Silja Linen Menu Nordic – Pohjolan makuja ja ripaus aasialaista twistiä

Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloissa sekä Baltic Queenin Gourmet-ravintolassa on tarjolla 15.9.2022- 2.4.2023 Silja Serenaden Chef de Cuisine Sami Leinon, tiiminsä kanssa suunnittelema uusi Menu Nordic, jossa on myös ripaus aasialaista twistiä. Menusta on saatavilla myös viiden ruokalajin vegaaniversio. Menu Nordic on tarjolla Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloissa 16. toukokuuta 2023 asti.

Menu Nordic on laivojen fine dining -ravintoloiden erikoisuus ja se vaihtuu kahdesti vuodessa. Menun raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä.

YOU CAN READ THIS ARTICLE IN ENGLISH

Keittiöpäällikkö Sami Leino (kuvassa yllä) on halunnut yhdistää laivan keittiön suomalaista tekniikkaa pienellä aasialaisella twistillä. Syksyä kohti yli talven jatkuvassa menussa mukana on raikkautta ja piristystä, raaka-aineet eivät ole kuitenkaan liian syksyisiä

Uudessa viiden ruokalajin Menu Nordicissa on mm. kuhaa, suppilovahveroita, porsaanposkea Ruotsista ja tuhkajuustoa Suomesta.

– Menu Nordic on monelle matkustajalle matkan tarkoitus ja kohokohta. Olen työskennellyt useiden laivojen keittiöissä, ja huomannut, että asiakkaamme pitävät perinteisesti esimerkiksi kuhasta, mutta myös aasialaisista mauista. Ruotsalaiset pitävät erityisesti porsaasta. Nyt pääsin suunnittelemaan näitä kaikkia tähän upeaan uuteen menukokonaisuuteen, Sami Leino täsmentää.

Tarjolla oleva tonnikala (vas.) on MSC-sertifioitua. Financier-leivos valmistetaan itse laivan keittiössä. Kuvassa yllä myös jälkiruokaviini sekä laivan sommelierien Menu Nordic -viinisuositus.

Menu Nordic

Seesami tonnikalaa, suppilovahveroa ja yuzumajoneesia
Kevyesti savustettua kuhaa, maa-artisokkapyrettä ja sitruunaruohokastiketta
Inkivääriglaseerattua porsaanposkea, siitakesienirisottoa
Suomalainen TuhkaHeidi valkohomejuusto ja papaija-chutney
Popcornjäätelöä, Financier-leivos ja suola-kinuskikastiketta

Menu Nordic vegan

Punajuuritartar, kaprista ja limekastiketta
Savustettua kuningasosterivinokasta, palsternakkaa, valkopapua
Maa-artisokka, tryffelirisottoa, lehtikaalia
Cashew Blue ja papaija-chutney
Grillattua ananasta, kookosjäätelöä ja suklaakastiketta

****

Molempiin menuihin voidaan yhdistää laivan sommelierien erikseen niihin suunnitellut viinipaketit.

Menujen hinta on 79 euroa. Viinipakettien hinta on 45 euroa.

Lue lisää Menu Nordicista täällä

Kuvat Ideal Helsinki, aloituskuva Tallink Silja