Tapahtumia Helsingissä – Heinäkuu 2019

Heinäkuussa kesä on parhaimmillaan, ja Helsingissä järjestetään paljon ulkotapahtumia. Ulkoilmassa pääsee nauttimaan niin ruoasta, juomasta, musiikista, luonnosta kuin elokuvastakin. Listasimme helposti lähestyttäviä Helsingin tapahtumia heinäkuulle.

Craft Beer Helsinki

4.-6.7. – Neljättä kertaa järjestettävä Craft Beer Helsinki tuo yli 30 käsityöläispanimoa Helsingin Rautatientorille 4.-6. heinäkuuta. Oluen ystäville ja aiheesta kiinnostuneille on tarjolla kotimaisia ja ulkomaisia oluita, sekä katuruokaa ja käsityöläissiidereitä- ja viinejä. K-18.

Lisätietoja: http://www.craftbeerhelsinki.fi

Kiasman ilmaisperjantai

Kiasma - Kuva: Yiping Feng Ja Ling Ouyang / Helsinki Marketing
Kiasma – Kuva: Yiping Feng Ja Ling Ouyang / Helsinki Marketing

5.7. – Kiasman näyttelyihin voi tutustua kuun ensimmäisenä perjantaina ilmaiseksi. Museo on perjantaisin avoinna klo 10-20.30. Tämänhetkiset näyttelyt ovat Shoplifterin pörröinen ja hiustentäyteinen aivotutkimusta ja neurotieteitä heijastava Nervescape VIII, Iiu Susirajan lämpimän humoristinen valokuvanäyttely Kuivakka Ilo, Alma Heikkilän Kiasma Commission by Kordelin- sarjan näyttely, jossa tarkastellaan mikroskooppisen pieniä eliöitä suurikokoisissa maalauksissa ja installaatioissa. ja lisäksi viiden ulkomaisen nykytaiteilijan osallistava näyttely Astu lavalle.

Lisätietoja: https://kiasma.fi

Lonna

Lonnan saari. Kuva: Teemu Lautamies / Sherpa.
Lonnan saari. Kuva: Teemu Lautamies / Sherpa.

Suomenlinnan vieressä sijaitsevassa Lonnan saaressa voi viettää kesäpäivää historiallisessa ympäristössä. Mm. ruutivarastona ja miinanraivausalusten tukikohtana toimineen Lonnan historiaan pääsee tutustumaan ohjatusti heinäkuussa torstaisin klo 12.15 sekä tiistaina 16.7 ja 23.7 klo 12.15. (liput 7€). Lonnassa on myös ravintola sekä kahvila & baari ja lisäksi sauna. Lonnassa järjestetään myös useita tapahtumia, kuten musiikkitapahtuma We Jazz X Lonna ja elokuvatapahtuma Riviera X Lonna.

Lisätietoja: http://www.lonna.fi

Opastukset Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan

Kaisaniemen Kasvitieteellinen puutarha. Kuva: Nina Finell / Helsingin Yliopisto.
Kaisaniemen Kasvitieteellinen puutarha. Kuva: Nina Finell / Helsingin Yliopisto.

Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhan ulkopuutarhassa voi vierailla omatoimisesti. Opastetusti siellä on mahdollista vierailla tunnin kestävillä kierroksilla heinäkuussa tiistaista torstaihin klo 11.30, 14.30 ja 16.30. Lisäksi lauantaina 6.7. ja 20.7. järjestetään ohjatut kierrokset klo 11.30 ja 16.30, jolloin tutustutaan kasvien kehityshistoriaan ja sukulaissuhteisiin. Klo 14.30 lähtevällä kierroksella tutustutaan aisti-, jäkälä-, kivikko- ja sammalpuutarhoihin. Kierroksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ja ne ovat maksuttomia.

Lisätietoja: http://www.luomus.fi/fi/opastuksethttps://www.facebook.com/events/422710281644923/

Suuret Oluet Pienet Panimot

24.-28.7. – Kotimaisten pienpanimoiden valikoimaa esittelee Kaisaniemen puistossa järjestettävä Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtuma. Yli 30 kotimaista panimoa esittelee yli 100 eri tuotetta, aina sahdista alkoholittomiin juomiin. Tarjolla myös kotimaista ja ulkomaista katuruokaa juomien ohella nautittavaksi. K-18.

Lisätietoja: https://suuretoluet.fi/helsinki/

Vegestreet

27.-28.7 – Katuruokatapahtuma Vegestreet järjestetään Lasipalatsinaukiolla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Vegestreet tarjoaa vegaanista katuruokaa – maisteluannoksista aina isompiin annoksiin, joita tarjoilevat kymmenet ruokarekat ja -kojut.

Lisätietoja: https://www.vegestreet.fi

Jazz-Espa

Jazz-musiikkia Jazz-Espa konsertissa. Kuva: Savoy-teatteri / Kulttuuri Helsinki.
Jazz-musiikkia Jazz-Espa konsertissa. Kuva: Savoy-teatteri / Kulttuuri Helsinki.

29.7-3.8. Jazz-Espa tuo useita jazz-konsertteja Espan lavalle viikon aikana. 20-vuotta täyttävä tapahtuma, ulkoilmakonserttien sarja tuo lavalle maan jazzartistien kärkeä. Konsertteja järjestetään arkisin maanantaita lukuun ottamatta klo. 12.00, 16.00 ja 17.30, sekä viikonloppuisin klo 12.00 ja 14.00. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Katso myös Espan lavan muut konsertit!

Lisätietoja: http://www.jazzespa.fi/fi/info/