Kalevala Korun ja Lapponia Jewelryn designaarteiden näyttely 5.-17.9.2018

Huom. Tämä näyttely on päättynyt. Tällä hetkellä Kalevala Korun Esplanadin myymälässä on nähtävissä The Best Of Björn -näyttely.

Kalevala Korun Esplanadin myymälässä Helsingissä järjestetään korunäyttely, johon on koottu designaarteita Kalevala Korun ja Lapponia Jewelryn menneiltä vuosikymmeniltä, pääosin 1960- ja 1970-luvuilta. Esillä mm. riipuksia, sormuksia ja rannekoruja monista aikaisemmista mallistoista.

Paula Häiväoja savukvartsiriipus.
Paula Häiväojan suunnittelema savukvartsiriipus.

Kalevala Korun menneiden vuosikymmenien pääsuunnittelijat Eero Rislakki, Börje Rajalin ja Paula Häiväoja uskoivat pelkistettyyn, rohkeaan koruun. Heidän näkemyksensä nostivat Kalevala Korun 1950- ja 1960-luvuilla maan designin kärkeen.

Björn Weckströmin korut.
Björn Weckströmin muotoilussa yhdistyy erilaisia materiaaleja hopeaan.

Lapponian tarina syntyi yrittäjä ja visionääri Pekka Anttilan ja nykyisin maailmankuulun muotoilija, taiteilija Björn Weckströmin yhteistyöstä. He hakivat uusia korusuunnittelun rajoja 1960-luvulla ja saavuttivat maailmanlaajuista mainetta Lapponia korubrändin veistoksellisella muotoilukielellä. Myöhemmin muotoilijoiden joukkoon liittyi useita muita muotoilija täydentämään Lapponian monipuolisten kokoelmien suunnittelua.

Näyttely on avoinna 5.-17.9. Kalevala Koru Esplanadissa osoitteessa Pohjoisesplanadi 25-27.

Katso myös muut suomalaiseen suunnitteluun ja koruihin liittyvät artikkelimme.

Kuvat: Ideal Helsinki