Ekoajattelun EcoVillage

Viiden päivän ajan Helsinki Fashion Week vie vierailijat myös suomalaisen ekoajattelun ja designin ytimeen. 20.7.2018 avautunut VTT:n organisoima EcoVillage esittelee kierrätystalouden ja kestävän kehityksen arvoja ja tuotteita Helsingin Öljysäiliö 468:ssa, samalla kun siellä pidetään muotiviikon näytöksiä.

20180720_180107crop

EcoVillage-näyttely on esimerkki siitä, miten luonnonsuojelun, tutkimuksen ja valmistuksen instituutiot kohtaavat ja käyvät dialogia kuluttajien kanssa. Uuden luominen voi olla täynnä luovuutta mutta myös teknologiaa.

Lampunvarjostin (Sukarwood Ltd) ja seinästruktuurit selluloosasta (VTT , design Heidi Turunen).

Esittelyssä tulevaisuuden ruokaa.

VTT järjestäessään EcoVillage näyttelyn luo visioita tulevaisuuden arkeen, jotka on kerätty Look-, Live- ja Feel-otsikoiden alle. Visiot tähtäävät luontoystävälliseen, jätteettömämpään arvomaailmaan.

 Jalkineet selluloosapohjaisista materiaaleista. Design Saara Kinnunen.

Näyttelyssä nostetaan perinteisten valmistusmateriaalien rinnalle viimeisimpiä tutkimustuloksia innovatiivisista ja kestävän kehityksen materiaaleista, joita mm. VTT yhteistyöahoineen on tutkinut.

Sulapac Ltd:n ympäristöystävällisiä kosmetiikkapaikkauksia.

Vierailija voi katsella, kokeilla, tuoksutella ja kuunnella biomateriaalien kehittelyn tuloksia sekä vielä kehittelyn alla olevia, joita suunnitellaan käyttöön tulevaisuuden kestävän kehityksen materiaaleiksi.

Näyttely on avoinna Helsingin Laajasalossa Helsinki Fashion Weekin yhteydessä 21.7.-25.7.2018, Öljysäiliö 468:ssa. Koirasaarentie 35, 00590 Helsinki. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Avoinna 24.7. asti klo 10-18. 25.7 klo 9-12. (ei sisäänpääsyä muotinäytöksien aikana)

Katso myös muut suomalaiseen suunnitteluun liittyvät artikkelimme.

Kuvat: Ideal Helsinki