Perhon perinteiset blinit hurmaavat vuodesta toiseen

Perho Liiketalousopiston ravintola-alan koulutuksen yhteydessä Töölön Mechelininkadulla toimiva Ravintola Perho on tullut monelle tutuksi vuosikymmenien kuluessa.

Päivittäinen lounas sekä iltamenut mutta myös teemaruokailut, kuten vuodenvaihteen jälkeen bliniviikot kuuluvat Perhon tarjoamiin ravintolapalveluihin. Ravintola on valoisa, ja se on sisustettu skandinaaviseen tyyliin, raikkaan tunnelmallisesti.

Jokakeväiset bliniviikot kuuluvat ravintolan kausiteemoihin. Bliniviikot jatkuvat aina helmikuun loppuun. Tarjottavat blinit on valmistettu samalla perinteisellä reseptillä jo vuosikymmeniä, 1980-luvulta alkaen.

Ravintola Perhon sisäänkäynti, jossa myydään ravintolan tuotteita asiakkaille mukaan.

Ravintola Perho oli Helsingin ensimmäisten ravintoloiden joukossa, joissa alettiin tarjota blinejä. Blinipaletti tuli myyntiin vuonna 1990.

Blini perinteisesti siianmädillä – siianmätiä, smetanaa, sipulia, tilliä.

Ajankohtaisessa blinimenussa ovat valittavina vaihtoehtoina Blinipaletti ja Blini siianmädillä tai vaihtoehtoisesti kasvislisäkkein.

Blinipaletti ( 27 e ) sisältää siianmätiä, smetanaa, sipulia, tilliä – sillikaviaaria, sienisalaattia, punajuurisalaattia ja porotartaria – lisäblinin sisältyessä hintaan.

Blini on saatavilla perinteisesti siianmädillä (16 e ) – sisältäen siianmätiä, smetanaa, sipulia, tilliä tai kasvislisäkkein (13 e ), joka sisältää sienisalaattia, punajuurisalaattia, suolakurkkua, smetanaa ja Perhon hunajaa.

Perhon ravintolasali on moderni ja valoisa. Lounas tarjoillaan osittain buffetpöydästä, blinit ja illalliset tarjoillaan pöytiin.

Ravintola on osa Perhon ravintola-alan koulutuksen opetustoimintaa, samoin kuin oma pienpanimo, joka valmistaa Perho-oluita.

Perhossa valmistuvien APA- ja Rohkea-oluiden makumaailmat sopivat hyvin bliniannokseen, samalla kun ravintola suosittelee viininystäville bliniaterian kaveriksi valkoviineistä Chablista ja Rieslingiä.

Suositusviinit sopivat hyvin blinien ja niiden täytteiden makumaailmaan.

Samppanjaa tai muita kuohuvia suositellaan perinteisesti blinien kanssa. Ravintolatoimintaa opastava hovimestari Markku Häiväläinen esitteleekin kaksi kiinnostavaa vaihtoehtoa kuohuvan ystäville.

Samppanjat ja kuohuviinit ovat perinteisesti blinien juomapari. Perhosta saa samppanjaa laseittain pienemmälle ruokailijamäärälle tai pullottain isommille seurueille.

– Samppanjamme ovat kiinnostavia niin laatunsa kuin hintansa puolesta. Kaikkia viinejä ja samppanjoita saa laseittain, kuten Taittinger- ja talon René Schloesser -samppanjaa, summaa Häiväläinen.

Kuvat: Ideal Helsinki