Lapponian ikoninen Prinsessa Leian kaulakoru Disney-jakeluun USA:han

Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo -elokuvasta (1977) tuttu Lapponian Planetaariset laaksot -kaulakoru on 31. toukokuuta alkaen saatavilla Kalifornian Disneylandiin avautuneessa Star Wars: Galaxy’s Edge -nimisestä Tähtien sota -teemapuistosta.

Planetaariset laaksot -korun on suunnitellut taittelija, professori Björn Weckström, ja se on esitelty alun perin vuonna 1969. Koru valmistetaan Suomessa.
Planetaariset laaksot -korun on suunnitellut taittelija, professori Björn Weckström, ja se on esitelty alun perin vuonna 1969. Koru valmistetaan Suomessa.

Disney-jakelun myötä Björn Weckströmin 60-luvulla suunnittelema ikoninen kaulakoru saa näkyvyyden miljoonien Tähtien sota -fanien keskuudessa. Planetaariset laaksot on ollut tuotannossa yli 50 vuotta, ja kuten myös muiden Lapponian korujen valmistus, koru valmistetaan edelleen Suomessa. Se on myös myynnissä valituissa kultasepänalan liikkeissä sekä Kalevala Korun ja Lapponia Jewelryn Helsingin myyntitpisteissä Pohjoisesplanadilla ja Stockmannin tavaratalossa.

Kalevala Korun ja Lapponia Jewelryn lippulaivamyymälä sijaitsee Helsingissä Pohjoisesplanadilla.

Suomalaisen Lapponian Planetaariset laaksot -kaulakoru nähtiin prinsessa Leian yllä George Lucasin ohjaamassa ja vuonna 1977 julkaistussa Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo -elokuvassa. Kaulakorusta tuli nopeasti tämän jälkeen Lapponia-malliston suosituin tuote ja Tähtien sota -fanien kulttikoru.

Star Wars Galaxy’s Edge -teemapuiston on määrä avautua loppukesästä myös Floridan Walt Disney Worldiin ja Planetaariset laaksot -kaulakoru tulee olemaan saatavilla myös kyseisestä kohteesta.

Planetaariset laaksot -korun on suunnitellut taittelija, professori Björn Weckström, ja se on esitelty alun perin vuonna 1969.

Lisätietoja: https://www.lapponia.com/fi_fi/

Kuvat Ideal Helsinki