Gillet Bar & Bistro toi Helsinkiin kolmen erilaisen miljöön ruokaravintolan

Helmikuun alussa Helsingin Kasarmikadulle vuosi sitten avautui kiinnostava usean miljöön ravintolakompleksi Gillet Bar & Bistro. Katutason ruokaravintolatilojen yhdistäjänä sisäpihalla on korkea, avara talvipuutarhamainen lasipiha baareineen. Toisessa kerroksessa sijaitsee lisäksi juhlatila.

Ravintolakolmio-konsernin omistama uusi Gillet koostuu valaistukseltaan, kalustukseltaan ja tunnelmaltaan kolmesta erilaisesta miljööstä, jotka kaikki tarjoavat ravintolavieraille ruokailumahdollisuuden.

Can Can -salissa syödään ja seurustellaan art deco -hengessä, Tempero on rustiikkinen, Väli-Amerikan tunnelmista inspiroitunut tila. Lasipihan baarissa voi myös piipahtaa lasillisella. Saatavilla on ajattomia cocktail-klassikoita sekä pohjoisen luonnon mauista inspiroituneita mocktaileja. Kaikissa tiloissa on tarjolla ravintolan yhtenäinen ruokalista.

Ravintolan eri tilat on sisustettu kukin omalla kiinnostavalla tavallaan.

Ravintolan sisäpihalla, talvipuutarhamaisessa tilassa on kuuteen metriin nouseva katto, kauniita viherkasveja ja lisäksi keskellä oleva laaja baaritiski tekevät tilasta omanilmeisen.

Gilletin ruokafilosofia pohjautuu ensiluokkaisiin raaka-aineisiin ja ruokalistalta löytyy niin skandinaavisen keittiön klassisia ruokalajeja samalla, kun tarjolla olevien ruokien Keski-Euroopan ja maailman etnisen keittiöiden maut kohtaavat tasapainoisella tavalla. Erityisherkkuna keittiö valmistaa mm. ostereita, hummeria, sinisimpukoita ja katkarapuja sisältävän äyriäisvalikoiman.

Gillet tarjoaa asiakkailleen arkena à la carte menun lisäksi lounasta, ja tarjolla on myös runsas kevyemmän, vihannesten sekä vegaanisen ruuan Green Table. Lisäksi Gilletissa on tarjolla joka päivä talon bouillabaissea. Valikoimissa on saatavilla niin bisnesmenu kuin kotiruokatyyppisiä annoksia.

Talon bouillabaisse on tarjolla päivittäin.
Ruokalista tarjoaa monipuolisesti erilaisia makuja; aina pohjoismaisista, tutuista annoksista keskieurooppalaisen keittiön antimiin.

Vastuullisuus toimii yhteisenä nimittäjänä Gilletin tarkkaan valikoidulle viinivalikoimalle. Ravintolasta kerrotaan, että vakiovalikoiman lisäksi kasvavalta kellarilistalta löytyy vieraille monia tunnettuja ja arvostettuja laatuviinejä. Olutvalikoimista mainitsemisen arvoinen on talon oma Gillet Lager, joka on Mallaskosken Panimon Gilletille panema. Saatavilla olevat oluet vaihtuvat ravintolassa trendien ja ajankohtien mukaan.

Gillet sijaitsee Kasarmikadun Kivilinnassa, jossa on juhlittu jo 1920-luvulta lähtien. Ravintolakiinteistön toisessa kerroksessa sijaitseva juhlasali – Festsal- soveltuu perhe- ja yritysjuhliin, jopa 130 juhlijalle. Lisäksi tilassa on kolme pienempää kabinettia.

100-vuotias Festsal kristallikruunuineen ja valkoisine pöytäliinoineen on isompien tapahtumien ja juhlien näyttämö.

Kuvat Ideal Helsinki

Gillet Bar & Bistron normaaliaukioloajat ovat ma-to klo 11–22 (keittiö sulkeutuu klo 21), pe 11–23 (keittiö sulkeutuu klo 22) ja la 12–23 (keittiö sulkeutuu klo 22). Katso ajankohtaiset menut täältä Pandemia-aika voi tuoda muutoksia ruokalistaan.

www.gillet.fi

Gillet Bar & Bistro kartalla täältä

Artikkeli julkaistu alunperin 13. 3 2021, päivitetty 16.2.2022