Tatu Vuorion Rajapintoja -näyttely 25.4. – 19.5.2018

Tatu Vuorion näyttely Rajapintoja. Kuva: Tatu Vuorio.

 

Muotoilija Tatu Vuorion näyttely Rajapintoja on esillä Galleria Aarnissa Espoon Tapiolassa

Raja on konkreettinen käsite: Tatu Vuorio määrittelee sen maailman ja hänen itsensä, hänen ja maalauksen, maan ja taivaan välille

Hän kertoo näin: Suomen kielessä raja tarkoittaa sitä, mihin jokin konkreettinen tai kuviteltu asia loppuu, ja mistä toinen alkaa. Raja on pyhä, jotain koskematonta, raja on jotakin mitä tulee tarkastella huolella.

Tatu Vuorio pyrkii taiteellisessa työskentelyssään tutkimaan maalaus- ja veistotaiteen rajapintaa, taiteen keinoin löytämään uusia näkökulmia. Hänen teoksensa syntyvät siten rajalle, siihen tilaan, joka avautuu, kun olemassaolo täydentää tyhjyyden.

Tatu Vuorion näyttely Rajapintoja. Kuva: Tatu Vuorio.

Eksistentiaalinen tapahtuma, jossa kiteytyy olemassaolon merkitys ja rajapinta. Rajapinta, jonka tavoitteena on asettaa ymmärrykseen jotain mitä ei vielä ollut, heijastaa tietoisuuden alueelle jotain tiedostamattomasta.

Maalauksien pohjina Tatu Vuorio käyttää läpivärjättyä MDF:ää. – Se soveltuu työskentelytapaani, Vuorio täsmentää. Tämä materiaali on mahdollistanut työskentelylleni luontaisen poistamiseen ja lisäämiseen perustuvan veistoksellisen tekotavan.

Aurinko laskee, aika on olla jo lähteä. Koko 90 x 90 cm. Öljyvärityö 2018. Kuva: Tatu Vuorio.
Aurinko laskee, aika on olla jo lähteä. Koko 90 x 90 cm. Öljyvärityö 2018. Kuva: Tatu Vuorio.

 

Vuorio lähestyy työskentelyssään taidetta useasta suunnasta, abstraktista, figuratiivisesta sekä käsitteellisestä. Hän käyttää tekemiseen useita metodeja, kuten maalausta, kuvanveistoa ja installaatioita, jotka prosessissa sekoittuvat usein myös keskenään. Tatu Vuorio ei ole kokenut tarvetta keskittyä yhteen metodiin, vaan erilaisten tekniikoiden, materiaalien ja lähestymistapojen kautta saavuttanut inspiraation ja dynaamisen tekemisen mielekkyyden.

Hämäräinen tie kohti tuntematonta vie. Koko 122 x 122 cm. Öljyvärityö 2018.
Hämäräinen tie kohti tuntematonta vie. Koko 122 x 122 cm. Öljyvärityö 2018. Kuva: Tatu Vuorio.

 

 

Galleria Aarni sijaitsee Tapiolan Heikintorilla

Liikenneyhteydet: Metro Tapiola
Autolla: Kauppamiehentie 1, Espoo

http://www.espoonkuvataiteilijat.fi/tatuvuorio

Kuvat: Tatu Vuorio

____

Tatu Vuorio on valmistunut muotoilijaksi Lahden ammattikorkeakoulun muotoilu- ja taideinstituutin taideteolliselta osastolta vuonna 2010. Valmistumisensa jälkeen hän jatkoi opintoja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa taideteollisen muotoilun osastolla, ja valmistui taiteen maisteriksi keväällä 2015.