Tallinnan Noblessner – koko perheen vierailukohde 

Yksi uusimmista käyntikohteista Pohjois-Tallinnassa on Noblessnerin, vanhan sukellusvenetelakan alue Kalamajan ja Lentosataman kupeeseen levittäytyvällä satama-alueella. Noblessneria voi palvelu- sekä viihdetarjonnan vuoksi kutsua hyvällä syyllä koko perheen vierailukohteeksi.

Sen lisäksi, että alueella on uutta, modernia asuntotuotantoa, siellä sijaitsee useita remontoituja vanhoja teollisuuskiinteistöjä, joiden rouheat vanhat rakennukset on kunnostettu.

Noblessnerissä voi nauttia ravintolapalveluista, siellä on joukko tyyliä- ja kauneutta tarjoavia, sisustus- sekä koruliikkeitä. Kai-taidekeskus tarjoaa erilaisia näyttelyitä, keskuksessa on taide- ja laatuelokuviin keskittynyt elokuvateatteri. Rakennuksessa kävijöitä palvelee myös ravintolat, cocktail-baari ja leipomo. Myös koko perheen Proto Avastustehas on alueella.

Proton keksintötehtaan virtual reality -huvipuisto sijaitsee laajassa vanhassa teollisuushallissa.

Lisää itse Proton huvipuistotoiminnasta hieman tuonnempana mutta, kun puhutaan kahviloista ja ravintoloista, mainitsemisen arvoinen on Proton yhteydessä toimiva silmiinpistävän kauniisti sisustettu kahvila, johon on sisäänkäynti sekä Protosta mutta myös ulkoa.

Proton yhteydessä toimivaan kahvilaan on sisäänkäynti sekä Protosta mutta myös ulkoa.

Noblessnerin alueella sijaitsee myös kuulu Põhjala Tap Room – panimoravintola, jossa valikoimien erityyppisistä oluista löytyy vierailijoille mieleisensä. Ravintolassa on ruokailumahdollisuus, tyyli on naposteltavineen ja ruokineen BBQ-henkinen. Paikka sopii päiväsaikaan hyvin perheille.

Põhjala Tap Roomin näyttävä sisäänkäynti
Ravintolatilat sijaitsevat toisessa kerroksessa
Põhjala Tap Roomissa on olutvalikoimien tiskin lisäksi iso avokeittiö, jossa valmistuu BBQ-tyylisiä ruoka-annoksia.

Sisustuksesta innostuneen ei pidä jättää väliin alueella toimivaa norjalais-virolaista sisustusliike Shishiä eikä sen Outlet-myymälää. Liike ja Outlet myyvät erilaisten sisustuksellisten katseenvangitsijoiden lisäksi joulukoristeita ja mm. tuoksukynttilöitä.

Näyttävän sisustusliikkeen (kuvassa) lisäksi Shishillä on Noblessnerissä myös Outlet.

Halutessaan Noblessnerin alueelta kävelee vartissa Telliskiven alueelle ja mm. Fotografiskaan. Lue myös artikkelimme Tallinnan Fotografiskasta täältä

Read more about travelling to Tallinn by Tallink Shuttles + Tallink CIty Hotel

Virtuaaliviihteen Proto Avastustehas yhdistää historiaa ja modernia teknologiaa

Proto Avastustehas Tallinnassa on uudehko, kiinnostava käyntikohde. Tämä keksintötehdas on avattu vajaa vuosi sitten ja on avautunut juuri uudelleen koronarajoituksien poistuttua. Proto on sisätiloissa toimiva huvipuisto, ja kävijäelämys aikaansaadaan lähinnä VR-lasien avulla.

Avaruusalus – tähtää huolella, ja lähetä avaruusalus toiselle planeetalle! Keksintötehtaassa pääset testaamaan tarkkuutesi raketin laukaisussa.
Protossa voi kokeilla Ukkospianolla, miltä 500 000 voltin sähköjännite kuulostaa.

Entisessä salaisessa sukellusvenetehtaassa kohtaa uskomattomien keksintöjen prototyyppejä. Vierailija voi kokea virtuaalitodellisuutta sukellusveneessä, kuumailmapallossa, hevosrattaissa tai liidellä lumihuippuisten vuorten yllä sekä ajaa polkupyörillä ja autoilla. Mutta ei mitä tahansa reittejä!!

Keksintötehtaassa voi eläytyä keksijäksi. Tässä itsekulkevat vaunut matkalla Pariisin maailmannäyttelyyn.

Protossa on hyvä laiteohjeistus, infokyltit ja monitoreja, joista voi tutkailla tulevaa kokemustaan sekä ystävällistä suomea puhuvaa henkilökuntaa.

Valtamerien syvyyksissä voi olla vielä kaikenlaista löydettävää. Jules Vernen ystäville tuttu syvänmeren sukellusvene batyskafi vie Protossa vieralevan retkelle kadonneeseen Atlantikseen.

Toimituksemme osallistui Tallink Siljan ja Visit Tallinnin järjestämään pressimatkaan Helsingin Länsisatamasta Tallinnaan.

Tallinnan päiväristeilylle voi varata hytin koko ristelyilyn ajaksi.

Lue, miten Tallink Silja on lisännyt laivavuorojaan Helsingin ja Tallinna välille kesälle 2020. Aikatauluista voi löytää lukuisia mieleisiä lähtöjä ja paluita.

Tutustu Noblessnerin alueeseen

Kuvat Ideal Helsinki

Artikkeli päivitetty 7/2022