Finnlinesin aluksilla satsataan matkustajapalveluihin

Rahti- ja matkustajaliikennevarustamo Finnlines tuo tulevana syksynä kaksi uutta alusta Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin väliseen liikenteeseen. Liikennöintiä reitillä tehostetaan kahdella uudella Superstar-luokan rahti-matkustajalaivalla, ja Finnlinesin uusilla aluksilla satsataan matkustajapalveluihin ja viihtyisyyteen erityisesti. Matkustajakapasiteetti kaksinkertaistuu ja on uusilla aluksilla 1100. Hyttejä laivoilla on 323,. Automatkustajille on myös luvassa lisää kaistatilaa. Elämyksellisyys lisääntyy monin tavoin, muun muassa runsain ravintolapalveluin.

Matkustajakapasiteetti kaksinkertaistuu uusilla aluksilla

Ensimmäinen hybridiropax-alus, Finnsirius luovutettiin Finnlinesille 18.7.2023. Laiva aloittaa liikennöinnin Naantali–Långnäs–Kapellskär -reitillä syyskuussa 2023. Toinen reitillä liikenteensä myöhemmin aloittava sisaralus on Finncanopus.

Kansainvälisyyttä, lähiruokaa ja vastuullisuutta

Uudet laivat nostavat Finnlinesin matkustajaliikenteen auto- ja ammattiliikenteen rinnalla uudelle tasolle. Uusi ravintola- sekä kokousmaailma, loungetilat, erikokoisten hyttien saatavuus sekä suuri tax-free -myymälä tarjoavat uudenlaista matkustamista Suomen ja Ruotsin välisessä laivaliikenteessä Finnlinesilla jatkossa.

Finnlinesin uusilla aluksilla satsataan matkustajapalveluihin ja viihtyisyyteen erityisesti.

Laivoilla on useita ravintoloita palvelemassa matkustajia, ja perinteisen laivabuffetin lisäksi ravintoloissa on laatua etsivälle matkustajalle myös runsaasti ruokailuvaihtoehtoja ja valinnan varaa, yhtiöstä kerrotaan. Uusia ravintolatyyppejä ovat mm. Fisherman´s Bistro, Barrel Bay – Bar & Tapas sekä Á la carte -ravintola Micke´s Wine & Dine, jossa myös on tarjolla illallisruuan lisäksi aamiainen.

Ravintolayrittäjä ja somekokki Henri Alén (vas.) on ollut luomassa laivayhtiön uutta ruokakonseptia yhdessä Finnlinesin keittiöpäällikkö Dan Grönvallin (oik.) kanssa.

Ravintolamaailmaa on kehitetty ansiokkaalla tiimillä, jossa ravintolayrittäjä ja somekokki Henri Alén on ollut luomassa laivayhtiön uutta ruokakonseptia Finnlinesin keittiöpäällikkö Dan Grönvallin kanssa. Suomalainen Kespro vastaa kotimaisten raaka-aineiden toimittamisesta.

Ravintoloihin tulee sesonkien mukaista, vastuullista suomalaista lähiruokaa, pientilatoimittajien tuotteita, saaristolaismenuja – kansainvälistä makumaailmaa unohtamatta, joka kuuluu myös tärkeänä osana laivayhtiön ruokafilosofiaan. Myös laajat viini- ja muut juomavalikoimat vastaavat nykymatkustajan odotuksia.

Superstar-luokan ropax-alukset ovat osa Finnlinesin mittavaa vihreän ekologian uudisrakennusohjelmaa, ja tulevat täydentämään kolmea hybridiroro-alusta, jotka aloittivat liikennöinnin kesällä 2022.

Uudet alukset Finnsirius ja Finncanopus tulevat olemaan Finnlinesin lippulaivat sekä kooltaan että tekniikaltaan sekä myös vastuullisuuden näkökulmasta. Finnlinesilta todetaan, että myös rahtia kuljetaan uusilla aluksilla entistä vastuullisemmin

Lue lisätietoja matkustuksesta täällä Lisätietoja uusista laivoista täällä

Kuvat: Henkilökuva/ Ideal Helsinki, laiva- ja ruokakuvat Finnlines