Finnairin modernit lounget palvelevat Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Finnairin lounget tarjoavat matkustajalle kiireettömän hetken ennen lentoa. Lentoyhtiöllä on loungeissaan tiloja oleskeluun, työntekoon, ruokailuun tai mutkattomaan pieneen kahvihetkeen ja lisäksi mm. virkistäytymiseen suihkuissa. Myös perhematkailu on otettu loungeissa huomioon.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on kolme Finnairin loungea yhtiön ja Oneworld-lentoasiakkaiden käytössä. Riippuu aina matkan määränpäästä, lähtöalueesta ja matkustusluokasta, mikä lounge palvelee matkallelähtijää. Yksi loungeista sijaitsee Schengen- ja kaksi non-Schengen -alueella passintarkistuksen jälkeen.

Reat this post in ENGLISH : FINNAIR LOUNGES AT HELSINKI AIRPORT

SCHENGEN-ALUE

Business lounge

Finnairin Schengen-alueen Business lounge sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla lähtöportti 22:n läheisyydessä. Avara tila on lähtötasoa kerrosta ylempänä, ja tilaa kruunaavat isot ikkunat, joista avautuu laaja näkymä lentokentän asematasolle. Loungessa on kaikkiaan 320 asiakaspaikkaa. Lounge on avoinna päivittäin 5.30- 24.00.  Tilassa on myös loungen peruspalvelujen rinnalla rentoutumiseen suomalaiset kevyen hieronnan Neurosonic-tuolit.

Valoisassa avarassa Schengen-alueen Business loungessa on suuret valoisat ikkunat, joista näkyy hyvin myös lentoaseman asematasolle ja lentoliikennettä. Lounge on sisustettu tyylikkäästi sekä moderneilla että klassikkokalusteilla, esimerkkinä kuvan nahkaiset nojatuolit..

NON-SCHENGEN ALUE

Non-Schengen -alueen uudet lounget valmistuivat loppuvuodesta 2019. Ne sijaitsevat lähtöportti 52:n välittömässä läheisyydessä. Finnair Business Lounge ja Finnair Platinum Wing ovat avoinna päivittäin klo 5.30–24.00. 

Finnair Business Lounge

Non-Shengen -alueen Finnair Business Loungessa on 450 asiakaspaikkaa. Neliöiltään laaja lounge on jaettu useaan rauhalliseen osaan; matkustaja voi valita kotoisan olohuonemaisen rennon alueen, jossa on sohvia ja nojatuoleja kun taas näkösuojilla varustetut istuimet tuovat matkalaisille yksityisyyden, myös työntekoon. Lisäksi tilassa on baari, kahviotila sekä avara alue ruokailuun.

Loungessa tarjoiltavat, herkulliset ateriat valmistuvat avokeittiössä. Buffet-ruokailun juomat ovat myös käden ulottuvilla.
Keskellä Business Loungen laajaa tilaa sijaitsee monipuolisesti palveleva baari..

Finnair Platinum Wing

155-paikkainen Finnair Platinum Wing on toinen Finnairin upouusista lounge-tiloista non-Schengen -alueella. Se on avoinna ainoastaan Finnair Plus Platinum Lumo ja Platinum -jäsenille sekä oneworld Emerald-jäsenille, kun lento lähtee non-Schengen -alueelta ja on oneworld-yhtiön liikennöimä ja markkinoima.

Finnairin Platinum Wing on myös jaettu oleskelu-, työskentely- sekä ruokailutiloihin sekä tasokkaaseen baarialueeseen.

Baari palvelee Platinum Wingin aukioloaikoina korkeluokkaisella juomavalikoimallaan.
Laadukkaat kuohuvat ovat Platinum Wingin asiakkaiden saatavilla.
Loungeissa on erilliset tilat oleskeluun, työskentelyyn sekä ruokailuun.

Finnair Platinum Wingissä on myös suomalainen sauna sekä yksityiset suihkutilat palvelemassa loungen asiakkaita. Loungen sauna on Helsinki- Vantaan lentoaseman ainoa sauna.

Platinum Wingissä on lentoaseman ainoa sauna, jossa voi nauttia suomalaisista löylyistä. Matkustajan käytössä on myös yksityiset suihkutilat .

Ruokailut loungeissa

Kaikki kolme loungea tarjoaa sesonkien mukaisia, tuoreista pohjoismaisista raaka-aineista, valmistettuja ruokia. Lisäksi non-Schengen -alueen ruokatarjonnassa on myös aasialaisen keittiön annoksia, ja aina on saatavilla liha- kala- ja kasvisvaihtoehtoja. Lämpoisen aamiaisen jälkeen lounas ja päivällinen ovat tarjolla noutopöydästä aina puoleen yöhön. Annokset vaihtuvat sesonkien mukaan. Platinum Wing -siivessä on tarjolla myös à la carte -annoksia.

Finnairin lounget tarjoavat sesonkien mukaisia, tuoreista pohjoismaisista raaka-aineista, valmistettuja ruokia .

Finnairin tarjoamat palvelut työmatkustajille 

  • Työskentelytiloja 
  • Tulostusmahdollisuus 
  • Ilmainen internet-yhteys 
  • Sanoma- ja aikakauslehtiä luettavaksi 
  • Säilytyslokerot
  • Uusissa non-Schengen -alueiden loungeissa on lisäksi työskentelyyn sopivat istuimet, joissa pistorasia ja USB-liitäntä sekä molemmista loungeista löytyy yksityinen puhelinkoppi.
Finnairin kaikisssa loungeissa on useita lentoliikenteen aikatauluseurantatauluja.

Sisäänpääsy Finnairin loungeen

Business loungen sisäänpääsy on ilmainen businesluokan matkustajille. Kahteen Finnairin Business -loungeen voi kuka tahansa matkustusluokasta riippumatta myös ostaa sisäänpääsyn kolmeksi tunniksi, pääasiassa ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Ruuhka-aikojen määrittelyt vaihtelevat lentoliikenteen mukaan, ja aikataulut voi tarkistaa varaukseni-palvelun tai yhtiön asiakaspalvelun kautta. Alle 18 vuotiaat voivat käyttää loungea ainoastaan aikuisen seurassa.

Finnairin loungeen voi matkustaja, jolla on ilmainen sisäänpääsy tuoda veloituksetta vieraan/vieraita matkustusluokasta riippuen . Lisätietoja loungien sisäänpääsystä ja vieraista sekä mm. mahdollisista koronavirusedipidemian poikkeusaukioloista löytyy Finnairin sivuilta loungepalveluista.

Kuvat Ideal Helsinki

Artikkeli luotu 2/2020, päivitetty 5.12.2021