Taivaalliset Värit – Sinistä ja Kultaa Sinebrychoffin taidemuseossa

Sinebrychoffin Taidemuseossa on 28.3. avautunut uusi näyttely Taivaalliset värit – Sinistä ja Kultaa. Näyttelyyn on koottu teoksia, joissa nämä historiassa vahvan symbolisen merkityksen saaneet värit ja materiaalit, sininen ja kulta ovat keskiössä. Näyttelyssä on nähtävissä mm. Akseli Gallen-Kallelan, A.W. Finchin ja Väinö Aaltosen töitä. Näyttely on nähtävissä 25.8.2019 asti.

Maljakko ja sinisiä figuureja - Alfred William Finch. Kuva: Hannu Aaltonen / Kansallisgalleria
Maljakko ja sinisiä figuureja – Alfred William Finch. Kuva: Hannu Aaltonen / Kansallisgalleria
Yves Klein - Victoire de Samothrake, Didrichsenin taidemuseo Kuva: Jussi Pakkala
Yves Klein – Victoire de Samothrake, Didrichsenin taidemuseo Kuva: Jussi Pakkala

Sinebrychoffin museon Punaisessa kellarissa on myös esillä Sinebrychoffit – Hietalahden hyväntekijät -näyttely, joka esittelee Sinebrychoffin suvun historiaa 12.1.2020 asti.

Nikolai Sinebrychoff perusti panimon 1819 joka myöhemmin kasvoi suuryritykseksi. Sinebrychoffit olivat aktiivisia kulttuurin tukijoita ja olivat mm. perustamassa Kansallisteatteria. Paul ja Fanny Sinebrychoff olivat myös aktiivisia taiteen keräilijöitä, ja vuosikymmenten varrella heille karttui Pohjoismaiden suurin yksityinen taidekokoelma. Fanny Sinebrychoff lahjoitti taidekokoelman vuonna 1921 Suomen valtiolle. Suuri osa kokoelmasta on nähtävillä Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotitalon toisen kerroksen kotimuseossa, Bulevardi 40:ssä, jossa Sinebrychoffin taidemuseo nykyisin sijaitsee. Toisen kerroksen kotimuseoon on aina vapaa pääsy.

Kustavilainen salonki - Sinebrychoffin taidemuseo. Kuva: Arno de la Chapelle / Kansallisgalleria
Kustavilainen salonki – Sinebrychoffin taidemuseo. Kuva: Arno de la Chapelle / Kansallisgalleria

Lisätietoja ja aukioloajat löytyvät Sinebrychoffin taidemuseon kotisivuilta.