Suomen ensimmäinen Food Market Herkku avautui

Helsingin keskustan Herkku on läpikäynyt remontin ja muutoksen. Stockmann Herkku on nyt  Suomen ensimmäinen Food Market Herkku.

Mikä yhdistää Levain 3 -juurileipää, vaihtuvan huippukokin suunnittelemia, Chefs-in-Season -valmisruokia, raakakypsytettyä Dry Aged -lihaa, Fresh Barin antimia, tapasbaaria ja Suomen palkituinta juustotiskiä? Nämä kaikki löytyvät nyt samasta osoitteesta, uudesta Food Market Herkusta.

Valikoimat ja hintataso ovat uusiutuneet myös muissa pääkaupunkiseudun Herkuissa sekä Turussa ja Tampereella. Isommat remontit muissa yksiköissä ovat edessä myöhemmin.

– Kevään 2018 aikana kävimme satoja ja satoja keskusteluita Herkun asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa. Alkoi hahmottua kuva siitä, mitä halutaan lisää, mitä vähemmän ja mitä ei ehkä tarvita ollenkaan, kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu S-ryhmän vähittäiskaupasta toteaa.
Valikoimajohtaja Antti Oksan mukaan asiakkaiden kuuntelu tarjosi ymmärrystä kehittää Suomen ensimmäinen Food Market. Ja kehitystyö on yhtiön edustajan mukaan vasta alussa.

Ruoka on yhä enemmän, myös muuta kuin makunautintoja. Se on mm. itseilmaisua ja vastuullisia valintoja. Myös ruokakaupat ovat muuttumassa luonnonläheisimmiksi, aidoiksi ja palveleviksi. Uuden luksuksen kuluttamisessa korostuvat eettisyys, laatu ja järkevä hinta, luonnehditaan yhtiöstä uuden Food Marketin olemusta.

– Food Market on yhdistelmä ideoita ja ajatuksia, joita olemme keränneet Pielavedeltä Piemonteen, San Franciscosta Sörnäisiin. Ajatusten soveltaminen suomalaiseen kaupunkilaiseen mielenmaisemaan on ollut uudistustyön ydintä, kertoo Antti Oksa.

Herkun liiketoiminta on ollut tappiollista. Noin puolet tappiosta on syntynyt ruokahävikistä. Tähän on puututtu ratkaisuin ja S-ryhmä tuo niihin mm. Zero waste -alennuskäytännön tuotteille, joiden viimeinen käyttöhetki lähestyy.

Food Market Herkku on yhdistelmä kauppahallia, herkkukauppaa, ravintolaa ja kahvilaa, jossa kävijät voivat inspiroitua monella tapaa.
– Ruoka on makunautintoja. Se on Herkun Bistron kaupungin paras kalakeitto á la Vottonen, roomalainen Herkussa paistettu levypizza, Cafe & Chocon baristan ammattitaidolla tekemä cappuccino. Tätä kaikkea varten Food Market Herkku on, Antti Oksa kuvailee.

Kuvat: Ideal Helsinki ja Lari Lappalainen