Night Visions -elokuvafestivaali 10.-14.4. Helsingissä

Kevään 2019 Night Visions -elokuvafestivaali järjestään Helsingissä 10.-14.4. Festivaali on keskittynyt kauhu-, scifi-, fantasia- ja toimintaelokuviin ja on genrensä suurin Pohjoismaissa. Kevään ohjelmistossa on yli 30 pitkää elokuvaa ja valikoima lyhytelokuvia. Näytöksiä on yhteensä yli 60, ja teattereina toimivat Andorra, Dubrovnikin Basso-sali, Korjaamo Kino Töölössä ja Bio Rexissä. Listasimme artikkeliimme poimintoja ohjelmistosta.

The Purity of Vengeance (2018) - Fares Fares, Johanne Louise Schmidt ja Nikolaj Lie Kaas. Kuva: Night Visions.
The Purity of Vengeance (2018) – Fares Fares, Johanne Louise Schmidt ja Nikolaj Lie Kaas. Kuva: Night Visions.

Tanskassa kaikkien aikojen katsotuimmaksi tanskalaiseksi elokuvaksi nousi Jussi Adler-Olsenin Tapaus 64 -kirjaan perustuva The Purity of Vengeance (2018). Elokuva on Osasto Q -sarjan neljäs ja viimeinen elokuva. Poliisin ratkaisemattomien rikosten Osasto Q:n etsivä Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) ja hänen apulaisensa Assad (Fares Fares) rupeavat selvittämään tapausta, jossa eräästä kööpenhaminalaisasunnosta löytyy kolme muumioitunutta ruumista istumassa pöydän ääressä. Selvittäessään vainajien henkilöllisyyksiä ja sitä kenelle pöydän ääressä oleva neljäs, tyhjä tuoli mahdollisesti oli tarkoitettu, etsivät päätyvät seuraamaan johtolankoja menneeseen ja jo suljettuun pahamaineiseen Sprogøn saarella sijaitsevaan naisten sairaalaan. Elokuvan on ohjannut Christoffer Boe.
(K-16, Esitykset: Ke 10.04. 16.30 Korjaamo Elokuvasali, To 11.04. 16.45 Korjaamo Kulmasali, La 13.04. 14.15 Korjaamo Kulmasali)

Greta (2018) - Chloë Grace Moretz ja Isabelle Huppert. Kuva: Nigh Visions.
Greta (2018) – Chloë Grace Moretz ja Isabelle Huppert. Kuva: Nigh Visions.

Isabelle Huppert näyttelee pääosaa Oscar-palkitun ohjaajan Neil Jordanin (Crying Game, 1992) ohjaamassa psykologisessa trillerissä Greta. Frances (Chloë Grace Moretz), nuori newyorkilainen nainen palauttaa metrosta löytämänsä käsilaukun omistajalleen leskirouva Gretalle (Isabelle Huppert). Äitinsä juuri menettänyt Frances ystävystyy nopeasti Gretan kanssa, mutta paljastuukin, että Gretan aikeet eivät ole pelkästään puhtaan äidilliset.
(K-16, Esitykset: La 13.04.2019 16.45, Bio Rex)

The Hole in the Ground (2019) - Kati Outinen. Kuva: Night Visions.
The Hole in the Ground (2019) – Kati Outinen. Kuva: Night Visions.

Vuoden 2019 Sundance-festivaalilla ensi-iltansa saanut kauhuelokuva The Hole in the Ground on irlantilaisen Lee Croninin ensimmäinen pitkä elokuva, jonka sivuosassa nähdään Kati Outinen. Tarina alkaa, kun Sarah O´Neill (Seána Kerslake) yrittää aloittaa uutta elämää rikkinäisen menneisyyden jälkeen poikansa kanssa pienessä kylässä Irlannin syrjäseudulla. Sarah kuitenkin pian huomaa poikansa käyttäytymisen muuttuvan pelottavan oudoksi. Muutokset tuntuvat jotenkin liittyvän syvällä lähimetsän keskellä sijaitsevaan mystiseen vajoamaan. Epäilyjä tuntuvat ruokkivan karmaisevat kohtaamiset naapuritalon asukkaan (Kati Outinen) kanssa. Elokuvan ohjaaja Lee Cronin on paikalla La 13.4. klo 18.45 näytöksessä Bio Rexissä.
(K-16, Esitykset la 13.04.2019 18.45 Bio Rex)

Kuutamosonaatti (1988) - Kuva: Night Visions.
Kuutamosonaatti (1988) – Kuva: Night Visions.

Festivaaleilla esitetään lisäksi lukuisia uutuksia ja genren muita klassikkopoimintoja. Mikäli kotimainen kauhelokuva ei ole tuttua, on festivaaleilla mahdollista katsastaa valkokankaalta Olli Soinion vuonna 1988 ohjaama ja kahdella Jussi-palkinnolla palkittu kauhukomedia Kuutamosonaatti, ja sen jatko-osa Kadunlakaisijat. Koko elokuvatarjonnan löydät täältä.

Liput näytöksiin maksavat 10€. Lippuja voi ostaa Night Visionsin verkkokaupasta tai festivaalipäivinä Andorrassa, Korjaamolla ja Bio Rexissä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

Lisätietoja: http://www.nightvisions.info/