Kinky Boots -musikaali Helsingin Kaupunginteatterissa

Helsingin Kaupunginteatterin syyskauden avaa 30. elokuuta Broadwaylla menestystä niittänyt energinen ja lämmin musikaalihitti Kinky Boots.

Helsingin Kaupunginteatteri – Kinky Boots
Helsingin Kaupunginteatteri – Kinky Boots – Kuva: Mirka Kleemola.

 Pop-ikoni Cyndi Lauperin säveltämä ja Harvey Fiersteinin käsikirjoittama, monia palkintoja kahminut musikaali Kinky Boots juhlistaa erilaisuutta, ystävyyttä ja ennakkoluulojen voittamista.

2000-luvun alun Englantiin sijoittuvan musikaalin pääosassa nähdään nuori Charlie Price, joka jatkaisi mieluummin elämäänsä muualla kuin kotikaupungissaan kenkätehtailijana. Isän yllättävä kuolema ajaa konkurssikypsän, suvussa pitkään olleen kenkätehtaan isältä pojalle.

Tehtaan pelastamiseksi löytyy uusi liikeidea, kun Charlie sattumalta kohtaa Lola-nimisenä drag queenina esiintyvän Simonin. Kaksikko yhdistää voimansa, ja tarina kertoo kuinka yritys yltää monien vaikeuksien kautta Keski-Englannin tehdashallin hämäristä jalkinemuodin huipulle Milanoon.

s – Kuvassa Lauri Mikkola ja Petrus Kähkönen.
Helsingin Kaupunginteatteri – Kinky Boots – Kuvassa Lauri Mikkola ja Petrus Kähkönen – Kuva: Mirka Kleemola.

– Tämä on hauska, koskettava, lämmin ja ennakkoluuloja murtava koko perheen juttu. Se, että hyväksyy toisen sellaisena kuin hän on, on itsessään tosi haastavaa, mutta yritäpäs hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet, se vasta on haastavaa, ja se on Kinky Bootsin sydän, kuvailee ohjaaja Samuel Harjanne.

– Kinky Boots on pop-hiteistään tunnetun Cyndi Lauperin ensimmäinen askel teatterin maailmaan. 60-80 -lukujen soulista, discosta ja popista ammentava musiikki on paitsi hyvin kiinni teoksen musiikkidramaturgiassa, myös täysin radiokelpoista hittikamaa. Lauperin musiikki vie mukanaan, ja sitä huomaa vaan hytkyvänsä rytmissä, jatkaa kapellimestari Eeva Kontu.

Geoff Deanen ja Tim Firthin tositapahtumiin pohjautuvaan elokuvakäsikirjoitukseen (Kinky Boots, USA/Iso-Britannia 2005) perustuva musikaali kantaesitettiin Broadwaylla 2013.

Suomessa esitettävän musikaalin on ohjannut ohjaaja Samuel Harjanne.  Charlien roolissa Petrus Kähkönen  ja Drag queen Lola (Simon) roolissa Helsingin Kaupunginteatterissa vieraileva Lauri Mikkola.

Katso myös muut teatteriin liittyvät artikkelimme.

Lisätiedot ja esitykset: Helsingin Kaupunginteatteri.