Habitaren sisustustärppejä syksyyn

Helsingin Habitare-messut esitteli 12-16.9. kodin sisustusta syksyyn 2018. Ideal Helsinki keräsi kiinnostavia tärppejä kuluvaan sisustussesonkiin.

Tänä syksynä luonnonmateriaalit ja luonto, lämpimät ja intensiiviset värit sekä erilaiset kontrastit nostavat päätään kodinsisustuksessa.

Värimaailmat suosivat mm. terran ja kamelinsävyistä värimaailmaa, samoin kuin vihreää sammalten sävyjä, tummaa grafiitin tai hiilenharmaata ja puun eri sävyjä. Materiaaleina korostuvat puu, keraamiset pinnat ja kankaissa luonnonkuidut sekä erilaiset struktuuripinnat.

Ideal Helsinki tuo esille muutamia kiinnostavia poimintoja messujen tarjonnasta:

Habitare Averi lamppuja ja kelloja 2018

Averin koivuohutvanerinen Wolife-valaisinsarja on saanut seurakseen samanhenkisen uuden Nietos-seinäkellon, joka saksalaisella koneistolla varustettuna toimii sekä kodinsisustuksen elementtinä että ajannäyttäjänä.

Vaja Finlandin tuotteiden kuviointi saa ideansa pikkukaupungin idyllisestä elämästä, metsistä ja merestä – luonnosta. Kauniit, värikkäät, pieteetilläkin koristellut astiat ja kodintekstiilit valmistetaan Porvoossa.

20180912_123645crop

Trendi-installaatio Signals esitteli syksyn tyylisuuntia. Mukana oli monen valmistajan tuotteita. Toimituksemme mieleen jäi erityisesti Renesanssi-teema, jolla kodin ilmettä voidaan rikastuttaa värikkyyttä lisäämällä 1950-luvun henkeen. Luonto oli teemassa myös läsnä monin tavoin.

LUHTAHOME 2_10064_150_1_980_brand_01

Luhta Homen tuotevalikoimat edustavat modernia skandinaavista kodinsisustusta. Inspiraation lähteenä on Suomen erityinen luonto. Luhta Home käyttää luonnosmateriaaleja mallistonsa tuotteissa. Harmoniset värit ja materiaalit ovat sen tärkeitä kulmakiviä.

20180912_132133crop.jpg

Vuonna 2016 perustettu kodinsisustuksen Havi´s on tullut perinteisen suomalaisen Havi-kynttiläbrändin rinnalle. Havi´s -mallistossa on tyynyjä, erilaisia kynttilänjalkoja ja kodintekstiilejä. Kuvassa jouluntuoksua lupaava bergamotin ja viikunan tuoksuinen kynttilä.

20180912_123110crop

Woodnotesin uusi verhokangas, paperinarusta virkattua läpikuultavaa kangasta on saatavana valkoisena, luonnonvärisenä ja mustana. Ilmava kangas toimii kodinsisustuksessa muutenkin.

20180912_134315crop.jpg

Marimekon osastolla näkyi syksyn väriskaala tunnusomaisissa brändin geometrisissa kuoseissa. Japanilaistyylisellä pöytärakennelmalla osastolla huomion kiinnitti niin astioiden kuin tekstiilien värivalinnat ja yhteensovittaminen.

Stockmann Casa esitteli tapahtumassa Urbaani luonnonläheisyys -teemansa hengessä monipuolisesti kodinsisustusta. Esillä olivat niin tekstiilit, keramiikkaa kuin koriste-esineitäkin.

20180912_140739crop

Habitare tuo esille myös kodin remonttien mahdollisuudet. Klassisen ja harmonisen kodin remonttityylin rinnalla ajan henki suosii myös vahvoja värejä ja kontrasteja. K-rauta oli esillä mm. Cello-mallistollaan.

Katso myös muut suomalaiseen suunnitteluun liittyvät artikkelimme.

Kuvat Ideal Helsinki, Luhta Home