Grand Champagne Helsinki 11.5.-13.5.2023

Grand Champagne Helsinki 2023 -tapahtuma on jälleen kevään kohokohta Helsingissä samppanjan ystäville. Vanhalla Ylioppilastalolla noin 70 brändiä ja samppanjataloa näyttäytyy reilusti yli 300 samppanjan voimin. Tapahtumassa on tällä kerralla mukana yläkerran parvella vielä Suomeen rantautumattomia mielenkiintoisia tuottajia.

Crand Champagne Helsinki 2019. Kuva: Grand Champagne Helsinki.

Vieraana tapahtumassa on suuri joukko Champagnen kärkinimiä. Kolmepäiväisessä yleisötapahtumassa samppanjan saloihin ovat johdattamassa huippuarvostetut kellarimestarit Denis Bunner (Bollinger), Sèverine Frerson (Perrier-Jouêt), Sébastien Moncuit (Mailly Grand Cru), Frédéric Panaïotis (Ruinart). Lisäksi Grand Champagne Helsinkiä läsnäolollaan kunnioittavat myös monet muut samppanjapersoonallisuudet, kuten mm. Billecart-Salmonin samppanjasuvun Antoine Roland-Billecart ja Drappierin omistaja Michel Drappier . Kotimaisista asiantuntijoista mukana ovat Master of Winet Essi Avellan ja Heidi Mäkinen sekä viiniasiantuntijat Samuil Angelov, Aleksi Mehtonen ja Jukka Sinivirta sekä kokkaavat Grand Champagne Challenge -voittajat Toni Aikasalo ja Deniz Löktas.

Grand Champagne Helsinki tarjoaa yli 40 erilaista Master Class -luentoa, joiden avulla voi tutustua samppanjaan ja syventää tietojaan. Aihepiirejä ovat mm samppanjatalojen näkökulmia omiin tuotteisiin, tyylit ja maku, valmistuksien. ekologisuus. sekä samppanja-alueet ja vintage-samppanjat . Kaikki Master Class -aiheet löydät täältä.

Samppanjoiden ohella tapahtumassa on tarjolla samppanjaan sopivia ruokia ja maistelupaloja neljän helsinkiläisravintolan tyyliin. Maisteluannosten ostaminen tapahtuu myös maistelulipukkeilla.

Grand Champagne Helsinki. Kuva: Grand Champagne Helsinki.

Tapahtumapaikkana toimii Vanha Ylioppilastalo ja tapahtuma on avoinna To 11.5. klo 16-21, Pe 12.5. klo 15-21 ja La 13.5. klo 12-20. Liput tapahtumaan maksavat 25€, ja lippuja voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta ja ovelta saatavuuden mukaan. Tapahtuma on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille.

Lisätietoja: https://grandchampagnehelsinki.fi

Kuvat: Grand Champagne Helsinki.