Robert’s Coffeen oma artesaanijäätelö yllättää sesonkimauin

Robert’s Coffee on perustanut useiden kahviloidensa yhteyteen pieniä Gelato Factory -gelatovalmistuspisteitä, joissa valmistetaan asiakkaille päivittäin italialaishenkisesti tuoretta gelatoartesaanijäätelöä. (gelato ital. jäätelö)

Yritys aloitti jäätelön ja sorbetin myynnin kesällä 2015 Helsingin Citykäytävässä sijaitsevassa kahvilassaan. Nyt tuoretta paikan päällä valmistettua gelatoa voi nauttia useissa yrityksen kahviloissa eri puolilla Suomea.

Mansikka-raparperisorbetti ja korvapuustigelato muodositvat maukkaan yhdistelmän.

Kävimme testaamassa Gelato Factoryn gelatoa ja sorbetteja, testailimme eri makuja sekä saimme suosikkiannoksemme jäätelöpikareihin, joissa oli kahta yhteensopivaa makua.

 Tuoretta paikan päällä valmistettua gelatoa voi nauttia useissa Robert´s Coffeen kahviloissa eri puolilla Suomea. Kuva Helsingin Pohjoisespan Jugend -kahvilasta.
Tuoretta paikan päällä valmistettua gelatoa voi nauttia useissa Robert´s Coffeen kahviloissa eri puolilla Suomea. Kuva Helsingin Pohjoisespan Jugend -kahvilasta.

Gelatot eroavat kermajäätelöstä mm. siten, että ne valmistetaan aina maitoon rasvaprosentin pysyessä alle 8 prosentin. Gelato säilytetään kylmässä, jolloin pienemmästä rasvaprosentista huolimatta gelato on pehmeää. Myös rakenne eroaa kermajäätelöstä, se on tiiviimpää, mutta syöjän olo tuntui annoksen jälkeen miellyttävän kevyeltä.

Muovilusikan voi korvata ekologinen vohveli. Pehmeä, suussa sulava jäätelökokemus on valmis.

Olimme myös positiivisesti yllättyneitä kesäsesongin mahdollistamista erilaisista mauista. Luonnollisesti valikoimissa on jäätelöiden ja sorbettien tutut perusmaut, asiakkaiden suosikkimaut, mutta lisäksi gelatomestarit kehittelevät uusia makuja sesongeittain. Kaiken kaikkiaan makuvaihtoehtoja on tarjolla valikoimissa useita kymmeniä.

Makumaailmat vaihtelevat raikkaan marjaisista artesaanijäätelöistä, mietoihin ja osittain ihanan kotikutoisiin makuihin, yhtenä esimerkkinä voi mainita yhdeksi raatimme suosikiksi nousseen korvapuustin maun.
Klassikoista voi mainita pistaasin ja tumman suklaan, lakritsin sekä mansikan, kun taas erikoisemmista mauista mieleen jäivät porkkanakakku ja korvapuusti.

Gelato Factory jäätelövalikoimaa.
Makumaailmat vaihtelevat raikkaan marjaisista artesaanijäätelöistä ja -sorbeteista, mietoihin ja osittain ihanan kotikutoisiin makuihin

Gelato Factoryn valikoimista löytyy myös kasvava valikoima ”VeGelatoja”, täysin kaurapohjaisia, 100% vegaanisia gelatomakuja. Yksi maistamamme oli herkullinen VeGelato pistaasi.

Lue lisää eri makuvaihtoehtoista Roberts Coffee Gelato Factoryn sivuilta.

Kuvat: Ideal Helsinki