Uusittu Holiday Inn ja ravintola Platta – uudenlainen tapahtumahotelli Messukeskuksen yhteydessä

Toimituksemme vieraili upouudessa Holiday Inn Helsinki Expo -hotellissa ja sen yhteydessä palvelevassa uudessa Platta -ravintolassa. Hotelli ja sen yhteyteen sijoitettu ravintola palvelevat keskitetysti erityisesti Messukeskuksen vieraita. Messukeskuksen tapahtumien läheisydessä toimiva hotelli on myös ainoastaan muutaman minuutin yhteyksien päässä Helsingin ydinkeskustan tapahtumista.

Hotellin aulatila on rauhallinen ja viihtyisä.
Hotellin aulatila on rauhallinen ja viihtyisä.
Valaistut rappuset johtavat hotellin ala-aulasta toiseen kerrokseen.
Valaistut rappuset johtavat hotellin ala-aulasta toiseen kerrokseen.

Helsingin Itä-Pasilassa Messukeskuksen tuntumassa sijaitseva hotelli on uusittu kokonaan. Vuoden mittaisen saneerauksen jälkeen 10-kerroksinen Holiday Inn Helsinki Expo palvelee laajimmillaan yhdeksässä hotellikerroksessa 550:tä vierasta. Hotellin useiden Standard-huoneiden lisäksi rakennuksen yhdeksänteen kerrokseem on erityisesti suunniteltu mm. liikematkustajia palvelevia Executive-huoneita sekä kuusi parvekkeellista sviittiä. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee tilaussauna ja kattoterassi porealtaineen sekä valoisa kuntosali, jossa voi harjoittelun lomassa siirtää katseen yli kaupungin kattojen.

Kuntosalin avarista ikkunoista on näkymä yli lähitienoon.
Kuntosalin avarista ikkunoista on näkymä yli lähitienoon.
Kerroksien käytävillä on kaunis kerrosta ilmentävä numero.
Kerroksien käytävillä on kaunis kerrosta ilmentävä seinärakennelma. Yhdeksännessä kerroksessa sijaitsevat Executive-huoneet ja hotellin kuusi sviittiä.

Uuden hotellin aulatila on sisustettu skandinaavisen ajattomaksi ja selkeän viihtyisäksi. Olohuonemaisessa, nojatuoleja ja sohvia sisältävässä Open Lobby -aulatilassa on hotellin vastaanotto, sekä kompakti baari ja To go Café – kahviopiste, josta on mahdollista ostaa pikkupurtavaa. Aulatila tarjoaa lukemista, sanomalehtiä ja esimerkiksi ajanviihteeksi erilaisia lautapelejä. Hotellilta kerrotaan, että Open Lobby toivottaa myös kaupunkilaiset tervetulleiksi viihtymään.

Lisäksi avarassa lobbyssa on työpisteeksi soveltuva E-Bar -tila, jossa on vieraiden käytössä esimerkiksi tietokoneita ja langaton tulostin.

Ravintola Platta – monien kohtaamisten ravintola

Ravintola Platta.
Erilaiset sharing-annokset ovat ravintola Plattan erikoisuus.

Samassa kiinteistössä toimivaan 300 paikkaiseen ravintola Plattaan on käynti sekä ulkoa mutta ravintolaan on myös selkeä kulkuyhteys suoraan hotellin aulasta. Avara, vaalealla sisustettu, isoilla valoisilla ikkunoilla varustettu moderni ravintola palvelee asiakkaita aamusta iltamyöhään; aamiaisasiakkaita, kävijöitä bisnestapaamisissaan sekä illallisvieraita. Samoin hotellin aulatilassa oleva Lobby Bar tarjoilee asiakkailleen cocktaileja ja erikoisoluita.

Fazer Food Servicen ravintolatiimi, keittiömestari Markus Fogelholmin johdolla, valmistaa Platassa ruokaa, jota inspiroi sesongin kasvikset, yksilöllisesti tehdyt annokset sekä Messukeskuksessa kulloinkin meneillään olevien tapahtumien ohjelma.

Erilaiset sharing-annokset ovat ravintola Platan erikoisuus.
Ruokailu muuntuu kellonaikojen mukaan. Lounasta on tarjolla myös buffetista.

Ravintola Platta haluaa korostaa yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, ja sen yksi erikoisuus onkin tarjota erilaisia sharing-menuja asiakkailleen. Lisäksi ajankohtaista ravintola-ajattelua lisäävät valikoimissa olevat pienpanimo-oluet sekä Kaffa Roasteryn kahvi. Kesäkautena ravintolalla on myös terassi, ja ravintola muuntuu nopeasti vaikkapa tapahtumapaikaksi, jolloin ravintolavieraita mahtuu tilaan noin 1000. Laajenemismahdollisuus on Messukeskuksen kyljessä olevassa ravintolassa tärkeä, sillä Messukeskuksen ilmoituksen mukaan tapahtumien vetovoima on näkynyt kasvuina tilastoissa. Messukeskuksen kävijämäärä vuonna 2018 oli yli 1,2 miljoonaa.

Lisätietoja: MessukeskusHoliday Inn Helsinki ExpoRavintola Platta

Kuvat: Ideal Helsinki, Kansikuva: Messukeskus.