Helsinki Drink Festival 2019 keräsi cocktailien ystävät Vanhalle

Cocktailien ystävät, ammattilaiset ja juomatuottajat kerääntyivät Vanhalle Ylioppilastalolle Helsinki Drink Festivaleille 1.-2. maaliskuuta. Esillä olivat viimeisimmät cocktailtrendit ja tietenkin myös perinteiset juomasekoitukset, joihin pääsi tutustumaan ammattilaisten ohjauksessa. Cocktailien suosion kasvu näkyi jo Vanhan Ylioppilastalon edessä ajoittain mutkittelevasta jonosta.

Helsinki Drink Festivalin aikana järjestettiin useita workshoppeja ja tastingeja, joita ohjaamassa oli mm. yksi Kotimainen Cocktail -kirjan kirjoittajista, baarimestari Mikael Karttunen.

Helsinki Drink Festival - Mikael Karttunen valmistelemassa Cocktailia. Kuva: Ideal Helsinki.
Mikael Karttunen valmistelemassa Cocktailia. Kuva: Ideal Helsinki.

Ginin ja Gin Tonicin ystäville workshoppeja oli peräti kolme. Osallistujat pääsivät maistamaan eri tyyppisiä ginejä, tutustumaan London Dry Ginin mausteisiin ja valmistukseen sekä sekoittamaan ja jalostamaan oman GT:nsä. Myös alkoholittomien cocktailien, eli mocktailien valmistusta käytiin läpi workshopissa.

Helsinki Drink Festival - Gin Basil Smash. Kuva: Ideal Helsinki.
Gin Basil Smash. Kuva: Ideal Helsinki.

Vierailijat pääsivät Home Bar- pisteellä itse valmistamaan drinkkejä baarimestarien ohjauksessa. Valmistamaan pääsi niin klassikoista klassisimpia Sidecaria (konjakkia, likööriä, sitruunamehua), Daiquiria (rommia, limettimehua ja sokeria) ja Souria (alkoholijuoma, sitruunamehu, sokeri) kuin myös moderneja cocktaileja, kuten Gin Basil Smash sekä mocktaileja.

Helsinki Drink Festival - St-Germain Spritz valmistumassa. Kuva: Ideal Helsinki.
St-Germain Spritz valmistumassa. Kuva: Ideal Helsinki.

Tapahtuman Cocktail Arenalla tuotteita oli esittelemässä ja maistattamassa kotimaisista tuottajista mm. Kyrö Distillery Company ja Laplandia sekä Lignell & Piispanen. Tanquerayn ja Camparin kaltaiset kansainväliset klassikot saivat rinnalleen uutuuksia, kuten esimerkiksi japanilaisen Roku-ginin. Camparin opastuksella pääsi tutustumaan suomalaisille hieman vieraampaan, 100-vuotisjuhlaansa viettävään ginia, Camparia ja vermuttia sisältävään, vahvaan ja opitun omintakeisen maun omaavaan klassiseen Negroni-cocktailiin.

Helsinki Drink Festival - Naked Grouse. Kuva: Ideal Helsinki.
Naked Grouse. Kuva: Ideal Helsinki.
Helsinki Drink Festival - Lignell & Piispanen. Kuva: Ideal Helsinki.
Lignell & Piispanen. Kuva: Ideal Helsinki.

Pääkaupunkiseudun cocktailbaarit, kuten Butchers, Bar Cón ja Ravintola Palace edustivat juomasekoituksillaan Cocktail Townissa. Juomille vastapainoa antoivat, myös Cocktaileja tarjoavien, Groteskin ja The Bull and Firmin ruokatarjoilut.

Lisätietoja: www.helsinkidrinkfestival.fi