Matkamessut 2019 Helsingissä 18.1-20.1.2019.

Matkamessut 2019 tuo Messukeskukseen matkailun monet kotimaiset ja ulkomaiset kohteet. Matkakuumeeseen saa helpotusta, kun Matka 2019 esittelee suomalaisten tuttuja suosikkimatkakohteita ja uusinta uutta.

Tänä keväänä messuilla on esillä ajan hengen mukaisesti niin aurinkoiset kaukokohteet, kotimaan elämyskohteet sekä ideoita patikointimatkoihin ja reppureissaamiseen, muutamia maintaksemme. Tapahtumassa saa myös vinkkejä esimerkiksi uusista vähemmän tunnetuista matkakohteista.

Tunnelmaa Matkamessuilla 2017.
Tunnelmaa Matkamessuilla 2017. Kuva: Ilmari Herranen / Messukeskus.

Kulttuuri näkyy nyt matkustamisessa. Esimerkkinä tästä on ruokamatkailun suosion kasvu. Ruokamatkailua esittelevä alue Tasty Travel on auki messupäivinä. Tapahtuman teema Hidden Treasures puolestaan esittelee uusia matkailun helmiä ja kutsuu tapahtumassa vierailevia perehtymään niihin, oli kyse sitten kauko- tai lähimatkailusta. Hidden Treasures -teema kunnioittaa etsivää ja seikkailunjanoista matkailijaa.

Kestävä sekä vastuullinen matkailu on tullut jäädäkseen, ja ilmiö näkyy Matkamessujen ohjelmassa. Vastuullisuus nostaa laajasti päätään, oli puhe sitten esimerkiksi Suomen Saaristomeren tilasta kotimaassa, matkailusta Lapissa tai kaukaisemmista matkakohteista.

Matkamessut 24. tammikuuta 2016. Kotimaan matkakohteita.
Matkamessut 2016. Kuva: Kimmo Brandt / Messukeskus.


Koti Ulkomailla -tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa matkamessujen kanssa. Se on erikoistapahtuma heille, joita kiinnostaa asuminen tai asunnon ostaminen ulkomailta. Aiemmin Wanhassa Satamassa järjestetty tapahtuma siirtyy Messukeskukseen ja täydentää jo tänä keväänä Matkamessujen kokonaissisältöä. Koti Ulkomailla järjestetään kahdesti vuodessa, tammikuussa Matkamessujen yhteydessä ja lokakuussa Messukeskuksen Kokoustamossa.

Lisäksi Helsingin Caravan-messut esittelee uusia, vuoden 2019 matkailuajoneuvoja Messukeskuksessa Matkamessujen aikana 18. – 20.1.2019. Samalla, kun vierailija pääsee tutustumaan uusiin matkailuajoneuvoihin hän voi tehdä matkasuunnitelmia sekä saada arvokasta tietoa kotimaan ja ulkomaisista kohteista.

Messukeskuksen julkisivu.
Messukeskus ulkoa. Kuva: Messukeskus

Messujen aukioloajat:
Perjantai  klo 9–19
Lauantai  klo 10–18
Sunnuntai  klo 10–18

Lisätietoja: https://matka.messukeskus.com

** Kilpailu: Arvomme 2kpl lippuja Matkamessuille. Osallistuminen ja kilpailun säännöt Facebookissa @idealhelsinki. **

Kuvat: Messukeskus.