Tallink Silja valitsi uudet laivan viinit ja oluet – nyt valikoimassa myös roséviini

Tallink Silja Linen M/S Symphonylla esiteltiin toukokuun puolessa välissä yhtiön laivojen valikoimien uudet viinit ja nimikko-oluet. Juomavalikoima valitaan yhtiön aluksille kahden vuoden välein. Tällä kertaa esiteltiin ensimmäistä kertaa myös laivojen oma roséviini. Tallinkin 30-vuotisjuhlan kunniaksi lanseerattiin juhlavuoden käsityöläisoluet nimikko-oluiden lisäksi.

Tallink Silja Line esitteli toukokuussa uudet Laivan viinit
Tallink Silja Line esitteli toukokuussa uudet Laivan viinit.

Tallink Siljan ammattilaistiimi valitsee valikoiman yli sadan viinin joukosta tiukkojen valintakriteereiden perusteella.

– Viinien on oltava laadukkaita ja sovittava monenlaisiin ruokiin ja käyttötarkoituksiin. Laivan viinit ovat  laivojen suosituimpia viinejä. Niitä myydään vuosittain yli 1,3 miljoonaa pulloa, kerrotaan Tallink Siljalta.

Tallink Silja Linen M/s Symphonylla esilettiin toukokuun puolessa välissä uudet yhtiön laivojen valikoimien uudet viinit
Tallink Silja Linen M/s Symphonylla esiteltiin toukokuun puolessa välissä uudet yhtiön laivojen valikoimien uudet viinit. Kuva: Tallink Silja.

Laivan roséviini: Henri Gaillard Rosé, Ranska (7,90 €, 0,75l)

Erityisesti Ranskassa vallitsevan rosébuumin innoittamana Tallink Siljalle on ensimmäistä kertaa valittu roséviini: eteläranskalainen Henri Gaillard Rosé.

Viini on kevyt, hedelmäinen ja vaalea. Sitä suositellaan juotavaksi kevyiden kesäisten naposteltavien, marjojen sekä pastan ja kermaisen kastikkeen kanssa.

Laivan valkoviini: Montgravet Sauvignon Blanc, Ranska (8,50 €, 0,75l)

Laivan valkoviini sekä rosé sopivat hyvin kalan ja äyriästen kanssa, samoin laivan samppanja.
Laivan valkoviini sekä rosé sopivat hyvin kalan ja äyriästen kanssa, samoin laivan samppanja.

Uusi valkoviini on raikas ja aromikas ranskalainen Montgravet Sauvignon Blanc, Viini sopii nautittavaksi kala- ja äyriäisruokien sekä ja hapokkuutensa vuoksi esimerkiksi oliiviöljyllä ja sitruunalla höystettyjen tuoresalaattien kanssa.

Laivan punaviini: Allegranza Tempranillo-Shiraz, Espanja, (8,50 €, 0,75l)

Laivan uusi punaviini on espanjalainen Allegranza Tempranillo-Shiraz, joka on voimakas ja hedelmäinen. Punaviiniä suositellaan mm. grillatun lihan, kanan ja kasvisten sekä kovien juustojen ja hedelmäisten jälkiruokien kanssa nautittavaksi.

Laivan kuohuviini: Aurea Blanc de Blancs, Italia (8,50 €, 0,75l)

Laivan kuohuviini on kahtena seuraavana vuotena Aurea Blanc de Blancs - prosecco,
Laivan kuohuviini on kahtena seuraavana vuotena Aurea Blanc de Blancs – prosecco,

Laivan kuohuviini on kahtena seuraavana vuotena Aurea Blanc de Blancs – prosecco, joka sopii aperitiiviksi ja seurusteluviiniksi. Kuohuva on valmistettu neljästä vaaleasta rypälelajikkeesta, joka tuo kuohuviinin makuun moninaisia vivahteita ja runsautta.

Laivan samppanja: Ayala Brut Majeur Extra Age, Ranska (29,90 €, 0,75l)

Useita myynnissä olevia samppanjoita kypsytetään maan uumenissa vähintään 15 kuukauden ajan, Ayala Brut Majeur Extra Age -sampanjaa on kypsytetty neljä vuotta. Pidempi kypsytysaika tekee Tallink Siljan nimikkosamppanjan aromista voimakkaamman ja mausta syvemmän. Samppanja sopii hyvin myös kalaruokien kanssa nautittavaksi.

Laivan oluet: Tartu Pühaste Lighthouse porter, Viro (3,50 €, 0,35l) ja Nils Oscarin Kapten Balder, Ruotsi (2,90 €, 0,35l)

Uudet Laivan oluet valittiin sokkomakutestissä. Mukana valintaprosessissa oli 40 olutta 14 panimolta; Virosta, Ruotsista, Suomesta ja Isosta-Britanniasta.

Testin voittaja,Tartu Pühaste Lighthouse porter (5,8 %) valittiin laivaportteriksi, joka on huomattavasti kevyempi kuin tavanomaiset portterit. Sen koostumus on silkkinen ja aromimaailmasta löytyy mm. ugandalaisia kaakaopapuja, madagaskarilaista luomuvaniljaa ja kahvia.

Tallinkin 30-vuotisjuhlaoluet tulevat virolaiselta Purtse-panimolta
Tallinkin 30-vuotisjuhlaoluet tulevat virolaiselta Purtse-panimolta

Laivan nimikko-olueksi valikoitui ruotsalaisen Nils Oscar -panimon luomuolut Kapten Balder, joka on suodattamaton luomulager (5,1 %). Se tunnetaan Ruotsin täyteläisimpänä maltaana, joka mallastetaan vain 60 kilometrin päässä panimolta. Kapten Balderille on tunnusomaista sitruksinen aromi, ja olutta suositellaan grillatun lihan ja kala- ja äyriäisruokien kanssa.

Lisätietoja: https://www.tallinksilja.fi/ruokailu-laivoilla.

Kuvat: Ideal Helsinki ja Silja Line.