Silja Serenade ja Silja Symphony uudistuneina liikenteeseen

Silja Linen Helsingistä Tukholmaan liikennöivät laivat – Serenade ja Symphony ovat läpikäyneet mittavat muutostyöt.  Serenade uusittiin loppusyksystä 2018, ja Ruotsin lipun alla liikennöivä Symphony puolestaan on tullut juuri takaisin reitilleen uudistettuna.

Laivoilla on uudistettu niin ravintola-, hytti-  kuin käytävätilojakin. Remonteilla on haettu tiloihin merellisyyteen sopivaa tämän päivän tyyliä, ajattomuutta ja ilmavuutta, kerrottaan Tallink Siljalta.

Uudistetussa Starlight -yökerhossa on sisustuksessa harmaan sävyjä yhdistettynä harmonisesti valkoiseen ja platinalla taittuvaan mattakultaan.
Uudistetussa Starlight -yökerhossa on sisustuksessa harmaan sävyjä yhdistettynä harmonisesti valkoiseen ja platinalla taittuvaan mattakultaan.
Fine dining -ravintola Bon Vivant
Fine dining -ravintola Bon Vivant tarjoaa tuoreita pohjoismaisia makuja sekä sesonkien erikoismenuja.

Silja Serenaden ja Silja Symphonyn  Atlantis Palace -yökerho muuttui Starlightiksi. Uudistukset yökerhossa on tehty osittain toiminnallisuutta silmällä pitäen siirtämällä baarien ja portaikkojen paikkoja, mutta uuden yökerhon sisustus on myös modernisoitu. Yökerhon yhteydessä toimiva keulabaari Sea View Lounge on nyt uudenilmeinen tila, jossa voi nauttia istuen isojen ikkunoiden avaamasta kauniista Itämeren merimaisemasta.

Näyttävää ja musiikin sävyttämää The Great Gatsby -showta esitetään Starlight-yökerhossa tammikuu loppuun.

Fine Dining -ravintola Bon Vivantista, viinibaarista sekä viinikaupasta tehtiin remontin yhteydessä entistä valoisammat.  Entinen El Capitan on nyt tummansinisävyinen Grill House ja Old Port Pub muuttui Sea Pubiksi. Remontin yhteydessä Sea Pubissa on niin ikään lisätty sisustuksella ilmavuutta ja ikkunoista ulos aukeaa avarat näkymät.

Keulabaari Sea View Lounge
Keulabaari Sea View Lounge suo matkustajille mahdollisuuden nauttia paraatipaikalla Itämeren merimaisemista.

Remonteissa on uusittu  mittavasti hyttitiloja. Esimerkiksi Silja Serenadella noin 100 A- ja B -luokan hyttiä on saanut uudet tekstiilit, seinäpinnat, kalusteet ja valaistuksen.   Commodore-luokan hyteissä on uusittu wc- ja suihkutiloja täysin uudenilmeisiksi.

Molempien laivojen laaja remontoitu alue käsittää noin 6500 neliötä.

Telakointien aikana Siljan sisaralukset ovat saaneet maasähkövalmiudet, mikä tarkoittaa, että laivat voidaan kytkeä Tukholmassa ja tulevaisuudessa Helsingissäkin maasähköön, joka toimenpiteenä kuormittaa vähemmän ympäristöä, sekä melun että päästöjen suhteen. Maasähköä kehitetään yhteistyössä Helsingin, Tallinnan ja Tukholman satamien kanssa.

Siljan tiloissa on mahdollista järjestää myös yksityistilaisuuksia.. Bon Vivantin ruokatarjoilua loppusyksystä 2018.

Katso myös artikkelimme Bon Vivant- ravintoloissa tarjottavasta Menu Nordic -kausimenusta.

Kuvat: Ideal Helsinki.