Välimeren parsaa merellisessä Hampton Bayssa

Parsakausi on parhaimmillaan. Vahva kesän ja kevään merkki on uuden sadon tuotteet, joista ensimmäisenä tulevat ravintoloihin tarjolle aina yhtä ihana parsa. Vierailimme Helsingin Hietalahdessa sijaitsevassa Hampton Bayssa tutustumassa ravintolan parsamenuun. Parsaviikot avaavat Hampton Bayn kesän välimerellisen ruokasesongin, joka tulee jatkumaan koko kesän ajan.

Hampton Bay on myös valinnut viinilistalleen useita parsoihin sopivia viinejä.
Ravintola Hampton Bayn parsaviikot jatkuvat 31.5. asti. Parsaa ja ilmakuivattua kinkkua.


Hampton Bayn terassi.
Auringonsäteet tavoittavat Hietalahdessa sijaitsevan ravintola Hampton Bayn ja sen viihtyisät terassit..

Ravintola avautui parsasta pitäville herkkusuille juuri uuden sadon tullessa myyntiin. Ravintolan parsamenu on tarjolla aina 31.toukokuuta asti.

Menu sisältää Välimeri-teemalla valmistettua parsaa neljässä muodossa. Menun runkona on valkoinen ja vihreä parsa, ja annosta on mahdollista täydentää omien mieltymyksien mukaan kolmella lisäkkeellä – joko grillatuilla jättiravuilla tai ilmakuivatulla kinkulla. Viimeinen kolmas, vaan ei vähäisin lisäke – on vegaaninen vaihtoehto ja tarjoaa parsan kaveriksi veden kielelle nostattavia yrttilettuja. Hampton Bayn keittiön oma hollandaisekastike kruunaa parsa-annokset.

Menu sisältää Välimeri-teemalla valmistettua parsaa neljässä muodossa.
Ravintolan parsamenu sisältää Välimeri-teemalla valmistettua parsaa neljässä muodossa.

Rapujen kanssa tarjotussa parsa-annoksessa maut yhdistyivät harmonisesti toisiaan täydentäen. Toisaalta kinkku toi ryhtiä parsan hentoon makuun. Parsojen kypsyysaste oli täydellinen al dente , ja se, että annoksissa oli yhdistetty valkoista ja vihreää parsaa toi oman miellyttävän säväyksensä ruokailuun..

Parsaa jättirapujen kera.
Parsaa jättirapujen kera. Annoksissa oli yhdistetty valkoista ja vihreää parsaa, mikä toi oman miellyttävän säväyksensä ruokailuun..

Valitsimme juomaksi ravintolan suosituksen Hans Baer Rieslingin, joka sopi kokonaisuuksiin erittäin hyvin. Hampton Bay on myös valinnut viinilistalleen muitakin parsoihin sopivia viinejä. Luonnollisesti samppanjaa ja muita kuohuvia on saatavilla, ja viinien rypälelajikkeista voi mainita ainakin Grûner Vertlinerin ja Sauvignon Blancin.

Hampton Bayssa on niin ruokailijoille kuin terasseilla auringosta nauttiville monipuoliset ruoka- ja juomavalikoimat.

Ruokailu ravintolassa on kesäkaudella mutkatonta, sillä Hampton Bayn avaran, vaalean sisätilan lisäksi aurinkoiset ja merenläheisyydessä sijaitsevat terassit ovat ruokailijoiden käytössä. Tilaville katetuille terasseille voi pistäytyä ilman pöytävarausta, ja ruokailu onnistuu ulkona aina sään salliessa ja keittiön ollessa auki.

Hampton Bayssa on vaaleat avarat sisätilat sekä kaksi laajaa terassia.

Omaa ruokailuamme hallitsi Suomen suven arvaamattomuus, mutta Helsingin merellisessä miljöössä parsa maistui sisätiloissakin merelle avautuvan lasi-ikkunan äärellä. Sisällä saattoi valita sen parhaan ikkunapöydän, ja keväiset auringonsäteet tavoittivat lämmöllään ruokailijat.

Parsaviikot jatkuvat 31.5. saakka. Parsamenun hinta on 14,50, valitut lisäkkeet á 5€

Hampton Bayn terassi.
Ravintola Hampton Bay sijaitsee Hietalahdenrannassa meren äärellä.

Yhteystiedot ravintolaan: https://www.hamptonbay.fi / Puh. +358 44 7094494 / Hietalahdenranta 6

Katso koko Hampton Bayn ruokalista täältä.

Kuvat: Ideal Helsinki