Scandic Grand Central Helsinki – keskustahotelli Art Nouveau -henkeen

Vuoden 2021 kiinnostavin uusi hotellituttavuus keskustahotelli Scandic Grand Central Helsinki. Hotelli sijaitsee päärautatieaseman tuntumassa, Eliel Saarisen suunnittelemassa Art Nouveau (Jugend) -henkiseksi suunnitellussa rakennuksessa. Helsingin Rautatieaseman itäsiivessä toimi aikaisemmin yli sadan vuoden ajan rautatiehallituksen ja VR:n hallinto- ja toimistotiloja. Suuren uudistusprojektin jälkeen tila ja siinä sijaitsevat huoneet on restauroitu näyttäviksi hotellitiloiksi. Hotellin rakentaminen ja suunnittelu kestivät 4 vuotta.

FIND THIS ARTICLE IN ENGLISH HERE LINKISSÄ HOTELLIESITTELY ENGLANNIKSI

Hotelli kutsuu vastaanottoaulaan ja lobbytiloihin Rautatientorin puoleisesta sisäänkäynnistä.
Sisäänkäyntikerroksen avarat lobbytilat ovat niin hotellivieraiden kuin kaupunkilaistenkin käytössä .
Hotellin ravintolan yhteydessä sijaitsee baaritiloja, joissa on sekä yksittäisiä pöytä- että viihtyisiä sohvaryhmiä

Hotellissa, joka koostuu vuonna 1909 valmistuneesta alkuperäisosasta ja vuonna 2020 valmistuneesta uudisosasta, on kaikkiaan 491 huonetta. Hotellilla toimii myös ravintola, kesäterassi ja tapaamisiin sopiva avara lobby. Ravintola Brasserie Grand ja Bar G ovat, samoin kuin lobby, avoinna luonnollisesti hotellivieraille mutta myös muille kaupungissa liikkuville. Hotellin huonetyypit vaihtelevat vanhassa ja uudessa rakennuksessa.

Superior-huone on tilava, ja osassa niistä on näyttävä erkkeri-ikkuna.
Hotellirakennuksen uudessa siivessä sijaitsevat Superion Plus -huoneet ovat saaneet modernin sisustuksen.
Hotellin suitessa, hotellin alkuperäisessä osassa on makuu- ja oleskelualue, oma sauna, iso kylpyhuone. Tämän sviitin ikkunanäkymä avautuu Eläntarhanlahdelle.
Tämä prinsessaverhoinen valoisa standardihuone sijaitsee hotellin vanhassa osassa.

Hotellirakennus on suojeltu monin osin Alunperin vuonna rakennettu rautatieasema. Suojeltavia osia ovat mm. julkisivu, pääaula, rappukäytävät ja huonekäytävät.

Hotellin erilaiset ornamentit ja huoneiden käytäväovet kuuluvat kiinteistön historiaan, ne on kauniista entisöity. Lisäksi hotellissa on arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelemia huonekaluja, esimerkiksi kokoustiloissa, jossa ne ovat sijainneet vuosikymmeniä. Samoin Rautatiehallituksen historiasta kertovat vanhat opastaulut on säilytetty joidenkin kerroksien seinillä.

Osa kokoustiloista on uudistettu yhdistämällä uutta ja vanhaa kalustusta. Hotellilla on ajankohtainen ja viimeistä tietotaitoa oleva kokoustekniikka.

Hotellin kongressiosa ja kokoustila tarjoavat toimivat tilat isollekin kokousväelle. Hotellilla on mm. 12 kokoustilaa ja 500 hengen juhlatila. Osa kokoustiloista on uudistettu kiinnostavalla tavalla yhdistelemällä uutta ja vanhaa kalustusta. Hotellilla on ajankohtaiset ja viimeistä tietotaitoa edustava kokoustekniikka.

Kuvat Ideal Helsinki

Linkki hotellin kotisivuille

Hotelli kartalla