Harri Syrjänen 70 vuotta – Kultasepäntöitä -näyttely Galleria Dixissä

Harri Syrjänen on pitkän uran tehnyt kultaseppä, kultaseppämestari sekä nahkataiteilija. Korujen ohella hänen kokoelmiinsa ovat kuuluneet mm. nahkavyöt ja laukut. Hänen töitään on esillä 18.4 asti Galleria Dixissä juhlavuotisnäyttelyssä ”Harri Syrjänen 70 vuotta – Kultasepäntöitä.”

Kultasepäntaitojen koulutuksen Syrjänen on hankkinut Helsingin kultaseppäkoulussa  1960-luvulla. Syrjäselle ominainen muotokieli sekä tuotteiden omaleimainen viimeistelty karheus  koki suuren suosion jo pian hänen valmistumisensa jälkeen 1970-luvulla.

Harri Syrjäsellä on ollut oma työpaja, liike vuodesta 1981, Helsingin Ratakadulla, nykyisen Designmuseon naapurissa. Ratakadun studiossa on myös pidetty useita eriteemaisia yksityisnäyttelyitä. Lisäksi Harri Syrjäsen töiden näyttely – ja esittelymatkojen määrä on laaja. Hänen töitään on ollut useasti esillä niin kotimaassa kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, Japanissa ja useissa Euroopan maissa.

Harri Syrjänen on palkittu mm. Vuoden 1996 taidekäsityöläisenä, sekä Valkoisen Leijonan ansioristillä vuonna 2007. Hän on myös saanut Valtion Taiteilijaeläkkeen.

Galleria Dixin näyttely juhlistaa Harri Syrjäsen 70-vuotisjuhlaa. Näyttelyn kattauksessa näkyy läpileikkaus lähes viisikymmenvuotisen uran tuotannosta, joskin pääpaino on tämänhetkisissä töissä.

Näyttelytöissä, joissa koruihin yhdistyy myös korutaidetta ja kannanottojakin, näkyy taiteilijalle ominaista oivaltavaa huumoria, myös vakavistakin aiheista. Teosten viimeistelty tyyli tuo esille ajatonta kauneutta. Näyttelytyöt houkuttavat koskettamaan.

Harri Syrjäsen mukaan; Työt on luotu käytettäviksi, ei pelkästään vitriineihin katsottaviksi.

Harri Syrjänen 70 vuotta – Kultasepäntöitä -näyttely on esillä Galleria Dixissä Uudenmaankadulla 30.3.- 18.4.2019. Galleria on avoinna ti-pe: 11-17, la-su: 12-16 (maanantaisin suljettu).

Kuvat: Ideal Helsinki