Messenius – perinteitä modernisoituna tähän päivään

Tunnetko Helsingin perinteiset klassikkoravintolat, joissa tunnetut ruoka-annokset ja miljöö juontavat juurensa vuosikymmenten taa. Näiden ravintoloiden salit voisi löytyä niin Helsingistä tai vaikkapa Pariisista. Useissa näissä on Art Nouveau-, jugendtyylistä sisustusta yhdistettynä taiteeseen, ja ravintolasalit kunnioittavat myös menneitä vuosikymmeniä ja rakennuksen tyyliä, jossa ravintola sijaitsee.

Ruokalistoilta löytyy tuttuja klassikoita mutta jokaisella ravintolalla on myös muutamia hyvin tunnusomaisia annoksia. Klassikkoravintoloiden ruokavalikoima on runsas ja tutustumisen arvoinen. Esittelemme tässä Ravintola Messeniuksen

Vuonna 1937 alun perin avattu ravintola Messenius siirtyi uusien omistajien hoiviin vuonna 2017.  Uudet alansa ansioituneet ammattilaisomistajat jatkavat ravintolan perinteitä, samalla kun ovat tuoneet perinteiselle ruokalistalle uutta, kuten mielenkiintoisia vivahteita maailmanlaajuisesta ruokakulttuurista.

Miljöö kunnioittaa taidokkaasti menneen ajan kortteli- ja klassikkoravintolan henkeä valkoisine pöytäliinoineen päivitettynä tähän päivään.

Keittiön tarjoama uudistettu ruokalista tarjoaa ruokailijalle kiinnostavasti  ”Plat du Jour” – päivän annos -ajattelua. Listalla on lisäksi ravintolan suositusmenu viineineen sekä sesonkien erilaisia á la carte annoksia. Erikseen voi mainita blinisesongin, joka on Messeniuksessa huomattavasti perinteisempää pidempi. Toisaalta ruuassa näkyy paljolti sekä suomalaisuus, kuin lähiruokakin. Kokonaisuus on rakennettu tasapainoisesti. Listalla on esimerkiksi annoksia, jotka sisältävät Suomen luonnosta kerättyjä sieniä sekä päivän kala-annokset, jotka edustavat kotimaista lähiruokaa.

Kansainvälisen keittiön tarjonnasta voi mainita esimerkkinä Reuben Sandwichin. Kun taas klassikkolistalta löytyy aina Mannerheimin herkkua Vorschmackia ja suomalaista klassikkoruokaa kuten Oskarin leikettä tai
silakoita.

Ravintolasalin lisäksi Messeniuksessa on kesäterassi sekä kabinetti pienimuotoisia tilaisuuksia varten.

Juttu julkaistu ensimmäisen kerran kesä 2020.

Messenius Kartalla

Ravintola Messenius kotisivut

Kuvat Ideal Helsinki