Kuva: Night Visions.
The Purity of Vengeance (2018) – Fares Fares, Johanne Louise Schmidt ja Nikolaj Lie Kaas. Kuva: Night Visions.

10.-14.4 – Fantasia-, kauhu, toiminta- ja scifielokuviin keskittynyt Night Visions Festival järjestetään 10.-14.4. Festivaalin aikana esitetään 35 pitkää ja valikoima lyhytelokuvia yli 60 näytöksessä. Koko elokuvatarjonnan voit löydät osoitteestahttp://www.nightvisions.info/wp/elokuvat/. Elokuvateattereina toimivat Andorra, Dubrovnik, Bio Rex ja Töölön Korjaamo Kino.

Katso myös pidempi artikkelimme Night Visions -elokuvafestivalista!

Lisätietoja: http://www.nightvisions.info/

Via Crucis – Ristin tie 2019

Via Crusis Tuomiokirkolla. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Via Crucis Tuomiokirkolla. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing

20.4. – Via Crucis pääsiäisvaellus lähtee liikkeelle Kaisaniemen puistosta 20.4 klo 21.00 alkaen, kun perinteinen pääsiäisnäytelmä järjestetään jo 24. kerran. Kulkue matkaa läpi Kaisaniemen, kohteenaan Tuomiokirkon portaat. Näytelmän jälkeen järjestetään Tuomiokirkossa Pääsiäisyön messu klo 23.00.

Lisätietoja: https://www.helsinginseurakunnat.fi/artikkelit/kaztsiyjx

La Dolce Vita – italialaista viiniä ja ruokaa

27.4. Sofia Wine ja Viini-lehti järjestävät italialaisten viinien ja herkkujen ystäville La Dolce Vita- tapahtuman Sofia Future -farmilla, Torikortteleissa Sofiankadulla. Tapahtumassa on maisteltavana iso kattaus italialaisia viinejä. Lisäksi tarjolla on italialaista ruokaa ja viinituntemusta voi syventää tastingeissa. Sisäänpääsy tapahtumaan on maksuton. Tapahtuma on K-18.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/645653785840123/

Vallilan Vapputanssit

30.4. -Jo perinteeksi muodostuneet Vallilan vapputanssit järjestetään vapunaattona 30.4 klo. 16-20 Hartolan puistikossa. Musiikista vastaa Vallilan Tango säästä riippumatta. Buffetissa on myynnissä simaa ja munkkeja. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/584208452046522/

Ratikkamuseo

Ratikkamuseo sisältä. Kuva: Ratikkamuseo / Helsingin kaupunginmuseo.
Ratikkamuseo sisältä. Kuva: Ratikkamuseo / Helsingin kaupunginmuseo.

Raitiovaunut ovat kulkeneet Helsingin kaduilla jo yli 100-vuoden ajan, ja Ratikkamuseossa voikin tutustua siihen, kuinka hevosvetoisista vaunuista on päädytty nykyisiin sähköratikoihin. Museo sijaitsee Kulttuuritehdas Korjaamon yhteydessä ja museoon on vapaa pääsy. Aukioloajat ma–su 11–17 (Pääsiäisenä poikkeusaukioloaikoja).

Lisätietoja: http://ratikkamuseo.fi

Kaupunginmuseon Kaupunkikävelyt

Panoraama Kallion kirkon tornista kaakkoon. Taustalla Nihti ja Korkeasaari.Viides ja Neljäs linja. Kuva: Signe Brander 1912 / Helsingin kaupunginmuseo.
Panoraama Kallion kirkon tornista kaakkoon. Taustalla Nihti ja Korkeasaari.Viides ja Neljäs linja. Kuva: Signe Brander 1912 / Helsingin kaupunginmuseo.

24.4, 25.4, 26.4. – Helsingin kaupunginmuseo järjestää historiaan ja arkkitehtuuriin liittyviä kävelykierroksia sekä opastettuja kävelykierroksia Helsingin keskustan alueella, sekä kummituskävelyitä, joissa tutustutaan Helsingin kummitustarinoihin ja mysteereihin. Lue pidempi kirjoituksemme aiheesta – Helsingin Historiaa Kävellen.