Viinibaari sinun makuusi

Tekeekö mielesi aperitiivia tai cocktailia ennen illallista tai pientä tapastyyppistä ruokaa hyvän viinin kera rauhallisessa miljöössä. Helsingistä voi löytää monia erilaisia persoonallisia viinibaareja. Ideal Helsinki listasi viisi kiinnostavaa viinibaaria: Ateljee baari, Cafe Kruunu, Fazer CHAMPAGNE, La Maison ja Riviera Kallio.

 

 Ateljee-baari

Legendaarinen Ateljee-baari on toiminut Hotelli Tornin 14. kerroksessa vuodesta 1951. Se on tullut kuuluisaksi hyvästä drinkkivalikoimastaan mutta se tunnetaan laajasti myös kattojen yläpuolella sijaitsevasta terassista ja näköalastaan, joka yltää upeasti eri puolella pääkaupunkiseutua ja Suomenlahdelle. Ateljee-baarille on myös paljon tunnettuutta ja kuriositeettia tuonut juuri tornissa sijaitseva ikkunallinen naisten WC, josta näköala levittäytyy kaupungin ylle. Baarin monipuoliseen drinkkivalikoimaan sisältyy erikoismaininnan ansaitseva Aalto-maljassa tarjottu Aalto-cocktail . Drinkin tilaajan on myös mahdollista ostaa maailmankuulun muotokielen omaava drinkkimalja kotiin vietäväksi.

Ateljee-baari.
Ateljee-baari.
Ateljee baari näköala.
Näköala avautuu joka ilmansuuntaan. Ateljee-baarista näkyvät kaupungin valot sekä Suomenlahti.

Ateljee-baarin näköalalla varustettu naisten WC.
Yksi paljon puhutuista kaupungin erikoisuuksista on Ateljee-baarin näköalalla varustettu naisten WC. Kuva Ateljee Baari.

Yksi paljon puhutuista kaupungin erikoisuuksista on Ateljee-baarin näköalalla varustettu naisten WC.

 Drinkki Aalto-maljakossa Ateljee Baarissa.
Aalto-maljakossa tarjottavan drinkin vaasin voi myös lunastaa itselleen muistoksi käynnistä 14. kerroksen baarissa. Kuva Ateljee Baari.

 

 

Cafe Kruunu

Cafe Kruunu sijaitsee Kruununhaassa Vironkadulla. Pieni kotoisa noin 20-asiakaspaikkainen baari on nimestään huolimatta erikoistunut espanjalaiseen menuun. Tarjolla on cavaa, viinejä, likööreitä sekä espanjalaista olutta. Cafe Kruunussa on tutustumisen arvoinen kompakti tapas-aterioiden lista. Viinibaarissa voi piipahtaa Happy Hour -aikaan cavalla tai viipyä pidempään maistuvan, mutkattoman tapas-aterian äärellä – joka toimii iltapalana tai alkuruokana illalliselle.

Cafe Kruunu tapas
Cafe Kruunussa on tutustumisen arvoinen kompakti tapas-aterioiden lista.
 

 

 

Fazer CHAMPAGNE

Fazer CHAMPAGNE sijaitsee Stockmannin Helsingin keskustan tavaratalon kahdeksannessa kerroksessa. Viinilistalla on useiden ranskalaisten samppanjatalojen valikoimaa, myös vintagelaatuja. Baari tarjoaa myös pientä suolaista ja makeaa lasillisen oheen. Keskeisellä paikalla sijaitsevan ravintolakäynnin jälkeen on helppo jatkaa matkaa kaupungin vilinään.

Fazer Champagnen
Fazer Champagnen viinilistalla on useiden ranskalaisten samppanjatalojen valikoimaa, myös vintagelaatuja.

La Maison

La Maison sijaitsee Eirassa, vilkkaan Tehtaankadun varrella. Bistroksi itseään nimittävä ravintola tarjoaa sesongin mukaisesti à la carte -menun yksittäisiä annoksia tai vaihtoehtoisesti usean ruokalajin illallismenun. Ravintolan sisäänkäynnin yhteydessä olevassa viinibaarissa voi nauttia lasillisen ranskalaisten viinien viinivalikoimasta. Baarissa on myös oma suppea, mutta harkittu ruokavalikoima, saatavilla on mm. etanoita tai tartarpihvien ystäville – Boef tartar ranskalaisineen.

La Maison -viinibaari
La Maison -viinibaari tarjoaa alkudrinkin ennen varsinaista ruokailua ravintolan salissa.

 

La Maison tartarpihvi
Baarin ruokalistalle kuuluu tartarpihvi ranskalaisineen.

 Riviera Kallio

Riviera Kallio aloitti muutama vuosi sitten Helsingin ensimmäisenä elokuvateatterina, jossa on myös viinibaari sormisyötävämahdollisuuksineen. Kiinnostava elokuvateatterikonsepti sijaitsee legendaarisen Riviera-elokuvateatterin tiloissa, joissa on näytetty elokuvia ensimmäisen kerran jo vuosikymmeniä sitten. Uudessa Rivierassa on kaksi tilaa: baari ja elokuvasali pöytineen. Baarin ylpeydenaihe on oma elokuvafiilistelyyn sopiva cocktail-lista. Baarista saa myös muita kylmiä ja kuumia juomia. Kannattaa varata paikka elokuviin ajoissa, kotoisa 55-paikkainen teatterisali täyttyy näytöksiin nopeasti. Rivierassa on nähtävissä niin uutuuselokuvia kuin erilaisia teemanäytöksiä.

Riviera Kallio viinibaari.
Elokuvasalin tarjoilun lisäksi Harjukadulla sijaitsevassa Riviera Kalliossa on erillinen viinibaari. Kuva Riviera Kallio.
RIVIERA Baarin antimia.
Baarin antimista voi nauttia elokuvaa katsellessa. Kuva Riviera Kallio.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot: Ateljee baari, Cafe Kruunu, Fazer CHAMPAGNE, La Maison ja Riviera Kallio.

Kuvat: Ideal Helsinki, viinibaarit