Fingerpori-näytelmä Studio Pasilassa

Fingerporin kaupunki herää eloon Studio Pasilan näyttämöllä helmikuussa, kun Heimo Vesa ja muut Pertti Jarlan luomat hahmot nähdään Fingerpori-näytelmässä Helsingin Kaupunginteatterin ohjelmistossa.

Fingerporissa on hätätilanne. Fingerporin kaupunki, omintakeisine ja sarjakuvasta tuttuine hahmoineen on päätetty pakkoliittää Helsinkiin vastoin fingerporilaisten tahtoa. Heimo Vesa saa tehtäväkseen kuvata videopäiväkirjan, jonka halutaan näyttävän liitoksen olevan mahdotonta. Heimo Vesan lisäksi näytelmässä nähdään, mm. sarjakuvista tutut kaupunginjohtaja Homelius , suurrikollinen Pahani Julmu, Rivo-Riitta ja Mustanaamio.

Helsingin Kaupunginteatteri – Fingerpori – Kuvassa: Sanna Saarijärvi, Pekka Huotari, Helena Haaranen, Jari Pehkonen, Juha Jokela, Leenamari Unho, Antti Timonen – Kuva Mirka Kleemola

Näytelmän on käsikirjoittanut Pertti Jarlan sarjakuvan pohjalta Petja Lähde ja ohjannut Pertti Sveholm. Heimo Vesan roolissa nähdään Jari Pehkonen ja muita Fingerporin noin 60 hahmoa esittävät Helena Haaranen, Pekka Huotari, Juha Jokela, Sanna Saarijärvi, Antti Timonen ja Leenamari Unho.

”Fingerpori vaatii myös käyttämään hoksottimia, joutuu vähän miettimään, missä vitsi oli. Ja kun sen löytää, se palkitsee moninkertaisesti. Jarlan hengessä tehdään myös tätä näytelmää ja sarjakuvamaisuus näkyy esityksen kaikilla tasoilla, alkaen puvuista ja hahmoista aina valoon ja ääneen saakka.”

Näytelmän ohjaaja Antti Sveholm.
Helsingin Kaupunginteatteri – Fingerpori- näytelmä - piirros
Helsingin Kaupunginteatteri – Fingerpori. Piirros: Pertti Jarla / Helsingin Kaupunginteatteri

Fingerpori saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterissa 7.2.2019 Studio Pasilassa.

Kuvat: Helsingin Kaupunginteatteri, Piirros Pertti Jarla. Kansikuva: Mirka Kleemola / Helsingin Kaupunginteatteri.