Silja Linen Menu Nordic – kevät 2019 – skandinaavisen keittiön makuja

Silja Linen laivoilla on totuttu näkemään jo useana vuonna Itämeren alueen teemalla suunniteltu ja valmistettu Menu Nordic, joka on tarjolla yhtiön laivojen fine dining -ravintoloissa. Menu tunnusomaisesti perustuu sesongin raaka-aineisiin ja puhtaisiin, alueen keittiöille tyypillisiin makuihin. Ruokalajeihin yhdistetyt laivan ammattilaisten valitsemat viinisuositukset kruunaavat lopputuloksen. Kevään 2019 Menu Nordic on tarjolla 15.5. 2019 asti.

Lamb & Cabbage - Ahvenanmaalaista lampaanulkofileetä, lammaskaalikääryle, mustakaalia & viherkaalia, omenalla maustettu portviiniliemi. Kuva: Silja Line
Lamb & Cabbage – Ahvenanmaalaista lampaanulkofileetä, lammaskaalikääryle, mustakaalia & viherkaalia, omenalla maustettu portviiniliemi. Kuva: Silja Line

Kevään 2019 kausimenun, Menu Nordicin, on suunnitellut tällä kertaa Silja Symphonyn keittiötiimi. Tässäkin kausimenussa korostuvat pohjoismaisten keittiöiden puhtaat maut ja Itämeren alueella tuotetut laadukkaat raaka-aineet. Raaka-aineina on käytetty mm. Ahvenanmaalla kasvattettua lammasta ja sesongin mukaisesti perunaa, punajuurta, hasselpähkinää, omenaa sekä kaalia. Raaka-aineiden luonnollisia ja herkkiä makuja on haluttu tuoda esille, juuri niin kuin ne perinteisessä skandinaavisessa keittiössä on ollut tapana tarjoilla.

Nykyään asiakkaat haluavat lähialueilla vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita. Meidän tapauksessamme se tarkoittaa tietenkin pohjoismaista, Itämeren alueella tuotettua ruokaa. Niin ravintolan ympäristössä, ruoassa, raaka-aineissa kuin esillepanossa on haettu korkeatasoista pohjoismaisuutta, ja olemme mielestäni onnistuneet siinä hyvin.

Ravintolatoimen päällikkö Jouni Pihkakorpi


Cod & Pork Belly - Paistettua turskaa, paahdettua punajuurta, piparjuurta, savustettua porsaankylkeä ja krossattua perunaa ruskistetulla voilla Kuva: Silja Line.
Cod & Pork Belly – Paistettua turskaa, paahdettua punajuurta, piparjuurta, savustettua porsaankylkeä ja krossattua perunaa ruskistetulla voilla Kuva: Silja Line.
Blackcurrant & Chocolate - Kylmäsavustettua mustaherukkajäätelöä, suklaabrownie ja pikkelöityä omenaa. Kuva: Silja Line
Blackcurrant & Chocolate – Kylmäsavustettua mustaherukkajäätelöä, suklaabrownie ja pikkelöityä omenaa. Kuva: Silja Line

Silja Symphonyn keittiötiimi on myös suunnitellut Menu Nordic Vegan -ruokalistan kasvis- ja vegaanista ruokavaliota noudattaville. Menu Nordic ja Menu Nordic Vegan tarjoillaan Silja Serenaden ja Silja Symphonyn uudistuneissa Bon Vivant -ravintoloissa sekä Tallinkin Baltic Queenin ja Victoria I:n Gourmet-ravintoloissa.

Bon Vivant -ravintola Kuva: Silja Line
Bon Vivant -ravintola Kuva: Silja Line

Menu Nordic on tarjolla 18.1. -15.5.2019, ja menun hinta viineineen on 105€ (95€ Club One -jäsenille). Menu Nordic Veganin hinta ilman viinejä on 49€ (44€ Club One -jäsenille). Ruokalistan kokonaisuudessaan löydät tämän artikkelin lopusta.

Katso myös artikkelimme uudistuneista Silja Symphonysta ja Silja Serenadesta.

Lisätietoja: https://www.tallinksilja.fi/ruokailu-laivoilla

Kuvat: Silja Line


MENU NORDIC

by Silja Symphony Kitchen Team

ROE & ONION

Muikunmätitoast, punasipulia ja smetanaa

Viinivalinta: Deutz Brut Rosé Champagne, 12 cl

COD & PORK BELLY

Paistettua turskaa, paahdettua punajuurta, piparjuurta, savustettua porsaankylkeä ja krossattua perunaa ruskistetulla voilla.

Viinivalinta: Chablis 1er Cru Vaudevey, Laroche, 12 cl

LAMB & CABBAGE

Ahvenanmaalaista lampaanulkofileetä, lammaskaalikääryle, mustakaalia & viherkaalia, omenalla maustettu portviiniliemi

Viinivalinta: Crozes Hermitage, Guigal, 16 cl

BLACKCURRANT & CHOCOLATE

Kylmäsavustettua mustaherukkajäätelöä, suklaabrownie ja pikkelöityä omenaa

Viinivalinta: Ice Wine, Lilac & Kracher, Romania, 8 cl


MENU NORDIC VEGAN

by Silja Symphony Kitchen Team

TOMATO & ARTICHOKE (V)

Paahdettua luumutomaattikeittoa ja ragu latva-artisokasta, maalaispavusta, valkosipulista ja persiljasta.

CELERIAC & TOFU (V)

Suolapaahdettua selleriä ja mantelia, kikhernepyreetä, paistettua tofua & herkkutattiliemi.

CLOUDBERRY & HAZELNUT (V)

Lakkasorbettia, lakka-minttusalaatti ja paahdettuja hasselpähkinöitä