Ruokamatkailua ja valokuvataidetta Tallinnassa

Tällä hetkellä yksi kiinnostavimmista käyntikohteista Tallinnassa on viime kesäna avautunut tukholmalaislähtöinen Fotografiska -valokuvataiteen taidekeskus, jonka kiehtovat näyttelyt nähdään myös Tallinnassa. Jo heti avausnäyttelyissä oli nimekkäiden tunnettujen valokuvaajien töitä, ja uudet näyttelykaudet jatkuu samansuuntaisesti hiljattain avautuneiden uusien näyttelyiden myötä.

Tallinnan Fotografiskan näyttelyt aloittivat jo toisen kierroksen.
Tallinnan Fotografiskassa on nähty valokuvanäyttelyitä ja reilun vuoden verran.
Fotografiska sijaitsee eloisalla tallinnan  Telliskiven alueella
Fotografiska sijaitsee eloisalla Tallinnan Telliskiven alueella.

Tallinnan Fotografiskan uusimmat näyttelyt löydät täältä.

Valokuvamuseo Fotografiskan yhteydessä kuudennessa kerroksessa sijaitsee ilmava, olemukseltaan nuorekkaan selkeä Fotografiska-ravintola, jonka toiminta-ajatuksena on kaikin tavoin kestävän kehityksen arvot.

Ravintolan ja keittiön toiminnasta vastaa tunnettu virolainen keittiömestari Peeter Pihel, joka muun muassa tunnetaan lähiruuan sekä perinteisten virolaisten ruokien kunnioittamisesta. Hänellä on lisäksi kansainvälistä kokemusta eri ravintoloista esimerkiksi Fulgurances-ravintolasta Pariisista, Fäviken Magasinet -ravintolasta Ruotsista sekä hän vastasi Viron EU- puheenjohtajakauden ruokatarjoiluista vuonna 2017.

Ruuasta nauttimisen lisäksi Fotografiskan ravintolassa voi nauttia näköalasta, ja ruokailu onnistuu myös varsinkin kesäaikana ravintolan terassilla, mutta ravintolan laajojen lasi-ikkunoiden ansiosta ravintolassa voi ihastella näkymiä yli kaupungin ja sen silhuettia ympäri vuoden.

Vierailijan vastaanottaa ravintolassa avara näkymä sekä kiinnostava viinien valikoima.
Vierailijan vastaanottaa ravintolassa avara näkymä sekä kiinnostava viinien valikoima
Kuvataidetta ravintolan sisäänkäynnin yhteydessä.
Kuvataidetta ravintolan sisäänkäynnin yhteydessä.

Mikäli matkaat Tallinnasta muualle Viroon, kaupungin päärautatieasema on myös aivan valokuvataiteen museon lähistöllä. Samalla Telliskiven ja lähellä sijaitsevan Koplin ja Kalamajan alueilla on myös monia muita käyntikohteita, kuten Balti Jaama Turgin kauppahalli. Lisäksi lukuisten graffitien ja muiden teosten koristamien talojen keskellä on pieniä kiinnostavia viinibaareja ja ravintoloita sekä erilaisia gallerioita.

Rautatieaseman läheisyydessä sijaitseva keväällä 2017 avattu Balti Jaama Turg on moderni kauppakeskusmainen eloisa markettialue, ja torialueelta sekä sen ympäristöstä löytyy myös monia pieniä street food-ravintoloita, viinibaareja ja ravintoloita. Lisäksi alueella on mm. käsityöputiikkeja.

Noblessnerin alueellle kävelee vartissa Telliskiven alueelta ja mm. Fotografiskasta. Lue myös artikkelimme Tallinnan Noblessnesseristä täältä

Hotelli Riga sijaitsee Tallinnan vanhan kaupungin itälaidalla, alueelle,joka rajoittuu rauhalliselle puistomaiselle alueelle.
Hotelli Rija Old Town Hotel sijaitsee Tallinnan vanhan kaupungin itälaidalla, alueella ,joka rajoittuu rauhalliselle puistomaiselle alueelle.

Matkallamme kiersimme myös vanhassa kaupungissa, sen itälaidalla. Usein päivämatkalaisen aika ja kulku rajoittuvat juuri lähelle toista laitaa. Vanhan kaupungin itälaidalla on myös kauniissa vanhassa kiinteistössä sijaitseva Rija Old Town Hotel -hotelli, joka sijaitsee lähellä rauhallista puistomaista aluetta..

Italialaista ruokaa sataman läheisyydessä etsivälle kävijälle löytyy käyntikohde uuden Tallink Spa & Conference -hotellin yhteydessä sijaitsevasta Ristorante Flavoresta. Ravintola tarjoaa perinteisiä italialaisia makuja, ruokalistalla on rennosti pizza- ja risottoannoksien lisäksi mm. italialaisia jälkiruokia.

Ristorante Flavores   tarjoaa perinteisiä italialaisia makuja, ruokalistalla on rennosti pizza- ja risottoannoksien lisäksi mm. italialaisia jälkiruokia.
Ristorante Flavore tarjoaa perinteisiä italialaisia makuja, ruokalistalla on rennosti pizza- ja risottoannoksien lisäksi mm. italialaisia jälkiruokia.
Ravintolan viinivalikoimista mainitsemisen arvoinen on itsepalveluvalikoima, joka tarjoaa  italialaisia pullotettuja viinejä.
Ravintola Flavoren viinivalikoimista mainitsemisen arvoinen on itsepalveluvalikoima, joka tarjoaa italialaisia pullotettuja viinejä.

Ravintolan viinivalikoimista mainitsemisen arvoista on itsepalveluvalikoima, joka tarjoaa italialaisia pullotettuja viinejä. Omavalintainen lasitilaus toimii ravintolasta ostettavilla ja ladattavilla korteilla. Rypälelajeista voi mainita mm. punaviineissä Montepulcianon, Chiantin, Amaronen ja samoin valkoviinivalikoimissa on valinnan varaa.

Silja Linen Megastar- ja Star-laivojen erikoisluokat – Comfort- ja Business-lounget ovat rauhallisuutta toivovalle ja työn merkeissä liikkuvalle kiinnostava tapa matkustaa. Tarjolla esimerkiksi busineksessa on aamuisin katettuna aamiainen, päivällä lounas ja illalla päivällinen.

Silja Linen Megastar-  ja Star-laivojen Comfort- ja Business-lounget ovat rauhallisuutta odottaville ja työtä tekeville kiinnostava tapa matkustaa. Tarjolla esimerkiksi busineksessa on aamuisin katettuna aamiainen, päivällä lounas ja illalla päivällinen.
Silja Linen Megastar- ja Star-laivojen Comfort- ja Business-lounget ovat rauhallisuutta odottaville ja työtä tekeville kiinnostava tapa matkustaa. Tarjolla esimerkiksi busineksessa on aamuisin katettuna aamiainen, päivällä lounas ja illalla päivällinen.

Kuvat: Ideal Helsinki

Artikkeli julkaistu 7.9.2019, päivitetty 7.7.2020.