Loistelias uusi Tuhkimo Kansallisbaletin näyttämöllä

Suomen kansallisbaletin syyskauden viimeisenä ensi-iltana nähdään David Bintleyn koreografia Sergei Prokofjevin musiikkiin Tuhkimo. Loistelias uusi Tuhkimo esitetään Kansallisbaletin joulunajan ohjelmistossa.

Prokofjevin säveltämä baletti Tuhkimo sai kantaesityksensä vuonna 1945, ja siitä lähtien sävellys on ollut käytetyin musiikki Tuhkimo-baleteissa ympäri maailman. Birminghamin Royal Ballet’n johtajana toimiva David Bintley loi oman koreografiansa Prokofjevin musiikkiin ensi kerran Birminghamiin 2010.

Helsingin versioon Bintley on päivittänyt koreografiaa ja ottanut mukaan myös Balettioppilaitoksen nuoria tanssijoita. Lavastus ja puvut on toteutettu Suomessa uusien suunnitelmien mukaan.

Perinteitä kunnioittavassa mutta samalla tuoreessa toteutuksessa ovat mukana kaikki tutut baletin elementit, kuten hyvä haltijatar, kärryiksi muuttuva kurpitsa ja Tuhkimon tanssiaiskenkä. Kaunis balettikoreografia ja herkullinen visuaalisuus tarjoavat runsaasti ihasteltavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Tutun tarinan ansiosta Tuhkimo sopii myös ensimmäiseksi balettikokemukseksi. Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille katsojille.

David Bintley – Sergei Prokofjev: Tuhkimo, ensi-ilta 23.11.2018 klo 19. Muut esitykset ajalla 29.11.-22.12.

Lisätietoja Suomen kansallisooppera ja -baletti

Kuva: Suomen Kansallisooppera ja -baletti