Viking Linen Joulu­buffet – Koko Perheen Joulu­pöytä

Jouluruokien aika on käsillä niin Helsingin ravintoloissa kuin myös Helsingistä liikennöivillä laivoilla, joilla herkutellaan jouluisin mauin. Joulu tuo tänä vuonna uusia makuja ja kasviksia enenevässä määrin suomalaisiin joulupöytiin. Tutustuimme Helsingistä Tukholmaan liikennöivän Viking Line M/S Mariellan The Buffet- joulupöydän runsaisiin antimiin vain muutama päivä joulubuffet-sesongin avautumisen jälkeen.

Viking Linen laivojen joulupöytä tarjoaa tähän joulusesonkiin klassisia jouluruokia mutta myös uudempia jouluherkkuja. Laivayhtiön joulupöytiin on tuotu runsaasti kasvisruokavaihtoehtoja perinteisen pohjoismaisten makujen, kuten kinkun ja laatikoiden rinnalle. Myös kylmien kalaruokien moninaisuus on mainitsemisen arvoinen.

Uudenlaisista joulubuffetin jouluherkuista voi mainita esimerkiksi seuraavia ruokalajeja; Turskapihvi Wallenberg, marinoitua fenkolia ja tilliä, Tillisavustettu makrillia ja kermaviilikreemiä, Riistapateeta ja Gustavskorv-makkara.

Lisäksi joulubuffetista löytyy kiinnostavasti toteutettuja täysin vegaanisia joulupöydän ruokalajeja ,kuten vegaanisia sillejä, Paahdettua juuriselleriä,siemenrouhetta ja sinappikastiketta, Sieni-juuresgratiinia, Siirapissa paistettua lanttua ja rapeaa lehtikaalia.

 

LASTEN JOULUPÖYDÄSSÄ  – LASTEN OMAT SUOSIKIT

Mariellan buffetissa, kuten muissakin yhtiön laivojen buffeteissa on lapsille tänä jouluna katettu ensimmäistä kertaa oma joulupöytä. Ruuat lasten ateriaan on suunnitellut laivayhtiön keittiötiimin kanssa Ruotsin juniorikokkimaajoukkue. Lasten menu tarjoillaan terveellisen monipuolisena, houkuttelevan värikkäänä ja tarjoilultaan ilmeikkäänä.

Juniorimaajoukkueen kanssa tehdyn yhteistyön tuloksena on ollut mahdollista loihtia joulupöytään lasten ajankohtaisia suosikkiruokia. Maajoukkueen johtaja Peter Jelksäterin mukaan lapset halutaan saada löytämään hyvänmakuiset vihannekset, ja joulupöydässä on erilaisia värikkäitä salaatteja sekä myös jännittäviä uutuuksia, kuten suklaapaistettuja kanankoipia sekä lihapullapastaa Kaunotar ja Kulkuri -elokuvan hengessä.

 

ERITYISRUOKAVALIOTA NOUDATTAVAN VALINNAT

Ilolla saattoi todeta, että terveellisyys ja erityisruokavaliot on otettu huomioon loistavasti Viking Linen jouluruokabuffetin suunnittelussa. Valinnanvaraa joulupöydistä löytyy runsaasti myös erityisruokavaliota noudattaville. Viking Line listaa tarjolla olevien ruokien ainesosat ruokien yhteyteen eli ruokailija voi vaivatta lukea, mitä ruoka sisältää, tunnistaa omat erityisruokavalionsa ja tehdä valintoja sen mukaan. Kätevää ja selkeää.

Joulubuffet on tarjolla kaikilla yhtiön laivoilla, Ruotsista liikennöivällä Cinderellalla 20.11.-16.12. välisenä aikana. Muilla aluksilla jouluruoka on katettu 16.11.-26.12.

Lasten oma joulupöytä on katettuna 26.12. saakka Mariellalla, Garbiellalla, Amorellalla, Viking Gracella ja Viking XPRS:llä.

Viking Linen keittiötiimi on suunnitellut Joulubuffettien valikoimat yhdessä Ruotsin kokki- ja juniorkokkimaajoukkueiden kanssa.

Kuvat: Ideal Helsinki