Uudistettu Ravintola Kappeli – makuelämyksiä ja taidetta

Helsingin Esplanadinpuiston yli 150-vuotias ravintolaklassikko Kappeli avautui uudistettuna 27.4.2022. Suunnittelutoimisto Fyra on vastannut Kappelin remontista, joka on valmistunut rakennuksen alkuperää kunnioittaen. Ravintolan uusi ilme on klassisen selkeä, kahvilaan on luotu talvipuutarhan oloista ilmettä, ja loungemaisessa baarissa valmistuvat cocktailit. Lisäksi kellariin on rakennettu oma leipomo.

Ravintolanjohtaja Santeri Uusitalo uskoo, että kolmella vuosisadalla toimineesta Kappelista tulee matkailukohde, jonne voi tulla ihastelemaan uniikkia miljöötä ja taidetta, samalla kuin talon antimista voi nauttia aamuvarhaisesta iltamyöhään. – Kappeli elää ajan hengessä nyt vahvemmin kuin koskaan, Santeri Uusitalo toteaa.

Read English version here. Lue englanninkielinen versio oheisesta linkistä.

Kappeli on rakennushistoriallisesti arvokas, ja suurelta osin suojeltu rakennus. Uudistuksessa ei ole haluttu peitellä menneiden aikojen historiaa, vaan monet rakennukset yksityiskohdat ovat jääneet osaksi uudistetunkin Kappelin tarinaa.

Tarjottava ruoka ja laadukkaat raaka aineet kunnioittavat myös Kappelin traditionaalista henkeä. Keittiöpäällikkö Kimmo Martiskaisen mukaan käsityönä tehty ruoka ja sesonkien ruokatarjonta pääsevät jatkossa valokiilaan. – Kevään ja kesän kuluessa listalla loistavat ainakin varhaisvihannekset, parsa ja raparperi – kotimaisia marjoja, karitsaa, poroa ja kalaa unohtamatta, Martiskainen kertoo.

Oma leipomo valmistaa tuotteita niin kahvilaan kuin ravintolaankin. Oman leipomon leipäjuuret ovat tulleet Kappeliin keittiöpäällikön matkassa – molemmat vuosikymmeniä vanhoja. Ruokalistaa täydentää eurooppalainen, vanhan maailman ympärille rakentuva viinilista ja laaja olutvalikoima.

Kappeli pitää sisällään myös ruokailuviihtyvyyden lisäksi taidetta ja historiaa. Kappelissa on nyt tuotu entistä paremmin näkyville siellä sijaitsevaa arvotaidetta, jota on kertynyt ravintolaan 1870-luvulta saakka.

Esillä on mm. Albert Edelfeltin ja Severin Falkmanin maalaamia tauluja taiteilijoiden kiitoksina ilmaisista sunnuntaiaamiaisista. Pronssinen Wäinö Aaltosen Muusa on sijoitettu ravintolasaliin, Birger Kaipiaisen hieno mosaiikkiteos Tanssivia pareja on sijoitettu kahvilan seinälle. Ravintolassa on saatavilla esite kiinteistön taiteesta.

Kappeli on avoinna joka päivä aamusta iltaan, myös sunnuntaisin.

Varaukset: www.raflaamo.fi/fi/helsinki/kappeli

Ravintolan kotisivu

Sijainti kartalla

Kuvat Ideal Helsinki