Uudessa Finlandia Caféssa näkyy suomalaisuus

Finlandia-taloon Helsingissä, on avattu uusi avara Finlandia Café – kahvila, joka kunnioittaa sekä kotimaisten tuottajien tuotteita että kotimaisia raaka-aineita.

Ruokatarjonnasta vastaa Top Chef Suomi -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella suuren yleisön tietoisuuteen tullut Finlandia-ravintolan uusi keittiöpäällikkö Mika Jokela.

Mika Jokelan ruokafilosofia pohjaa kotimaiseen ruokaan ja kotimaisiin tuottajiin, tuotteisiin ja raaka-aineisiin.

– Suomi on täynnä hienoja, uniikkeja tuotteita, joista etsimme käyttöömme parhaat. Tavoitteena on tehdä koko Suomesta ruoka-aitta, josta tuomme tarjolle eri paikkakuntien erikoisuuksia. Finlandia Cafén nimikkoannokseksi on kehitetty neljän maun Taste of Finlandia -lautanen, jossa yhdistetään vaihtuvia herkkuja Pohjois-, Itä-, Etelä- ja Länsi-Suomesta. Valikoima elää vahvasti sesonkien mukaan, kertoo Mika Jokela.

Kahvila on avoinna arkisin ja tarjoaa keitto- ja salaattilounaan sekä kokoaa vieraita after work -tunnelmaan työpäivän päätteeksi. Kahvilassa järjestetään myös musiikki-iltoja sekä muita tapahtumia. Galleria Verandalla, joka sijaitsee kahvilan yhteydessä, järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Kahvilan sisustuksessa näkyy Alvar Aallon alkuperäisiä huonekaluja. Lisäksi astiastoon on valittu lisäksi mm. Ateljé Sotamaan suunnittelemia Suomessa valmistettuja suupuhallettuja laseja ja tarjoiluastioita sekä tervalepästä valmistettuja tarjoiluastioita.

Kahvilan sisustuksessa on hyödynnetty Finlandia-talossa varastoituja Alvar Aallon alkuperäisiä huonekaluja. Osa kalusteista on nyt ensimmäistä kertaa suuren yleisön nähtävillä. Sisustuksesta on vastannut suunnittelutoimisto Ateljé Sotamaa

Kahvila sijaitsee Finlandia-talon Verandassa, joka rakennettiin vuosina 2010–2011. Finlandia-talon ulkoseinäksi alun perin rakennettu sininen sauvatiiliseinä on nyt Finlandia Cafén sisäseinää. Se luo tilaan vahvan tunnelman yhdessä messinkiovien kanssa. Tilaan on nyt tuotu paljon vaaleaa, ja väriyhdistelmänä on käytetty Aallon suosimia ja käyttämiä vahvoja kontrasteja. Vanhojen huonekalujen rinnalla on kahvilassa käytetty suomalaista designia, kuten Marimekon Siirtolapuutarha-kuosia astioihin ja tekstiileihin.


19.10 alkaen Galleria Verandassa sekä Finlandia-talon Aalto Loungessa on esillä osa Agenda­­­-Art 2030 -teossarjasta, joka on YK:n 75-vuotisjuhlavuoden tapahtumien päänumero.

Kuvat: Finlandia Café

Finlandia Café kotisivu

Kahvilan sijainti kartalla